Vluggertje?

Gisteren
Op het moment dat ik de deur uitstap begint het te sneeuwen. Even heb ik de neiging weer om te draaien en behaaglijk bij de verwarming te gaan zitten. Ik verman me, wikkel de rode wollen sjaal om m’n hoofd en fiets naar de Kralingse plas. Al snel begint het nog harder te sneeuwen, een gure wind slaat in m’n gezicht. ‘Ik lijk wel gek om uitgerekend nu op pad te gaan’, denk ik, en veeg de natte slierten van m’n voorhoofd. Onderweg kom ik letterlijk geen hond tegen, alleen een paar diehard-joggers en een enkele versneeuwde wandelaar. Terwijl ik hijgend tegen de wind opboks, moet ik ineens aan het nummer van Boudewijn de Groot denken.

Als ik het hertenkamp nader probeer ik een glimp van de dieren op te vangen. Ze staan bibberend op een kluitje en zien er zo aandoenlijk uit dat ik m’n Kodak-camera ondanks de sneeuwbui toch tevoorschijn haal. Nadat we elkaar kleumend in de reebruine ogen hebben gekeken rij ik snel door naar de Schone Lei. Zelfs in dit grauwe winterweer ligt de plas er sereen bij, al mist hij wel die schittering die hem in de zomer en lente zo bijzonder maakt. Ik loop de brasserie in, pel langzaam wat kleren van m’n lijf, nu eerst opwarmen bij een kop Earl Grey.

Opeens hoor ik m’n naam vallen, niet bepaald in positieve zin. De twee blonde vrouwen voor me nemen hun medecursisten onder de loep. Zonder één onvertogen woord wordt de een na de ander afgeserveerd. Het leidt enigszins af en doet me denken aan de laatste keer in de bibliotheek toen een oude vrouw vlak achter me met een indringend hoog stemmetje in m’n nek blies en door m’n gedachten heen praatte. Ze klonk als een konijntje uit een Disneyfilm, maar dan de irritante variant.

Afgelopen dagen twijfelde ik of ik nog snel een twaalfde blogger zou bespringen in het kader van m’n ‘Beelden van…‘-serie voordat op 1 maart het bloggordijn definitief zou neergaan. Terwijl ik jongleerde met een paar namen kwam plotseling de uiterst summiere en late aankondiging van Remarque on-line. M’n eerste gedachte bij het uitstel tot 1 juni was, ‘nu heb ik meer tijd om m’n blogs op te slaan’, m’n tweede, ‘nee, ik blijf niet jojoën, hoogste tijd om m’n koffers te pakken, Beer onder de arm te nemen en te vertrekken!’

Al is m’n nieuwe webstek slechts Spartaans ingericht, weet ik de weg nauwelijks in het virtuele labyrint, krijgen titel en naam wellicht nog een make-over… ook de verste reis begint met één stap. Vanaf 1 maart ga ik op WordPress door met bloggen en ontmoeten, Drasties en Blogspot hou ik even in reserve. Wie de volgende hoofdpersoon wordt in ‘Beeld van een blogger’ is nog onbekend, eerst een likje verf, wat plantjes hier en daar, foto’s, muziek en woorden, hopelijk druppelen dan algauw de eerste lezers en reacties binnen.
Marjelle

Muziek: Bevor Du gehst Xavier Naidoo

29 Reacties op “Vluggertje?

 1. Dat klinkt goed, Marjelle! Een besluit. Ook ik heb het – bijna – genomen, hihi. Ik wacht nog op knutselsmurf’s bestandje en dan wordt het wordpress, en ook ik met drasties/blogsems (en OBA) als uithangbord. Blogspot heb ik inmiddels gesloten, het is zo’n gedoe daar om gewoon een reactie te plaatsen, word ik diepmoe van.
  Maar op wordpress houd ik je in de peiling.
  Heb je je nog bekend gemaakt aan de twee roddelvrouwen? Ineens hard "BOE" geroepen ….?

 2. Ik hou niet van afwachten idd, Apie, en had me al ingesteld op 1 maart. Als ik dat lees over Blogspot denk ik ook niet dat het iets voor mij is, snel en eenvoudig kunnen reageren vind ik wel belangrijk.
  En ik jou. 😉
  Ik hoorde m’n (voor)naam voorbijkomen, dat ging niet over mij, hoor, dan had ik ze wel wat anders verteld… :p

 3. Dapper! Afsluiten en opnieuw beginnen. Ik blijf je volgen en maak een link vanaf http://blewbird.wordpress.com/. Groetjes, Blew

 4. Valt wel mee, hoor, op een gegeven moment is het tijd en dan moet je gaan… 😉 Prima, als ik weet hoe e.e.a. daar werkt, zet ik er ook een naar jou. Moet nog zien uit te vinden hoe dat met categorieen zit, etc.

