Maria

Vandaag heb ik de spullen van ex-liefste vriend weggegeven. Dozen met boeken, van Carmiggelt en Van Gulik tot Van Dis aan toe. Ook het complete werk van Edgar Allan Poe kwam ik tegen, ergens ver weggestopt op de onderste plank. Le Lotus Bleu, een ingelijste poster van Kuifje of moet ik zeggen Tintin, zal hier ook niet lang meer hangen, binnenkort vrolijkt hij de muur van een kinderclubje op. Of ik echt ga verhuizen weet ik morgen pas zeker – er heeft zich een onverwachte wending voorgedaan, het gaat nu niet meer om het huis in het Nieuwe Westen – maar dat de berging leeg moet is sowieso een feit. Door rugproblemen ziet het er daar uit alsof er een bom ontploft is.


Klik op het beeld voor een groter formaat

Toen ik laatst in de Laurenskerk foto’s aan het maken was moest ik weer aan ex-liefste vriend denken. Elke keer als ik een Mariabeeld zie komt zijn naam in me op. Nu ben ik zelden in een kerk, met het katholieke geloof heb ik nooit iets gehad, zelfs als kind al niet. Ik herinner me nog wel de jurken en sluiers die bij diverse communies hoorden, de familie uit het Zuiden beladen met cadeaus en vlaaien, een gevoel van onwennigheid, maar– ik dwaal af. Ex-liefste vriend had iets met Maria en hij had een voorliefde voor Reve, die zelf weer heel veel met Maria en het katholicisme had. Al heb ik weinig van hem gelezen, dat heb ik wel onthouden. En ik, het zal wel toeval zijn, een van m’n doopnamen is Maria.
Marjelle

Foto gemaakt in de Laurenskerk Rotterdam

10 Reacties op “Maria

 1. Goed zo, eruit met die oude rommel :-).

 2. Heerlijk om eens keer weer goed op te ruimen en daarmee ritueel een soort van afscheid te nemen van een vorige leven om weer met een nieuw leven te beginnen.

  • Met dit soort persoonlijke dingen is het altijd een vorm van afscheid ook, al heb je dat in je hart al veel langer gedaan… Een afronding. Ja, ben meer dan klaar voor een nieuw leven, een nieuw huis, een nieuwe puzzelsite, een …

 3. Rebelse Huisvrouw

  Niets is zo lekker af en toe als (op)ruimen en dingen wegdoen. Er komt ruimte voor nieuwe dingen in je leven!

  • Als ik zelf een auto had gehad en geen rug die tegenspartelt had ik het al een stuk eerder gedaan idd! Ik heb toen niet aan Gratisophalen gedacht, maar dat werkt wel aardig. Nu ook nog een grenen 1-pers. bed en een grenen bureau-/tafelblad met witte stalen poten zien weg te krijgen. 😉

 4. zelfstandigjournalistantwerpen

  Als je er zelf toch geen gebruik van maakt, kun je inderdaad beter iemand anders een plezier ermee doen. Mocht ik gaan verhuizen, moet ik ook eens opruiming houden.

 5. Ja, het is altijd fijn een goede bestemming te vinden voor de dingen die je wegdoet. En buiten dat ken ik maar al te goed het ‘opgeruimde’ gevoel dat zo’n aktie je kan geven…

  • Inderdaad, en de dame van gisteren was er blij mee. Ze heeft ook nog de stripverzameling (Kuifje, etc.) van ex meegenomen.
   Momenteel is het nog een enorme puinhoop helaas, ik heb gisteren ook nog een spier verrekt en moet nu helemaal erg voorzichtig zijn. Mag alleen lopen. Dus om bij het bed te komen is al een prestatie op zich. Ik waarschuw mensen er per mail ook voor, zodat ze weten waar ze aan toe zijn voordat ze hiernaartoe rijden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.