See, see the sea!

Jammer dat het strand niet dichterbij is, ik zou wel aan zee willen wonen en dan elke ochtend wakker worden met de golven aan m’n voeten. Vanaf Rotterdam ligt Scheveningen op fiets-, trein- en tramafstand en voor Katwijk moet je het laatste traject door een bus vervangen. Hét vervoermiddel waar ik meestal met een grote boog omheen loop, ik kan niet tegen het misselijkmakende gehobbel.

Dat er een strandje-aan-de-Maas bestaat heb ik recent gehoord van een Heijplaatse. In de omgeving dartelen er ook paarden rond, vertelde ze, en zelfs hartje zomer is het er niet druk omdat de meeste mensen het niet kennen. Ik neem mezelf voor om op de eerstvolgende zomerse dag over de Boompjes naar het Willemsplein te rijden, m’n fiets op de Aqualiner te zetten met als bestemming de Heijplaat RDM Campus en dan op zoek te gaan naar het strand dat verstoppertje speelt.
Marjelle

See, see the sun Kayak

19 Reacties op “See, see the sea!

 1. Kom net terug van een loopje langs de armen
  van de Hunze…het water klotste daar als de zee
  en samen met de wind kreeg je daar een zeegevoel:)

  Ach ja de Boompjes…
  Ben benieuwd naar het strandje…

  Kayak!

  • Lekker zo’n zeegevoel. 🙂
   Ik ben ook benieuwd, heb wel al foto’s gezien van dit rivierstrandje en het ziet er leuk uit.
   Met zo’n titel kon Kayak niet uitblijven. 😉

 2. Voel met je mee. De zee is hier niet onder handbereik. Mis ik wel.

  • Nou lig ik er niet van wakker, hoor, maar het zou wel mooi zijn ‘een raam met seaview’. 😉 Het heeft iets rustgevends, Zand, Zee, Zon (dat laatste verzin ik er even bij).

 3. Ik heb lang geleden een flat in Zandvoort gehad, aan zee, aan de Favougesboulevard en ik kan je zeggen: het uitzicht was een levend schilderij.
  Maar…….in de zomermaanden was drie kwartier van Heemstede naar Zandvoort geen uitzondering en dan de gadbasten die hunne vervoersmiddelen zo parkeerden dat onze parkeerplaats en -garage totaal onbereikbaar waren…grrrrrrr!
  Na een jaar heb ik die tent verkocht en ben richting Veluwe vertrokken.
  Die Kajakjongens waren trouwens studiegenoten van me.

  • Een levend schilderij, precies dat bedoel ik. 🙂
   Het lijkt me idd een groot nadeel dat het er in de zomermaanden vreselijk druk en vol toeristen is.
   Leuk dat je de bandleden nog kent van vroeger.

 4. Ik ben niet zo’n zee en strandmens. Zou liever dichtbij het groen willen wonen. Park, singel.

 5. Staphorst ligt nou niet bepaald aan de kust Marjelle 🙂
  Mijn strandbezoekjes zijn dan op een tijdstip dat men naar huis gaat, zonsondergang dus, Camera gaat mee.

  Groetjes
  Henk J

 6. zandvoort met gadbasten, nee…
  maar ik woon in een getijdenhaven, en zie zo de schepen uit zee door de pieren naar binnen varen.
  Vanavond weer bloedmooie zonsondergang boven zee, altijd weer anders, ik wil nooit meer weg. Heb dit gewoon door woningruil gekregen, dus wat let je, probeer het ook!

  • Klinkt goed, waar ligt die getijdenhaven?
   Ik ben via woningruil vanuit Weesp weer terug naar Rotterdam gekomen, stad naar m’n hart al ben ik geen Rotterdammer. 😉 En de zee trekt ook…

 7. Ja, een teveel aan toeristen werkt voor mij ook benauwend. Niks lekkerder dan buiten het seizoen naar een iets kleinere badplaats aan zee te gaan, bv. Sint Maartenszee, bij Petten. Een heel strand zo ongeveer voor je alleen, heerlijk! 😉

 8. Voor mij is het te be-fietsen zou er niet willen wonen veels te druk.
  Een uitzicht over zou ik wel fijn vinden maar het is het een of het ander. Als ik een klein stukje loop kan ik in de verte wel de duinen zien.
  Kajak muziek= top!

 9. Gelukkig maar, Henk. 🙂

 10. Nu word ik toch wel benieuwd wie er de afgelopen week steeds dit ene blog komt lezen vanuit Frankrijk. 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.