 5. Brrr, wat een natte narigheid, die sneeuw en kou van de afgelopen twee dagen.
  Blij dat we daar weer een beetje doorheen zijn…….
  Groot gelijk dat je zelf nu het initiatief neemt, en 1 maart stopt op het VKblog. Er zijn er meer die daartoe besloten hebben.. 🙂
  Veel succes en plezier op je nieuwe blogonderkomen(s), ik zal het noteren en kom je vast en zeker bezoeken!

 6. Het was bloody cold op de fiets idd, Bart, maar ik zag wel krokusjes(?) voorzichtig hun kopje boven de grond uit steken, lief gezicht. 🙂
  Wrs laat ik nog wel even een link naar m’n nieuwe onderkomens staan zodat mensen die dat willen en dit blog niet gezien hebben mij alsnog kunnen vinden.
  Bedankt, zal het nodig hebben merkte ik net al, wilde even snel een (eerste) link toevoegen, geen idee wat ik fout deed, maar de link is volstrekt onzichtbaar… 🙁
  Het is een doolhof en oke, ben soms een ietsepietsje ongeduldig. 😉 Als ik snap hoe het werkt voeg ik jouw webholletje incl. Knorretje ook toe.

 7. Zelfstandig journalist

  Ik zal je daar zeker bezoeken. Ik hoop dat het feit dat ik op blogspot zit, je niet weerhoudt ook bij mij af en toe een reactie achter te laten. Wat het reageren betreft: Stripman heeft op zijn blogspot een duidelijke uitleg daarover staan. Misschien moet ik die anders maar eens overnemen :-). We zien elkaar dus elders vanaf 1 maart!

 8. Ik zal me af en toe over de Blogspotdrempels heen worstelen, ZJ (en eerst even spieken bij Stripman). 😉 Mss dat ik nog een blog schrijf voor 1 maart, da hangt van m’n zin en inspiratie af, anders tot erna elders!
  Kan iemand in het kort uitleggen hoe je ervoor zorgt dat je nieuwe categorie inclusief links / bloggers op je pagina zichtbaar wordt? Ik kan wel nieuwe categorieen aanmaken en ook links toevoegen, maar ze zijn niet te zien. Alvast bedankt, scheelt me een hoop gepruts. 🙂

 9. Ik blijf voorlopig hier. Er gaan zoveel mensen weg, dat blijven volgens mij een grotere verandering oplevert dan verhuizen naar OBA. Ik zie wel hoe de boel zich hier ontwikkeld en neem in mei een besluit.
  Maar OBA zal het vermoedelijk niet worden, er zitten daar twee bloggers die m.i. terecht hier verwijderd zijn.

 10. Dat is ook een manier om het te bekijken, M.O., dan weet ik i.i.g. waar ik je kan vinden. 😉
  Wat betreft OBA, dat is niet een aparte blogsite maar het biedt een service om -als je dat wilt- je hele archief over te laten zetten naar je nieuwe webstek naar eigen keuze, bv. WordPress, Blogspot, etc., anderzijds biedt het de mogelijkheid om -ook weer als je dat zelf wilt- jouw weblog (op bv. WordPress) op een soort van algemene voorpagina te laten meerouleren / te vertonen zodat je niet elke keer weer naar Blogspot of andere sites moet om te kijken wat de meest recente bijdragen zijn (van veelal ex-VK-bloggers). Hopelijk leg ik het nu goed uit.

 11. Beide toegevoegd inmiddels aan het rijtje bij: http://aadverbaast.wordpress.com/
  Nog wel in ‘casco’ staat inderdaad 😉
  1 maart hou ik het hier ook voor gezien. Alle blogs en reacties van de VK zijn inmiddels over dankzij OBA en Knutselsmurf!

 12. Ja, het is nog behelpen, Aad. 😉 Er moet snel meer kleur & fleur komen, anders voel ik me niet thuis, heb ik ‘in het echt’ ook. 🙂
  Maar als het met die links en categorieen al meteen misgaat (kan jou dus ook nog niet (zichtbaar althans) toevoegen), krijg ik de neiging m’n pc het raam uit te smijten, ’t zal m’n ietwat zuidelijke temperament wel zijn. :)))
  Die van mij zijn nog onderweg…

 13. Zelfstandig journalist

  Ik publiceer hier nog twee blogs. Die voor morgen neem ik over van Blogspot. Voor maandag heb ik een aparte afscheidsblog geschreven. Zonder veel drama :-).

