Witter dan wit

Na de test die niet echt bijzondere dingen aan het licht bracht, m’n oren presteren op spraakniveau zelfs bovengemiddeld, loop ik de Karel Doormanstraat weer uit. Misschien hoor ik op stampniveau* ook wel bovengemiddeld, bedenk ik met enige zelfspot, maar dat meten ze niet. Het is erg zacht buiten, in m’n poezelige trui met daaroverheen een dito jack ben ik veel te warm ingepakt. Ik ga wat langzamer lopen en zuig de stad in me op. Eén voordeel van wandelen boven fietsen is wel dat je veel meer details ziet onderweg. Eergisteren ontdekte ik een Direct Wonen vlak bij mij, helaas heb ik geen baan als onderpand, en kwam ik langs de Gimsel waar ik meteen Tea Tree Oil, biosla en biowijn heb ingeslagen.

Het valt me altijd op als ik daar ben hoe weinig er gelachen wordt, alsof onbespoten hand in hand gaat met humorloos. Ik moet dan soms de neiging bedwingen om keihard te gaan gillen of mensen te gaan kietelen.
Ik sla zomaar een straat in en loop op de tast naar Floor toe. Daar kwam ik vaker met E. met wie ik het nog steeds moet uitpraten. Ik hik ertegenaan om te bellen, zoals ik de laatste tijd steeds meer tegen dat soort dingen opzie, het zinnetje ‘these days I mainly just talk to plants and dogs’ van Hammill komt even in me op. Tot m’n verbazing laat m’n interne TomTom me deze keer niet in de steek, het Doelenplein met de opvallende rode kranen doemt voor me op, ik ga de hoek om en wandel Floor binnen.
lekkere muziek draaien ze hier, dat doet me denken aan alquin, ik las daarstraks dat ze nog steeds optreden en krijg zin om 15 november naar watt te gaan. er hangt hier een ontspannen sfeer, ik geniet van de muziek terwijl ik eet, drink, denk, kijk en schrijf. zo’n beetje de vijf basisingrediënten voor een herfstige donderdagmiddag, al ontbreekt het meest essentiële. ondertussen stuur ik een berichtje terug naar r. ‘we hebben een sms-relatie’, schiet even door m’n hoofd. ‘ach, waarom ook niet’, denk ik dan en bestel een derde kop thee. voor het eerst in maanden voel ik weer hevige tintelingen in m’n nek, het is de hoogste tijd om m’n b12-injectie te halen. nu nog heel snel een fiets vinden zodat ik niet een uur op en neer hoef te sjouwen voor m’n vitamineshot.

marjelle

Island The Whitest Boy Alive


* Verwijzing naar burenoverlast

37 Reacties op “Witter dan wit

 1. Er valt heel wat te overdenken en verwerken nog, Marjelle.
  Lekkere muziek trouwens, The whitest boys alive….ik kende ze niet.
  Sterkte maar weer! Hartegroetje van hier.

 2. Aparte muziek. Vind ook ik! Leuk. Ik wandel ook erg veel; dan zie je inderdaad veel meer. :))
  Succes met de bike!

 3. Bedankt, Geroma. x Nog heel veel te verwerken idd, dat leer je niet op school, dat kost tijd, bloed, zweet en tranen. En sommige dingen wennen nooit.
  Ik kende ze ook niet, zat mee te tikken toen ik het vanmiddag hoorde en vroeg later welke band het was, leuke muziek. Op Youtube staan nog meer clips. πŸ™‚

 4. Onze reacties kruisten, K. Leuk dat The Whitest Boy Alive in de smaak valt (niet dat ik er één noot aan bijgedragen heb, nou ja, spread the word and all that ;)). Ik wandel eigenlijk nooit, alleen fietsloos als ik ben moest ik er de afgelopen week aan geloven. En bedankt!

 5. antoinette duijsters

  Persoonlijk wandel ik liever dan dat ik fiets, gebruik de fiets alleen bij het boodschappen doen of als ik wat verder weg moet. maar voor jou hoop ik dat je vlug een nieuwe hebt.

