‘Mooi roze is niet lelijk’

Na de zoveelste korte nacht was ik vanochtend te onrustig om nog langer te blijven liggen. ‘Vandaag moet ik een opvolger zien te vinden’, bedacht ik, al is het niet voor m’n ex, dat komt misschien later wel een keer.


De muziek staat erg hard, ik kan mezelf amper volgen op papier, het is nog jazz ook. Wel leuk vlak bij de open haard, alleen is het nogal donker hier. Bij het licht van een flakkerende kaars vermengd met een scheut grauw daglicht probeer ik uit m’n aantekeningen wijs te worden, zelfs voor mij is dat af en toe moeilijk met alle doorhalingen, pijlen en grillige correctietekens.


Rond vier uur ’s middags (how time flies when you’re having fun) heb ik half fietsend Rotterdam aan de telefoon gehad of tevoorschijn gegoogled. Allerlei benamingen vliegen me om de oren, van sportfiets, recreatieve fiets tot al dan niet hybride stadsfiets aan toe. Ik verzuip bijna in al dat bandengeweld. ‘Welke framehoogte?’ vraagt iemand, tja, als ik van tevoren had geweten dat hij gestolen zou worden, dan had ik ‘m wel even opgemeten. Volgens de aardige en zeer mobiele fietsenman ben ik waarschijnlijk toch een ’54’ met m’n 1.64 m. Hij biedt zelfs aan om twee modellen mee naar huis te nemen, omdat dat adres minder onbereikbaar voor me is dan zijn winkellocatie.
Van eten is er ondertussen niets meer gekomen, m’n maag protesteert dan ook heftig.

lekkerkerk, nieuwerkerk aan den ijssel, zevenhuizen, waarom staan alle geschikte fietsen in dat soort buitensteden… ‘ik wil ‘m hier, ik wil ‘m nu’, mantra ik, voorlopig heb ik m’n buik vol van wandelen, maar ook werkmij, halfords, en nog een stuk of tien andere hebben geen gebruikte exemplaren voorradig. zelfs fietspoint waar ik uiteindelijk m’n hoop op had gevestigd heeft alleen te groot, te klein, te duur of niet stads genoeg. ik besluit tegemoet te komen aan m’n knorrende maag en een troostbroodje te gaan eten bij hoofdstuk ii. onderweg kijk ik weer even bij mega bike en wordt aangesproken door een man die me vertelt dat er een eind verderop nog een dependance is met veel meer tweedehandsjes, alleen is die vandaag dicht. ‘wat lief’, denk ik en bedank hem hartelijk.


m’n mobieltje rinkelt, het is m., die ik nog niet ken en waarmee ik een keer zou afspreken. ik vertel tussen neus en lippen door van m’n ontvoerde fiets en ben al bij een volgend onderwerp beland als ze me onderbreekt. ‘ik heb er misschien een voor je, ik heb namelijk net een nieuwe gekocht omdat ik nauwelijks meer de brug overkwam met die oude. hoe lang ben je?’
marjelle


convicts of the air alquin


foto eerder gebruikt in ‘bloggers in beeld (5)’

32 Reacties op “‘Mooi roze is niet lelijk’

 1. Kijk kijk, nu alleen nog een tomtom 😉
  Lekker die Alquin, Weelchair groupie had misschien ook gekund :-))

 2. Ik moet eerst nog even afwachten of die fiets niet te groot voor me is, Ate, zij is nl. een stuk langer dan ik, vertelde ze, en ik ga geen enkel risico nemen met m’n rug, dus toch gewoon verder zoeken deze week, die fiets ‘zie’ ik pas zondag. 😉
  Ja, en dan een fietstomtom. 😉
  Grappig dat je dat nummer noemt van Alquin, die link stond er nl. eerst in, maar daarna ben ik verder gaan youtuben en heb toen toch voor dit gekozen. Leuk dat je ze uberhaupt kent, ik heb een paar cd’s van ze en het is muziek die me nog steeds niet verveelt, terwijl ik er met periodes veel naar geluisterd heb.

 3. Ja, een fiets vinden , is een heel gedoe inderdaad. Het test je gevoel voor compromissen. -))

 4. Eigenlijk vind ik een fiets een raar ding, het woord alleen al, fiets.
  Ik fiets op een fiets. Ik bedoel, das toch niet niets.
  Wat ik me wel eens voorstel is dat als ik zelf op de fiets fiets, anderen zonder fiets zie fietsen, dus wel trappende beentjes, maar geen fiets.
  Ik hoop dat je binnenkort weer kan fietsen op een fiets, want zonder fiets ben je eigenlijk niets.
  En een fiets zonder niets is een nietsende fiets.
  Alhoewel, wat te denken van een fietsende fiets zonder iets.

