Een zomerzondag in het park

Nadat ik bij toeval een optredenvan het Manuel di Candinho Quintet meemaak op het overvolle terras van de Kunsthal rij ik door naar Het Park. Vandaag is de laatste voorstelling in de ZomerZondagenreeks, precies op tijd zet ik m’n fiets naast een ijscokar. Op het met bloemen versierde podium op het veld tegenover het koetshuis zijn de Balcony Players net begonnen, hun muziek is een opzwepende mix van klezmer & gypsy. Het is druk in het park, jong, oud, dik, dun, met of zonder hond en kids, alles staat of ligt in het gras, de sfeer is ontspannen en de zon bij vlagen heet.

Onder de bezielende leiding van de violiste wordt het ene na het andere nummer vol overtuiging gebracht. Een stel kleintjes zit inmiddels zelfs al op het podium, mensen dansen, klappen en hebben het naar hun zin. Het enthousiasme spat dan ook van de jonge muzikanten af, een kleurrijke en internationale band, de een heeft z’n wortels in Peru, de anderen komen uit Nederland, België en de VS.  Leuk optreden en een mooi initiatief zo’n gratis festival voor alle Rotterdammers. Volgend jaar ga ik een aantal ZomerZondagen eerder op pad neem ik mezelf voor.
Marjelle

17 Reacties op “Een zomerzondag in het park

 1. Klinkt heel erg vrolijk! Moet een dolle boel zijn geweest.

 2. Heel leuke, zomerse sfeerfoto’s Marjelle, het komt goed over!
  Altijd fijn als je verrast wordt door swingende livemuziek…en nog gratis ook! 😉

  • Dank je, Bart, ik probeerde idd juist vooral die specifieke zomerzondagsfeer vast te leggen!
   Op het Kunsthalterras zat ik naast de drums, de band had net pauze en toen de drummer terugkwam vroeg ik hem of ik niet beter op kon schuiven (zat bijna bij hem op schoot), maar hij vond het allemaal prima en het viel idd reuze mee qua ‘lawaai’. 😉

 3. Gaaf om te zien hoe je telken male weer op pad gaat en ons daarin laat deel nemen en genieten, Marjelle!
  Dikke kus.

 4. Leuk inkijkje!
  En vrolijke muziek; zeer geschikt voor de zondagmiddag buiten 😉

 5. Was het altijd maar zomer en zomers. Dan komt iedereen helemaal los! Da’s goed te zien en te horen.

 6. Genoten en ook prachtige foto’s

 7. P.S.
  Vannacht klikte ik per ongeluk op ‘Publiceren’ i.p.v. op ‘Bijwerken’ toen ik met m’n nieuwste blog bezig was. Meteen daarna heb ik die versie verwijderd en de tekst in een nieuw bericht als concept opgeslagen, dus ik begreep eigenlijk niet hoe het kon dat een aantal mensen toch erop geklikt hadden.
  Inmiddels ben ik erachter dat het blog natuurlijk wel automatisch op OBA wordt vermeld en mensen dan een foutmelding krijgen.
  Volgende keer dus nog beter opletten dat ik op de juiste link klik. 😉

 8. Hoi Marjelle.
  Bedankt voor je reactie. Kan me je angst best wel indenken. Beestje heeft nou eenmaal een slechte naam 🙁 Zelf ben ik best wel bang voor de hakkenbijtertjes, lijkt alsof die kleintje zichzelf altijd willen bewijzen.

  Eventjes rondgekeken en je schiet mooie foto’s. Ook onder het kopje ” fotoshoot” staat veel moois.

  Groetje
  Henk Jonkvorst

  • Ja ook dat (slechte naam) en z’n uiterlijk, laat ik het netjes zeggen, spreekt me niet aan. 😉 Nou ben ik tegenwoordig voor bijna elk maatje hond bang, alleen pups durf ik wel aan en vind ik schattig.
   Leuk ook je compliment!

 9. Hey hey! Wat een leuk verhaal, ook leuk om te horen hoe je het optreden beleefde!! 🙂
  We zijn nu in Roemenie, maar wie weet tot volgend jaar bij de Zomer Zondagen!
  Groetjes de Balcony Players!
  Facebook:Balcony players: om onze reisverhalen te volgen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.