 6. Wandelen in de stad er is altijd wat te zien. Ik mis het. Soms zit ik op mijn fiets rond te kijken en soms leidt dat tot problemen met mensen die er hard langs willen.

 7. "Het valt me altijd op als ik daar ben hoe weinig er gelachen wordt, alsof onbespoten hand in hand gaat met humorloos".
  Als je door de stad loopt valt me dat overal op.
  Er wordt nog wel eens gelachen bij theatervooorstellingen van bekende cabaretiers. Maar dan betalen ze er grof geld voor om hun lach op te diepen. Vreemd eigenlijk.

 8. Fijne muziek voor een zonnige donderdag in de herfst en wandelen en fietsen in mijn voorkeur. En sprekende foto’s.

 9. Mooi sfeerbeeld, moest ook even glimlachen over je "te warm aangekleed" zijn en dan langzamer gaan lopen, had laatst precies hetzelfde. Wat die E. betreft, ik zou snel bellen, het vreet teveel aan je, doe jezelf een lol!
  En dan die prachtige (eerste) foto, die statige lange kraan met daarnaast de rijzige gestalte van die vrouw, mooi!

 10. Trekmoment had het er al over: te warm aangekleed.
  In Catalunya loop je Pok o Pok…, altijd een tret om het niet warm te krijgen.
  In Nederland is die onthaasting nog niet door gedrongen ondanks de aandacht die het verdiend.

 11. *Iedereen z’n voorkeur idd, Antoinette, ik hou wel van een beetje snelheid, dus als ik dan van A naar B wandel, word ik soms een beetje moe(deloos) als ik onderweg bedenk dat ik dat hele eind ook weer terug moet. πŸ˜‰
  *O, dus jij bent zo’n fietser die midden op het fietspad stilstaat, Martin, alsof de rest van de wereld niet bestaat en waar ik bijna m’n nek over breek. ;))

 12. *Klopt, Aad, wat ik wel weer merk (geen openbaring verder ;)) is dat als je zelf vriendelijk bent plus dito stralende glimlach dat mensen dan vaak meteen ontdooien. Mss dat ze ook minder gewend zijn om zo aangesproken te worden. Feit is wel dat als je met zo’n ‘kom maar op, jongen, anders sla ik je op je bek’-houding begint natuurlijk eerder vervelende reacties genereert. πŸ˜‰
  Verder kost het meer energie denk ik dan om de hele dag met een gezicht als een oorwurm rond te lopen dan gewoon te glimlachen bij wat je doet, mss onderbroken door een enkele vloek af en toe. Het moet niet te lievig worden natuurlijk. ;))
  *Dank, Draver, ja, met zo’n naam verbaast me dat natuurlijk niet, vandaar ook laatst dat je m’n ‘blogger in beeld’ was geworden. πŸ˜‰

 13. Ja en ik haal een klapstoeltje uit mijn fietstas en zet dat er naast. Nee maar het tempo wordt gedicteerd, daar moet je je aan houden. Een kleine zwaai wordt bestraft. Fietsen is niet bedoeld voor plezier, maar om je te verplaatsen met zo min mogelijk hinder van anderen. Erger nog dan zo’n rondkijkende kalende man, is een vader met een kind ernaast. Dat belemmert de doorgang en woeste blikken en belerende opmerkingen zijn dan je deel. Ach liever dat dan een kind alleen in het onveilige verkeer van de stad.

 14. *Nou, zal ik er dan maar een smiley bijdenken, Martin. πŸ˜‰ Een klapstoeltje, dat ook nog, my oh my! –> ;)) Tja, op de snelweg moet je ook geen 50 gaan rijden, etc. Live and let live, denk ik dan, draai het eens andersom, als jij om de een of andere reden haast hebt of gewoon door wilt rijden, dan vind je het ook niet prettig als mensen breeduit je doorgang belemmeren.
  *Trek en Robert, op jullie reageer ik later, nu eerst even naar de fysio.