 5. Het beperkt je actieradius wel meteen hè, zo zonder fiets…hoewel ik er zelf graag lopend op uit ga merk ik wel dat je dan veel moeite moet doen om wat verder te komen.
  Heel mondjesmaat pak ik wel de auto, al beperkt zich dat tot dingen buiten de plaats, af en toe woon-werkverkeer (dat ik toch meestal lopend kan doen) en op zaterdagochtend…de kofferbak met boodschappen…. 😉
  Nogmaals succes met het vinden van een goede fiets voor jou…het gaat natuurlijk lukken! 🙂
  Groetjes, Bart

 6. Geen idee dat Alquin nog bestond. Zou er ook nooit
  op YouTuben, maar dat blijkt nog makkelijker te zijn
  dan een fiets vinden.

 7. Hoe doe je dat eigenlijk: "half fietsend" als je geen fiets hebt? En ook nog bellend, met half Rotterdam.. 😉

 8. Marjelle, dat laatste zinnetje is het toppunt van een ‘cliffhanger’ 🙂
  Volgens mij wordt dittum…
  cor

 9. .
  Acda en de Munnik (ook een M)
  .

 10. ik wacht in spanning af

 11. Leuk einde Ma…

 12. *O moe, wat een gedoe, Iris, het test meer m’n wandeluithoudingsvermogen (fig.) en geduld dan wat anders. 😉 Ik heb trouwens nog een antwoord tegoed van je.
  *Da’s zeker niet niets, Gus. ;))
  Dat heb ik ook wel met bepaalde woorden, als je die een paar keer achter elkaar zegt en van alle kanten bekijkt, dan klinkt het gewoon helemaal niet meer, ik weet uiteraard nu even geen goed voorbeeld. 😉
  Straks weer lopend -zonder Liesje of Lotje en niet langs de Lange Lindelaan- naar de tips van gisteren.

 13. *Dat doet het zeker, Bart, ik was af en toe toch al niet vooruit te branden (dat blog komt wrs vanavond aan bod), maar nu is dat nog lastiger, merk ik (wat me uiteraard niet verbaast). Toch direct maar weer de elementen trotseren (waaronder me, myself and I). 😉
  Een auto heb ik ook niet, ook geen rijbewijs trouwens, ik moet ‘op eigen benen staan’.
  En bedankt, hopelijk snel of de zondagfiets moet ‘m voorlopig worden. 😉
  *Klopt, Martin, dat is een appeltje-eitje daarmee vergeleken. 😉

 14. *Grappig, Aad, ik dacht er gisteren nog aan dat ’t ook anders gelezen kon worden en heb nog even overwogen om een paar woorden aan elkaar te plakken. 😉 Waar het om ging is dat ik ‘halffietsend Rotterdam’ (variant op ‘tout Rotterdam’) aan de telefoon had. Zo acrobatisch en ingenieus ben ik (net) nog niet dat ik zonder fiets half fietsend kan bellen idd, maar mss begreep je dat wel en wilde je alleen even plagen. ;)))
  *Ik hou wel van cliffhangers, Cor. 🙂 Behalve als bv. ‘Prime Suspect’ in twee delen werd uitgezonden, dan vond ik het wat minder geslaagd. 😉
  Good vibes.?.

 15. *Moest even denken bij je reactie, Duval, niets mis mee trouwens (met denken). Ik weet nog een heleboel dingen met M… 😉
  Ik vroeg me al eerder af of je begin- en eindpunt plus witregel nog een bepaalde betekenis hebben?
  *Anders ik wel, Paco. 😉
  *Dank je, Rob… 🙂

 16. @Marjelle: 15:29:
  was sich liebt, das neckt sich (wie van elkaar houden, die plagen elkaar).

 17. Zo is het, Aad. 😉 "Mijn Duits was goed genoeg, hoor. ;)" –> Jij begrijpt hoe ik dat bedoel, maar zelfs mét smiley kan dit negatief uitgelegd worden, ook al zegt dat vooral veel over de persoon zelf natuurlijk want bij twijfel, vrágen. 😉 Maar goed, ik hou me dus wel soms in qua internetplagen (als in ‘plagerig’), niet iedereen begrijpt de humor in de woorden en tussen de regels. Jaja, die nonverbale communicatie, dat wil wat. 🙂 Ik zag Agnes Jongerius nog voorbijschieten daarstraks, daar kom ik later op terug.

