Naar Lourdes!

Een tijd geleden kreeg ik een mail van Just Landed in m’n Inbox. Ik stond op het punt om het berichtje ongelezen te verwijderen, maar bedacht me. Iemand wilde weten of ik nog steeds geïnteresseerd was in een talenuitwisseling, ik zou dan hulp bij het Spaans krijgen in ruil voor Engelse conversatieles. Op dat moment vroeg ik me niet eens af of m’n Engels wel goed genoeg was, al heb ik ooit een aantal boeken samen met liefste ex vertaald, het is erg lang geleden dat ik het gesproken heb.


Waarom niet, dacht ik en typte een snelle ‘yes, I’d like to’ terug.  Inmiddels zijn we een aantal weken verder. We begroeten elkaar meestal rond zessen aan de lange leestafel van Floor in hartje Rotterdam. Het Engels praten gaat wonder boven wonder een stuk beter dan ik dacht, m’n Spaans is helaas nog steeds niet uit de kinderschoenen gekropen en ook het heilige vuur heb ik niet teruggevonden. Wel ga ik binnenkort naar Lourdes, want zo heet ze, dan trakteert ze me op een lekkere tortilla de patatas zonder ui.
Marjelle

Me gustas tú Manu Chao

Foto Witold Riedel

17 Reacties op “Naar Lourdes!

 1. Ik dacht afgaande op de titel even dat je in contemplatie ging, op zoek naar jezelf.

 2. Ja, op het verkeerde been gezet door de titel… 🙂
  Leuk dat het klikt met Lourdes, en binnenkort lekker eten, bij haar, dus…

  • 😛 Het klikt een beetje, we zijn wel heel verschillend ook qua humor, maar wat ik een pluspunt vind (kun je nagaan dat het me opvalt tegenwoordig, ben het bijna niet meer gewend) is dat ze ook interesse toont in mij.

 3. Ha, nieuwe impulsen! Succes en plezier!

  • Bedankt! Ik zou ook wel m’n Frans weer willen ophalen, besefte ik daarstraks, daarin heb ik tenminste een goede basis en dat mis ik met Spaans. Met ‘Hola, me llamo Marjelle y tu?’ kom je niet zo ver. 😉

 4. Naar Lourdes 🙂 is dat niet een bedevaartsoord waar je de meest merkwaardige kwaaltjes op wonderlijke wijze kan laten genezen ?

  Best leuk zo’n uitwisselingsproject. Spaanse taal zou ik zelf overigens niet zo snel aan denken om te willen leren, maar wel handig natuurlijk als het je favoriete vakantieland is

  • Idd, toen ik haar ontmoette kwam meteen de(ze) titel voor een blog in me op. 😉
   Ik wilde een paar jaar geleden het liefst Italiaans, mooi zangerige taal, maar de cursus bij de Volksuniversiteit was toen op een voor mij verkeerd tijdstip en dus werd het Spaans. 😉

 5. Leuk om op zo’n manier een taal te leren!

 6. Fijn (troostrijk) om beer weer te zien…
  Fijne muziek ook, ben de laatste tijd ook in Mexicaanse sferen…
  (helaas zit je niet op Hyves) snif….

  • Beer vond het zelf ook leuk om weer even om het hoekje te komen kijken. 🙂
   Ik meer in Spaanse, als ik tenminste eindelijk aan m’n ‘huiswerk’ ga.
   Ben alweer een hele tijd van Hyves af, ik was uitgekrabbeld. ;).

 7. Bedankt voor de like, RT.

  • Weet je al hoe ik het doe?
   RT is mijn broer overigens 😉
   Ik zie dat Beer al geweest is, die zal zijn talen wel brommen 😛

   Overigens wel een goed initiatief waar je mee bezig bent, in tijden van crisis (zie het blog van Aad) zal jij je wel redden :mrgreen:

 8. Heb het ooit geweten, maar maakt niet uit.
  Ik was in de war met FT. 😉
  Beer is van alle markten thuis en ondanks dat zo gewoon (lees lief) gebleven!

 9. Cor van het Triumviraat was lange tijd barman in Floor en spreekt ook Spaans alleen denk ik niet dat hij tortillas de patates kan bereiden (opeten wel, dat lijdt geen twijfel).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.