 15. Lekkere muziek.

 16. Er wordt inderdaad weinig gelachen. Niet alleen in onbespoten kringen. Op dit VKblog valt wel eens wat te lachen maar met meer dan duizend bloggers kan ik niet zeggen dat ik elke avond mijn kaken moet masseren voor het slapen gaan. Maar goed, het zal de Zeitgeist wel zijn.
  Marjelle, volgens de laatste Maya-roddels hebben we tweehonderd jaar uitstel gekregen. Ontkurk de Champagne!! Vul de kelken!!
  grimlach groet,
  cor
  PS. Ben mezelf niet helemaal. Op een drie dagen lang durend symposium geweest. Daar wordt zelfs een oester week van πŸ˜‰
  cor

 17. *Dank je, Trek, dan is dat i.i.g. wel overgekomen. πŸ˜‰
  Toen ik je opmerking las m.b.t. E, dacht ik eerst ‘valt wel mee, andere dingen vreten veel meer aan me’, maar in tweede instantie dacht ik, ‘maar goed, hoe je het ook draait of keert, dit kost natuurlijk ook (teveel) energie’, dus je hebt me mss wel net even dat zetje gegeven.
  *Ik begon er zelf over, Robert. πŸ˜‰ Nou had dat niet met onthaasting te maken, wel dat toen ik eenmaal buiten was het me overviel wat voor een zacht herfstweer het was.

 18. *Vind ik ook, Paco, en ik ga ze nu, as we speak, weer even opzetten.
  *Ik kan me voorstellen dat je nogal gaar bent na drie dagen symposium achter elkaar, Cor, maar je maakt nog best een virtueel fitte indruk, hoor. πŸ˜‰
  Klopt, niet alleen in onbespoten kringen, maar daar valt me dat beetje grauwe, vermoeide soms meer op.
  Vraag me af of het de tijdgeest is, wrs heeft het meer met noordelijk ‘temperament’ te maken. πŸ˜‰
  Mijn god, zo lang nog! ;)) Well, any excuse will do, so I’ll drink to that, ‘cheers!’

 19. @Marjelle: Just talking to plants and dogs?
  Valt toch wel mee. Aanspraak genoeg hier zou ik zeggen… ;-)))
  Leuk al die tipjes die je geeft met de hyperlinks. Is een baan bij de PR afdeling van de gemeente R’dam niets voor je?
  Tsja, vroeger zeiden ze dat de humor op straat lag. Ik vraag het me af. Hoewel ik heel af en toe wel iemand op straat tegen het lijf loop waar dan spontaan een kortdurend gesprek met een lach mee op gang komt. Dat al wandelend uiteraard. Dat zul je op een fiets niet zo snel meemaken.
  Maar tussen de regels door lezend, je bent volgens mij toch wel op de goede weg.
  Corrigeer me als ik me vergis.
  En bedankt voor de koffie.
  Alleen de volgende keer graag wel Echte Gevulde Speculaas hè, en niet zo’n aanbiedinkje… ;-)))
  Groet,
  Kokopelli

 20. *Hai Kokopelli, ik zal even op een paar punten ingaan.
  Eerlijk gezegd, heb ik even getwijfeld of ik dat zinnetje van Hammill wel zou plaatsen, juist omdat het zo waar is en ik me daarmee zo kwetsbaar opstel. (…) Virtuele aandacht genoeg idd, maar daar zit een wereld van verschil tussen.
  *Klopt, dat heb je eerder lopend, en soms heb je ook gewoon alleen maar even een glimlach, een moment van herkenning met een wildvreemde. Een vluchtige ontmoeting.
  *Dan moet ik je corrigeren, en ben wel blij dat je me die ruimte geeft en niet meteen alles voor me gaat lopen invullen. πŸ™‚ Het is erop of eronder, meer zeg ik er even niet over.
  *Ik vond hem er heerlijk uitzien, hoor. πŸ˜‰ De volgende keer koop ik wel een reuzenspeculaas, zodat je het woord nooit meer kunt horen. ;))http://images.zeelandia.com/portal_imagelibserver/545a848f820c22b579016c51b4a2c464/image_1024x1024

