Lie down!

Klik op de foto voor meer wol

Shaun the Sheep

20 Reacties op “Lie down!

 1. Jaren geleden uitte ik in mijn blog ook de wens om nog eens schaapherder te worden. Als ik dit zo zie, denk ik weer ‘Ja!’.

  • En dan was dit nog midden in Rotterdam! 🙂
   Erg leuk om toevallig tegen het wollige lijf te lopen… en te zien hoe de herder de bordercollie, de bordercollie de schaapjes en de schaapjes zichzelf in bedwang hielden. Hij vertelde ook nog over zijn kuddes & hun ‘graaswerkzaamheden’, beter dan een grasmaaier.
   In ‘Shaun the Sheep’ zijn weer een heel ander soort schaapjes te zien. 😉

 2. In Havelte in deze regio hebben we nog zo’n echte schaapskudde, inclusief herder en schaaphonden.

 3. Had het inderdaad niet verwacht in R’dam.

 4. Schapen zie ik genoeg en als ik zie wat de herder moet doen om zijn bedrijf draaiende te houden, ben ik juist blij alleen te hoeven kijken…
  Maar de foto is heel bijzonder…Groet.

 5. Is dat alles wat over is van het groene hart????

  • Nee hoor! 😉 Dit is een piepklein stukje gras voor het NAI (Ned. Architectuurinstituut), de herder stond daar een demonstratie te geven. Rotterdam heeft nog best veel groen, denk bv. aan het Kralingse bos, allerlei parken en botanische tuinen.
   Als je op de foto klikt dan zie je waar deze schaapjes vandaan komen en naartoe gaan. Soms nemen ze gewoon de boot. 😉

 6. Leuk, zo onverwacht dieren in de stad. Zeker als de herder er ook is om erover te vertellen! 🙂

 7. Ik vind het maar niks, schapen in de stad.Soms komen ze hier ook in de buurt in het park lopen.Alles ligt dan volgescheten en platgetrapt.Ben ervoor dat schaapsherders met rondtrekkende kuddes schapenbelasting betalen.Het is hier wel een recreatiepark, niet een weiland.Zijn ook nog een bron van teken.Moest m’n hond maar uit de buurt houden zei de schaapsherder, vanwege de teken .Hij zei dat elk schaap teken heeft. Maar een eenmalige demonstratie in de stad, als de schapen daarna weer vertrekken is natuurlijk wel leuk om te zien.

 8. Laat deze herders een glimlach op je gezicht toveren.
  http://www.youtube.com/watch?v=1OE6HgK9NjQ

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.