 18. Welk antwoord heb je van mij tegoed ? Ik ben er een tijdje uit geweest nl. Zeg het en ik geef het.

 19. lekker lopen Marjelle
  krijg je ook geen lekke band
  leuk Alquin weer eens te horen

 20. Het probleem is dat jij dan ook niet die brug over kan komen, als het wat wordt natuurlijk, met die fiets:-)

 21. *Prima, Iris, dan mail ik je nog wel even.
  *‘Nie!’ Joost. ;)) Dat zei H. af en toe (iets met ‘the knives who say "Nie!"’) en hij kon dat altijd zo met overtuiging doen (was het niet uit Monthy Pyton?).
  ‘Lekker lopen’ bestaat niet, maar dit wel…http://imagesus.homeaway.com/vd2/files/WVR/400×300/40/434442/147210_8.jpg
  *Die gedachte kwam idd ook bij mij op, Annelies, maar zij moest er elke dag overheen, dat scheelt. 😉 Ik zag trouwens iets van zalm voorbijflitsen… Ik kan het niet meer bijhouden allemaal, maar kom zeker naar je Rotterdam-tip kijken, ik ken het niet, wrs een brug te ver voor mensen-zonder-auto. ;))

 22. Marjelle, de watertaxi, de watertaxi, het ligt aan de Maas – next door (Kralingseveer) *-*!

 23. Dat valt reuze mee dan, Annelies, die vertrekt hier vanaf Veerhaven, geloof ik. Ik vraag me trouwens af wat voor een gezicht jouw smiley trekt. 😉

 24. Ik volg je niet
  en leuk ben je wel met je link,
  strandstoelen
  waar beiden geliefden
  niet op zitten.

 25. Ik was ook niet erg duidelijk, geloof ik, Joost, wilde te snel te veel door elkaar doen. 😉
  Dat ‘ni!’ (=nee!) was een reactie op je ‘lekker lopen Marjelle’ en dat plaatje was niet eens grappig bedoeld, maar was het minst domme plaatje dat ik in de gauwigheid tegenkwam toen ik o.a. op liggen googlede. 🙂
  Lege strandstoelen, doet me aan een dichtregel denken, maar ik ga even pauze houden, ik typ echt veel te veel vandaag.Edit
  Zoek ik het één keertje niet op, staat het er verkeerd. 😉 Dat Monty Python eerst verkeerd was geschreven dacht ik wel, maar te moe om te googlen. Inmiddels toch gedaan en nu blijkt dat ‘nie’, ‘ni’ moet zijn en komt uit de film ‘The return of the King’.

 26. lieve Marjelle,
  precies goed zoals je doet
  ook je twijfel
  ik heb een fiets voor je
  maar deze ophalen kost meer
  dan er een vinden waar je bent
  mooi je zoektocht naar tweedehands
  met je altijd nieuwe benen

 27. We zijn het eens, Joost, en lief dat je een fiets voor me hebt, maar ik kan idd beter hier eentje vinden, mss wordt het die van zondag, maar mss ook eerder. 😉
  En steeds weer nieuwe gedachten…

 28. gedachten hinken op twee benen inderdaad;
  dit zien heet liefde
  vrij van verdelen
  dag lieverd

 29. Dag Joost. 🙂
  Ik ben net naar een Klezmerband aan het luisteren, hier een muziekje voor jou.http://www.youtube.com/watch?v=TreiNNjc8EY

 30. Das leuk Marjelle, fijne muziek waar Pessoa bij zou passen.
  heb ik nog een link voor jou: http://www.youtube.com/watch?v=k0A8ekpTgng&feature=related

 31. In studentenstad Leiden, een half uur met de trein van Rotterdam, barst het van de tweedehandsfietsenwinkels. Er is er zelfs een -niet de goedkoopste!- aan de achterkant van het station. In Delft, nog dichterbij, is er ook een aantal. Ik had eerst een 58, maar sinds een paar jaar heb ik nu een ’62’. Fijne fiets, maar niet zo stabiel als mijn oude. Zelfde merk en type (Gazelle Populair).

 32. *En ook bedankt voor jouw link, Joost. 🙂
  *Dat er in Delft een paar goeie zitten, Blew, hoorde ik ook deze week, alleen is dat voor mij een beetje ver voor een fiets, ik wil er nl. eentje waar garantie op zit en waar ik ook event. terecht kan als er wat mee is, dus is Rotterdam het meest handige. Ik was ook blij met mijn Gazelle, fietste heel lekker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.