 21. Ja, ik voel me ook nog al eens te warm ingepakt, Marjelle. En dat heb je juist bij lopen al snel, en weer minder bij fietsen, is mijn ervaring…
  Hee…geen alt-tags, vandaag! πŸ˜‰ Grapje hoor, het moet ook juist een verrassing blijven, toch? En dit was de verrassing… πŸ™‚
  Er komt nu even niks zinnigs of ad rems uit mijn nog verkouden hoofd, dus wens ik je alvast een fijne avond, misschien wel met lekkere speculaas… πŸ™‚
  Groet, Bart

 22. *Dat was even ploffen idd, Bart, maar gelukkig was het geen druilerig weer.
  Welles! ;)) Er zit er eentje verborgen in de biosla samen met een muzikale groentenmix. πŸ˜‰
  Bedankt, ik neem wel chocola in plaats, en jij beterschap! Mss versgeperste sinaasappels met een scheutje wodka erdoorheen? Ik noem maar wat… πŸ˜‰
  *Kokopelli, ik was vergeten om op je tweede opmerking te reageren, die vond ik juist leuk, bij deze dan. πŸ˜‰
  Grappig dat je dat zegt, ik voel me af en toe idd bijna een promotor, gisteren hoorde ik ook al zoiets en Aad heeft een tijdje geleden het een keer over een Rotterdam-promoboekje gehad. ;)) Mss dat ik een aantal specifieke Rotterdam-blogs bij elkaar zet in de infokolom, zodat het makkelijker vindbaar is.

 23. Ah…in de biosla verstopt, dat was leuk. Organischer kun je niet musiceren, lijkt me…. :))
  Die versche sinaasappels ga ik morgenochtend maar eens halen, een goed idee om van het weekend even de verkoudheid er helemaal uit te werken…gaat vast lukken! πŸ™‚

 24. Zo, nu ook nog ingelogd, zie je wel, daar gáát die verkoudheid al… πŸ™‚

 25. Ik had er nog nooit van gehoord, maar dankzij de tip van Misty dus wel. πŸ™‚
  Hier heb je alvast een virtueel voorraadje. ;)http://italie.blog.nl/files/2009/05/arance.jpg

 26. Ha…lekker fris zien ze er uit! Dankjewel! :))
  Die pitamientjes gaan het hem helemaal doen van het weekend!

 27. Grappig dat jou bij de Gimsel ook opvalt dat dit gezonde leven kennelijk leidt tot zo veel vreugdeloosheid.

 28. *Ik stuur per express nog een extra dosis pitamientjes jouw kant op, Bart. πŸ™‚
  *Elke keer als ik daar ben bekruipt me dat gevoel weer, Easywriter. ‘Doe nou eens een keer ‘gek’^, eet die zak friet met mayo op en drink de hele fles wijn leeg’, dat soort gedachten komen wel in me op. πŸ˜‰ Nou, ben ik zelf meer een overdrijver en mss wel in het verkeerde land geboren wat een aantal dingen betreft, dus dat scheelt ook.
  ^Met een knipoog, er is natuurlijk niets geks aan.

 29. Dat viel me ook altijd op
  van die zuurdesemgezichten in de natuurvoedingswinkel….
  De laatste jaren denk ik of weet ik al dat ik mijn glimlach
  maar opberg als ik zo’n winkel betreed, het leven is een
  serieuze zaak en het weten dat er zoveel gespoten wordt
  op deze aardbol (geheel overbodig) zal deze gelaatstrekken
  versterken, niet dat er dan minder gespoten zal worden, dus
  je kunt maar beter lachen….maarre……hmmmm……
  leve de onbespoten lach:)

 30. Ja, zuurdesemgezichten, mooi woord, Annet. πŸ™‚
  Ik neem ‘m altijd mee, me, my smile and I, en zelfs daar merk je dan dat er soms een zweem van een glimlach om een mondhoek krult…

