De boot gemist?

Gisteren de slotvijver, idyllische plek in hartje Kralingen, vandaag staat de watertoren op het fietsmenu. Ik rij door een mij nog vrij onbekend deel van Rotterdam, voorbij Trompenburg Tuinen & Arboretum, het chique restaurant In Den Rustwat en op een steenworp afstand van waar m’n ex-liefste vriend woont. Op goed geluk fiets ik verder tot ik geen idee meer heb waar ik ben, een behulpzame jongen vertelt me welke kant ik op moet. Al snel zie ik in de verte de contouren van de watertoren verschijnen. Mooi, oud bouwwerk, een rijksmonument, alleen ben ik op dit moment meer geïnteresseerd in wat café Tom Tom op de begane grond te bieden heeft. Dat verhaal is gauw verteld, want de kroeg blijkt gesloten. Op het pand ertegenover zie ik 010 publishers staan, heel even overweeg ik te polsen of ze misschien een freelance corrector nodig hebben, maar vrijwel meteen laat ik dat idee varen, geen goed plan om zomaar binnen te vallen.

Op de terugweg kom ik langs de logeerboot, alleen de naam al is leuk, maar ook het dek vol bloemen ziet er uitnodigend uit. Als ik niet in Rotterdam woonde, zou ik graag een nachtje op het water willen slapen in goed gezelschap. Maar m’n eerstvolgende overnachting zal niet op een boot zijn, wel in een B&B in het verre Twente. Binnenkort ga ik m’n vriendin uit Curaçao opzoeken die een paar weken op een camping in Diepenheim verblijft. Aangezien de treinreis via Apeldoorn gaat, combineer ik het misschien wel met een bezoek aan de Apenheul. Het lijkt me nog steeds leuk om losspringende aapjes te ontmoeten en te fotograferen… Opeens betrekt de lucht, ik besluit naar huis te sprinten voordat de zomerse regenbui losbarst.
Marjelle

Hometown glory Adele

14 Reacties op “De boot gemist?

 1. …naar huis sprinten, voordat de regenbuien losbarsten – het is onbegonnen werk, Marjelle, al sinds dinsdagavond 6 uur, hier, onafgebroken regen… 😉
  Voor morgen gloort er weer (wat) hoop…

  • Bij jou is het nog erger dan hier, al vraag ik me af of ik vandaag nog droog naar buiten & naar binnen kom. Pluweer dus. Denken aan de zon… en een lamp aandoen. Dat soort weer dus.
   Dan ga ik morgen op de fiets. 😉

 2. een leuk lokaal
  reisverhaal,
  Marjelle,
  met een gebroken sloom felle
  zang in een melodie
  gevuld met melancholie
  vol wal-noten
  van logeerboten
  waar je woonplaats
  als zon in ondergaat, buitengaats

  groet,
  Marius

  • Dank je, Marius, Rotterdam blijft een leuke, eigenzinnige stad & er zijn nog zoveel onbekende plekjes. Maar niet in de regen, ‘dan is fietsen stom’. 😉
   Op die logeerboot zou ik stiekem toch wel willen, het ziet er zo mooi uit!

 3. De buurt die jij beschrijft, is ook onbekend voor mij. Kom oorspronkelijk uit Delfshaven en heb nog zeven jaar in Crooswijk gewoond voordat ik naar Antwerpen vertrok.

  • Dat ligt aan of over de rand van Kralingen heen. Ken je eetcafe ‘Soif’ in Delfshaven? Leuke plek aan het water. In Crooswijk woon ik nu inmiddels alweer ruim 2 1/2 jaar – een jarenlange tussenstop in Weesp – en daarvoor Kralingen, centrum, achter CS, enz.

 4. Weer een verassende tocht. Te hopen dat je aangekondigde vervolgen niet meer in de herfst vallen, maar weer heerlijk in de zomer!

 5. Soif ken ik zeker. Een goede kennis van me hield daar haar verjaardag vlak voordat ik naar Antwerpen vertrok. Kralingen heb ik op school gezeten (HES).

 6. Ik wilde al zeggen! Hier stormt het praktisch de hele dag en dan zie ik rimpelloos water hier 😉
  Pas op voor de vingervlugge aapjes in de Heul!

 7. Blew wil ook zomer. Waarom heb je het niet gedaan, binnenstappen bij 010? Er is vast een grote behoefte aan goede correctoren.

  • Gelukkig was het vandaag weer even zomer…
   Ik was moe & verhit na het fietsen, dan kom je toch net even anders binnen.
   Uit ervaring weet ik dat dat zo’n beetje het eerste is waarop bezuinigd wordt, dus het zal nog erg lastig worden om (enigszins redelijk betaalde) freelance opdrachten te vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.