 14. Ik hou ook niet van drama (laat staan drama queen-gedrag), down to earth met een vleugje sjamaan. 😉M’n volgende blogger voor ‘Beeld van een blogger’ is inmiddels bekend.

 15. Mooie foto’s en leuk dat je weer een medeblogger bespringt. Het houdt je van de straat.
  Razend benieuwd.
  Zou je het toch ook niet hier plaatsen. Is gemakkelijker voor mij om te lezen.
  Mooie clip;-)

 16. Marjelle, je moet als je je links hebt aangemaakt de widget "links" (die zie je als je op ‘widgets’ klikt) aanklikken en naar de rechterkolom slepen, en daar loslaten.
  Je kunt ook gewoon een page aanmaken, daar je links plaatsen, met of zonder avatars, dan op HTML drukken (rechts bovenaan), dat cutten en pasten in een widget "tekst", die ook even ergens rechts zetten (in de kolom widgets), en dan niet vergeten te saven. Daarna kun je de draft page gewoon deleten.

 17. *Alles is leuker dan dat gehang op straat, Laila. 😉
  Ik ook…
  WordPress is maar een paar muisklikken verder.
  Ja, die clip hoorde er helemaal bij.
  *Bedankt, Apie, dat je reageert op m’n vraag! 🙂 Ik heb de taal op NL gezet, met als effect dat je dan een mix van Nederlands en Engels hebt, het woord ‘widget’ kom ik nergens tegen. En je verdere uitleg begrijp ik niet, maar dat zal wel aan mij liggen. [pauze] Inmiddels heb ik me op de gebruiksaanwijzing geworpen, ach ja, meestal doe ik dat soort dingen in omgekeerde volgorde. 😉 Ik wil(de) een thema instellen en ondertussen ben ik in het doolhof warempel iets tegengekomen wat erop lijkt en ook de widgets vielen mij plots in de armen. 😉 Wordt mss vervolgd.

 18. Zelfstandig journalist

  Ook benieuwd wie het wordt. Ik heb geen uitnodiging in mijn mailbox gezien, dus ik zal het zeker niet zijn :-).

 19. Klopt, ZJ, het is iemand anders, en niet uit Belgie. 😉

 20. Hey Marjelle – Je staat in m’n nieuwe bloglijst.
  Slechts 1 muisklik bij me vandaan……..!
  Liefs van hier.

 21. Da’s vlakbij, Arda. 😉
  Heb jou inmiddels ook toegevoegd, zie je in de lente bij de lammetjes.

 22. Was even zoeken maar toch op tijd gevonden, succes op WordPress

 23. Ik zie dat ik zelfs al een reactie op je nieuwe stek hebt geplaatst zonder het ooit eerder te hebben bezocht. De techniek staat voor niets :-). Veel plezier hier en ik houd je zeker in de gaten!

 24. Mooi is je header geworden, Marjelle!
  Je ziet dat we, onafhankelijk nu, op WordPress en Blogspot met name onze blogs veel verfijnder en naar eigen inzicht kunnen inrichten…ik zou al niet meer terugwillen… 😉

 25. *Thanks, Johan, ik ben bezig geweest met m’n nieuwe webstekken inrichten (iets te fanatiek volgens m’n schouder/arm :() en dan binnenkort m’n eerste blog on-line zetten en natuurlijk ook eerst even schrijven.

  *Dank je, Bart, ik vind het zelf ook mooi. Strakke eenvoud, alleen jammer dat je de linkkleuren en lettertypes niet kunt aanpassen, of dat ik die laatste optie niet kan vinden. 😉 En leuk dat het je zo goed bevalt op Blogspot!
  Heb net m’n beide VK-blogs ter ziele gedragen.
  Weet je zeker…?
  JA.

  Morgen stemmen (maar dit terzijde).

 26. Ik blijf je volgen op je nieuwe plek, Marjelle!

 27. Leuk dat je me nog steeds leest, Ylene, en ook m’n nieuwe stekje gevonden hebt!

 28. Euh, zie nu pas dat ik mezelf per ongeluk tot ‘Marjellestekje’ heb omgedoopt. 😉 Er ging iets mis in m’n reactie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.