Onverwachte wending!

Nadat ik vorige keer schoorvoetend ja had gezegd tegen het appartement in het Nieuwe Westen, de flat zelf heel leuk, de buurt unheimisch, kreeg ik een aantal dagen later een onverwachte mail. ‘N.a.v. uw bericht heeft verhuurder doorgegeven dat u in aanmerking komt voor deze woning.‘ Wat een timing, dacht ik. Maar ik heb nog geen contract getekend, was het tweede wat in me opkwam. Op Twitter waren er een paar mensen die riepen ‘ga ervoor!’ en ook ik had meteen het gevoel dat ik ernaartoe moest. Gelukkig kon ik nog diezelfde middag een afspraak maken met de makelaar. Ik was voor het eerst in Overschie, de bus hobbelde voorbij flatgebouwen, langs winkels, ik zag de Hema voorbijflitsen, en stopte toen vlak voor het appartement.


Klik op de foto voor een groter formaat

Het huis was leuk maar erg basic, met een kale plankenvloer, een ouderwetse douche wat ook wel weer z’n charme had en een paar schrootjesmuren. Er moest nog veel aan gebeuren, met name schilderwerk, en dat baarde me wel zorgen aangezien ik zelf niet kan klussen door rugproblemen. Gelukkig kwam er nog wel een nieuw plafond in, want dat lag nu open. Er was geen twijfel mogelijk: het andere appartement was tien keer zo mooi en je kon er zo in, maar de sfeer en de buurt spraken me hier meer aan. Na afloop ben ik naar de oude dorpskern gewandeld, naast de grote kerk liep een riviertje met aan de overkant lome koeien in grazige weiden. Op de terugweg heb ik nog een stokbroodje gegeten op een terras vlakbij en gepraat met mensen die er al lang woonden. Maar ergens wist ik, dit huis* wordt het waarschijnlijk, eindelijk geen asociale buren meer boven m’n hoofd na jarenlange burenoverlast.
Marjelle

* Woensdag wordt het huurcontract ondertekend

Home

19 Reacties op “Onverwachte wending!

 1. zelfstandigjournalistantwerpen

  Tja, uiteindelijk moet je durven afgaan op je gevoel. Als dat zegt ‘Overschie’, dan wordt het dus Overschie :-)!

  • Soms moet je een gok nemen, vier jaar geleden had ik er niet over gepiekerd om daarnaartoe te verhuizen, maar na 4 1/2 jaar overlast wil ik nu vooral geen lawaai meer en eindelijk weer eens normaal kunnen slapen, etc. Ik wil mijn leven terug en niet geterroriseerd worden door drummende, stampende, gillende buren. Dus ik ben benieuwd, ik hoop dat dit echt ‘mijn huisje’ wordt en dat ik eindelijk weer met plezier ergens kan wonen en er niet tegen opzie om naar huis te gaan zoals hier de afgelopen jaren steeds meer het geval is.

 2. zelfstandigjournalistantwerpen

  Eenmaal contract getekend, kun je echt opgelucht zijn na die verschrikkelijke jaren.

 3. Goed nieuws! Het was ook zó belangrijk dat je weg kon uit je huidige vervelende woonsituatie…
  En woensdag is het dus definitier, mooi!
  Goede vooruitzichten dus, eindelijk. 🙂

  • Woensdag is het definitief en dan komt er een lawine van dingen op me af. Maar dat verdring ik vandaag nog even. 😉
   Geen idee hoe ik dat voor elkaar moet krijgen in korte tijd terwijl ik zelf niet kan schilderen door rug en niet handig ben. Afijn, ik stel zoveel mogelijk dingen uit, zoals verven gang, wc, keuken, douche, kleine kamer, maar bepaalde dingen kun je niet uitstellen zoals living en werkkamer, die moeten af zijn voordat vloerbedekking gelegd wordt en de verhuizers komen. Dus vanaf morgen ga ik hard nadenken hoe ik dat voor elkaar moet zien te krijgen. Tips welkom. 🙂

 4. …definitief, dus… 😉

 5. Gefeliciteerd! Een echt huisje dus en geen appartement? Nog beter.
  Gaat vast helemaal goed komen. Mooi vooruitzicht.

  • Bedankt! Nee, het is een 3-kamerappartement op de tweede etage, maar ik noem het ook af en toe huis (i.v.m. woordvariatie).
   En het heeft een geheime (mini)tuin… 😉

 6. Bedankt voor je like, Geedebee.

 7. Ja mooi. Zo moet het. Het moet goed voelen. De rest is hooguit bijzaak. Heel veel plezier daaro en veel rust en peace en harmony toegewens!

 8. kittyschoenmakers

  Ik zou in ieder geval met een roller aan een lange stok gaan verven. Dat gaat veel sneller en is minde rbelastend voor je rug.

  • Ook dat is te belastend, Kitty. Ik mag van de rugtherapeut helemaal niet verven en ook niet tillen / sjouwen. Dus vandaar dat ik ook geen idee heb hoe ik dat allemaal voor elkaar moet gaan krijgen op korte termijn.

 9. Kijk, dat gaat de goede kant op! Succes hoor!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.