‘Met je hart, met je handen, met je ogen … spreek met elkaar!’

Donkere wolken pakten zich samen toen ik naar Blijdorp fietste waar ik om half zes bij de flamingo’s had afgesproken met een vriendin. Aangetrokken door de namen van Fréderique Spigt, Jules Deelder en Noodweer hadden we besloten naar het ZOOmers Vrijwilligersfestival te gaan ondanks de verwachte toeloop van ruim 5000 bezoekers. Megafestaties zijn niet echt aan mij besteed, Blijdorp komt dan ook het meest tot z’n recht als er zo min mogelijk mensen rondlopen en ik op m’n gemak door de Chinese tuin kan slenteren, onderweg af en toe een onager, lama of ijsberenkind begroetend.

     

Deze keer ging het niet om de dieren, maar werden de mensen in het zonnetje gezet, iedereen die zich belangeloos had ingezet, van taalcoach tot medewerker van de Dierenambulance en alles daartussenin. Nadat we de plattegrond hadden bestudeerd togen we naar de Lepelaar om iets te eten voordat om kwart over zeven Ahmed Aboutaleb de avond officieel zou openen. M’n frieten waaiden even later bijna uit hun kartonnen bekertje, maar de sfeer was goed ondanks het winderige weer en die anderhalve druppel regen die er gevallen was. Net op tijd kwamen we bij de Terraszaal aan waar Aboutaleb met ambtsketting ons al tegemoet glinsterde en even later zijn speech hield.

  

Nergens was meer een zitplaats te bekennen en opeens bevonden we ons pal achter de burgemeester die inmiddels was uitgepraat en werden verwelkomd door een explosie aan geluid, de Burundische band Ropabu  sliertte de zaal binnen. Prachtige mannen met djembés van bijna vijftig kg op hun hoofd die sierlijk en ritmisch voortbewogen en vervolgens drumden alsof hun leven ervan afhing. Daarna kwam Fréderique Spigt aan de beurt, van de eerste tot de laatste minuut een geweldig optreden. Noodweer was de afsluiter, met veel enthousiasme werden nummers als Rotterdam bijvoorbeeld gespeeld. Mooi einde van een leuke avond. Moe, warm en een beetje dizzy na een paar glazen wijn reed ik terug naar Crooswijk.
Marjelle

Spreek Fréderique Spigt

10 Reacties op “‘Met je hart, met je handen, met je ogen … spreek met elkaar!’

 1. Een welbestede avond, en gewijd aan een goede zaak!
  Noodweer ken ik nog van tig jaar geleden, toen mijn goede kennis Fer Abrahams hun als enthousiaste manager probeerde te promoten.

 2. Jouw like knoppie is helemaal foetsie zie ik nu pas…:-?
  Je hebt er weer helemaal zin in als ik lees hoe doenig je weer bent, doe je goed!
  Zo’n grote stad heeft toch meer te bieden dan de plaats waar ik gehuisvest ben.

  Zaterdag en zondag gaat hier de boel weer eens los. 450 vrijwilligers toveren de binnenstad weer om tot 16e eeuwse taferelen.
  Zie Alkmaar Kaeskoppenstad: http://www.kaeskoppenstad.nl/index.php?id=77
  Xiwel zal er wel aandacht aan besteden, misschien ga ik ook weer eens een blik werpen.

  • Die like-knop zet ik elke keer uit. 😉
   Ah, zin of geen zin, ik maak ook vaak zin (en soms helemaal niet, maar daar hoor je dan meestal niets over…).
   Wilde idd ook niet voor niets vanuit Weesp weer terug naar Rotterdam toen m’n samenwoonrelatie afgelopen was.
   Ik ga de link zo bekijken, als je er nog naar toe gaat alvast veel plezier & zon.

 3. Oeps;-? moet dit zijn 😕

 4. En zingen kan Fréderique!

 5. Dat was een leuke avond, mooi nummer dat ‘spreek’ van Fréderique Spigt

  • Dat was het idd. Leuk dat je hier nog even op reageert, vond het beetje jammer dat er relatief weinig reacties waren juist op dit vrijw.festivalblog, maar er is ook af en toe geen peil op te trekken. 😉 Live is ze ook erg goed!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.