We love art!

Ondanks een paar griepbacillen die nog niet van wijken willen weten besluit ik me daar vandaag niets van aan te trekken en dirigeer m’n tegenstrib-belende lijf naar metrostation Oostplein. Dik ingepakt, met sjaal, winterjas en wollen handschoenen is het nog net te doen in de kou. In m’n hoofd circuleren drie dingen die ik zometeen graag in Boijmans wil bekijken, ik ben onder andere benieuwd naar de Spiegelkamer en naar Design Column #3 Likes. Als ik even later het spoor bijster raak bij de ingenieuze garderobe-carrousel, welk touw correspondeert met welke hanger, schiet een aardige Belg die net als ik ook wel moet lachen om m’n gestuntel me tot tweemaal toe te hulp.

100_0300Klik op de foto voor een groter formaat

De videoinstallatie Laat je haar neer is het eerst aan de beurt, nietsver-moedend loop ik de trap op en kom vervolgens terecht in een donkere ruimte waar een vrouw pogingen doet om haar blote voeten in de gaten van een groot kleurig net te wurmen. Ik twijfel even vanwege hoogtevrees, door het net zie je de diepte daaronder. Gelukkig is er zo weinig licht dat ik de helft toch niet zie en een paar tellen later kruip ik als een krab over de strakgespannen draden. Hal-verwege blijf ik zitten, maak een rits foto’s terwijl m’n knieëen pijnlijk in het net drukken en bedenk dan dat ik ook weer terug moet. Bij thuiskomst blijken uitgerekend deze foto’s niet goed gelukt, dus binnenkort heb ik weer een klim-partij voor de boeg.
Marjelle

Foto gemaakt van een videoinstallatie in Boijmans van Beuningen

12 Reacties op “We love art!

 1. ‘Is it safe?’, vroeg ik me meteen af bij je beschrijving van het hoge net waar je in moest klimmen… 😉

 2. Bedankt voor je like, Blew.

 3. En bedankt voor je like, Klaas Fidom.

 4. Ze doen er wel alles aan om je een ‘kunstervaring’ te geven.
  Op het gevaar af dat je gemanipuleerd wordt.
  Dat staat me een beetje tegen.
  De beleving wordt er te dik opgelegd.
  Aan de andere kant trekt het ook mij weer het museum in.
  Bedankt voor de tip, Marjelle!

  • Je reactie was in de spam beland, ik zie hem nu pas.
   Ik ben niet erg manipuleerbaar dus trek me daar niets van aan. Ik beleef het op mijn eigen manier of niet, als ik er geen zin in heb. 😉
   Graag gedaan!

 5. Zou ook steeds naar het Asser Museum…het is verbouwd en ik vond het al sfeervol….Vandaag snerpend koud met een slechte start…..Deze zomer wel naar museum de Buytenplaats geweest in Eelde en genóten…..er is een winkel bij ……verleidelijk! Gelukkig kon ik wat kopen….

  http://www.museumdebuitenplaats.nl/

  Groetjes….>

 6. zelfstandigjournalistantwerpen

  Ik moet ook weer eens naar het museum. Zie mijn blog van zondag 10 februari.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.