 31. Ik denk, je leeft pas gezond als je ongezond leeft.
  Daarom, koop een lekkere dikke rollade, braadt hem aan in roomboter, daarna voor de helft water bijgieten, aan de kook brengen en om en om kerend rustig gaar sudderen.
  Gebakken krieltjes (in roomboter) met een licht bruin korstje, boontjes gestoofd, een Merlot uit 2008 die is verdomd goed en niet duur Β€ 2,– ongeveer.
  Tiramisu als toetje, gewoon kant en klaar kopen in de super.
  Tja, tis herfst, niet alleen in New-York, vandaar http://www.youtube.com/watch?v=cl_e7UW-bz8
  I hope the link works.
  Je kan trouwens ook i.p.v. B12 shots, thiamine kopen, 2 pilletjes van 50 MG per dag is oké, maar overleg dat met de arts.
  What to say, ‘k wou dat ik een open haard had, een paar leren fauteuils, ouwerwetse schemerlamp en een detective van John Le Carré die ik nog ‘niet’ gelezen heb, telefoon/TV uit. Dikke sigaar, bel cognac onder handbereik.
  Maar neen, zo is het niet, ik moet weer zo nodig aan "niet roken en niet drinken " doen.
  Tis en blijft ellende die gezondheid.

 32. Ik kom speciaal even uit m’n blogbubble (of hoe je het wilt noemen, ik weet wel een paar andere termen) om een reactie te geven, Gus. In die eerste regel kan ik me ook wel vinden, en daar heb ik ook wel naar geleefd.
  Bedankt voor je recept en tips, is lief, het klinkt heel lekker, maar sinds een aantal jaar kan ik geen vlees meer verdragen, dus vandaar dat ik rolladeloos door het leven ga (met een paar letters minder heb je weer heel wat anders). Die Merlot is wel spotgoedkoop idd, ik kijk wel een keer bij AH.
  Ik moet juist al jarenlang die injecties hebben, omdat bij mij ‘de intrinsic factor’ niet werkt, dat betekent dat de B12 niet uit de voeding wordt opgenomen (pillen helpen dus ook niet), maar intramusculair moet worden ingespoten.
  Dat beeld spreekt me ook aan, alleen voor mij geen sigaar maar een sigaret (ik ben een jaar of acht geleden zeer tegen m’n zin met roken gestopt) en het boek ‘Godverdomse dagen op een godverdomse bol’ van Dimitri Verhulst dat me een keer door m’n broer werd aangeraden.
  Sterkte met niet roken en niet drinken!

 33. Ai, dat wist en ken ik niet. ‘intrinsic factor’.
  Ik keek nog even bij je blog, maar tis kind of late, ‘kga derin.
  Bonne Notte.

 34. Goeiemiddag inmiddels, Gus.
  ’t Was zeker laat, ben er zelf een uur later ook ingegaan.

 35. Het is wel heel dicht op de huis, wat je vertelt. Dat maakt het boeiend te lezen. En die mooie gebouwen, je zei het eerder. Ik sta daar ook graag ‘bij stil’.
  Fiets? Heb er nu een?
  Groets, O.

 36. Mijn moeder won ooit prijzen met slagzinnen maken. grote prijzen, zelfs. Zag pas de prijs van een Bose combi van 1200Fl.
  Ik denk aan een onthouden slagzin:
  ‘Had Witte de Witt (?) van OMO geweten,
  Dan had hij Witter dan Wit geheten…’
  Niet slecht toch, voor zo’n moedertje?
  Nog een groet.:-)

 37. Dicht op de huid, zo moet het (schrijven) zijn, O. πŸ™‚
  ‘I want to ride my bicycle!’ But I don’t have one yet. πŸ™ Morgen maar weer op de verkeerde fiets op pad en wrs wordt het teruglopen, want geen licht.
  Grappig dat een deel van je moeders slogan ook mijn titel is (n.a.v The Whitest Boy Alive). πŸ˜‰ Ik had ooit een vriendin die daar ook erg goed in was en allerlei dingen won.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.