Boer zoekt koe

De laatste aflevering van Boer zoekt vrouw trok met 3,9 miljoen kijkers minder publiek dan vorig jaar toen het gemiddelde nog op 4,6 miljoen lag, maar het is nog steeds een megascore. Ik ben een fan van het eerste uur, al vind ik de huidige serie tot nu toe de meest saaie. Bij Henrieke en haar mannen val ik niet alleen bijna in slaap, af en toe voel ik zelfs plaatsvervangende schaamte als er aan tafel weer hevig gekauwd wordt in een oorverdovende stilte. Met haar brede glimlach doet ze me aan Erica Terpstra denken, gelukkig is ze veel minder overdreven dan eerstgenoemde. Aardige meid, die ik met alle liefde een paar leukere boeren had gegund dan de wat wezenloze Bert die beter met koeien overweg kan dan met vrouwen en Rick-Jan waarvan ik steeds de naam vergeet. Dan is er nog Henk met z’n twee vrouwen, hij lijkt meer naar de nogal gereserveerde Yoni te trekken dan naar de aardige Fiona. Ook de eerste homoboer is van de partij. Willem heeft als enige een gemengd biologisch-dynamische zorgboerderij, een keuze die me erg aanspreekt met meer vrijheid voor de dieren. Als ik Jurjen, een van zijn mannen, hoor en m’n ogen dichtdoe zie ik Pim Fortuyn levensgroot voor me.

Klik op de foto voor een grotere koe

Sympathiek vind ik Jurjen en Klaas wel, ze hebben iets vertrouwds. Ik zou liever met een van hen een glas wijn gaan drinken dan met een van de boeren. En toen was er Aad, er is veel over hem geschreven, hij kreeg bakken vol kritiek over zich heen. Na een nogal moeizame start waarin vooral z’n betweterige kant naar boven kwam, begint hij nu zowaar op te bloeien. Jeannet maakt dingen in hem los die je op het eerste en tweede gezicht niet voor mogelijk had gehouden. Dan is er nog Martin natuurlijk, aardige vriendelijke man, maar veel meer ook niet tot nu toe. Hij was waarschijnlijk voor Swaen gegaan, die met het toch nog onverwachte overlijden van haar schoonmoeder opeens heel andere dingen aan haar hoofd heeft dan wat onwennige vlinders in haar buik. En zo zit ik dus elke zondag om 20.20 uur achter mijn postzegelformaat-tv. Waarom? Misschien omdat dit programma zo gewoon is, geen glamour en glitter, snelle shots, instantbevrediging of moord en doodslag, alleen een paar mensen die erachter proberen te komen of er een vonk is, of ze íets in elkaar herkennen. Dit alles onder het toeziend oog van de camera en een paar miljoen kijkers, dat dan weer wel.
Marjelle

Geen beelden BZV in DWDD? Typisch een storm in een glas water Nrc 16-10-2012
Erica Terpstra (e.a.) in Koefnoen 13-10-2012

33 Reacties op “Boer zoekt koe

 1. Heb de hype eerlijk gezegd nooit begrepen. Zolang je er maar kijkplezier aan beleeft :-).

 2. Inderdaad, die stem is nét Pim F. Ik ben ook fan: http://www.dickblogt.nl/aad-praat/

 3. Inderdaad veel saaier dan de vorige jaren. Maar blijft smullen, zeg ik als trouwe kijker.
  Ook smullen is de rel die is ontstaan tussen de KRO en DWDD:
  http://www.nrc.nl/nieuws/2012/10/16/geen-beelden-bzv-in-dwdd-een-typische-storm-in-een-glas-water/

 4. And thanks for your like, Jean Paul Galibert.

 5. Nee, dit is voor mij de ergst denkbare tv. Maar zo heeft ieder zijn of haar eigen kijkpleziertjes, als ik die van mij op een rijtje zou zetten zouden bij sommigen ook de haren te berger rijzen denk ik… 😉

 6. …te berge…moest dat zijn, vanzelf…:-)

 7. OOk ik bwen een fan; ook van de parodieen in DWDD.

 8. Ah, daar komt de aap uit de mouw! :-). Leuk jouw bekentenis. Nee, ik heb niks met BZV. Misschien zou dat veranderen als ik zou gaan kijken. Veel verder dan bij toeval een stukje van De Reünie kom ik helaas niet. Groetjes

 9. Ja, misschien geef ik mijn rijtje wel een keer prijs…..moet daar nog eens even serieus over nadenken geloof ik… 😉

 10. Nu weet ik het weer: guilty pleasures noemden we het, op het VKblog heb ik wel eens met medebloggers muzikale voorkeuren gedeeld, onder enige hilariteit. Ik herinner me, dat ik toen ‘uit de kast kwam’ met o.a. de Carpenters, en Anne Murray… 😉

 11. Ik ben ook een fan, van de Vlaamse versie dan. Misschien omdat ik zelf een boerendochter ben. Ook een reden te meer om zeker niet met een boer in zee te gaan. Neen, het boerenleven is niets voor mij.
  Klik op de foto… hahaha, je deed me schrikken.

  • De Vlaamse versie heb ik nog nooit gezien. Ik ben geen boerendochter, integendeel, maar met een boer in zee no way. 😉
   En als je met je muis over de eerste foto glijdt, dan zegt-ie iets tegen je. 😛

 12. ’t is daarvan dat ik zo schrok 😉

 13. Kijken naar “Boer zoekt vrouw ?” We zijn dus op meerdere vlakken niet elkaars type Marjelle 🙂

 14. dat “klikken voor een vergroting” hoe doe je dat? Kan dat op mijn eenvoudige feelgoodblogje ook? dtv

  • Ik ben even op je site gaan kijken en zag dat je een eigen domein hebt bij WordPress, geen idee of dat dezelfde features en omschrijvingen heeft als hier.
   Het gaat als volgt:
   – je uploadt op de gewone manier een afbeelding via ‘Media toevoegen’ Van Computer (klik op ikoontje naast Uploaden/toevoegen), ‘Bladeren…’, ‘Uploaden’ en ‘Invoegen in bericht’;
   – je uploadt ook de grotere foto op de standaardmanier maar kiest voor ‘Wijzigingen opslaan’;
   – je vervangt de link (bij ‘Link URL’) in het venster van de eerste foto door de link van de grotere foto;
   – je vinkt vervolgens bij ‘Geavanceerde linkinstellingen’ de optie ‘Link openen in een nieuw venster’ aan en klikt op ‘Bijwerken’.
   Nu zou het moeten werken. Hopelijk heb je hier iets aan.

 15. Bedankt voor je like, Atelier c157.

 16. Dat lijkt ingewikkeld, maar ik denk dakkut snap. Ik ga het proberen. Weet jij dan ook hoe ik het voor elkaar krijg om in mn laatste boerenblog die muziek (debzvtune) te laten afspelen als je dit blog opent? Kan dat? Iets met embedden geloof ik, maar kweenie… (dank)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.