Go back to the Zoo

Flarden van het gesprek van gisteren komen terug. M. is een bijzondere vrouw en een van de zeer weinigen die me echt ziet en begrijpt. Jammer dat we elkaar niet op een ander moment, op een andere manier zijn tegengekomen, maar misschien moest het zo zijn. Dat is een van de dingen die ik de afgelopen jaren steeds meer geleerd heb: loslaten en accepteren. ‘To go, or not to go: that is the question’ twitterde ik daarstraks. Aan de ene kant trekt het beeld van de zee met mij pootjebadend in de golven me aan, aan de andere kant spreekt het idee van een strand bezaaid met blote lijven me een stuk minder aan.

Acht minuten over twee, m’n keuze is gemaakt, die ene trein haal ik toch niet. Ik heb meer behoefte aan groen en dieren om me heen nu, letterlijk ‘een wereld van mooie plaatjes’, maar dan heel anders dan in het gelijknamige boek van Simone de Beauvoir. Op weg naar Blijdorp ga ik eerst even bij Floor langs voor een warm broodje, de Zoo-catering is niet echt aan mij besteed, hopelijk krijgen de dieren malsere brokjes. Het is lekker in de stadstuin waar ik onder een parasol zit met een schrijfblok binnen handbereik.

Even later fiets ik naar m’n eindbestemming, slenter door Chinese tuinen en fotografeer pasgeboren zwijntjes, best schattig als ze nog zo klein zijn. Bij de lama’s ontdek ik ook een nieuwe telg, het staat nog heel rank op z’n pootjes en z’n vachtje lijkt wel van fluweel zo zacht. Helaas mislukt onze fotoshoot, het woord ‘stilstaan’ komt nog niet voor in babylamataal. Heerlijk als er zo weinig mensen zijn en ik het dierenrijk alleen heb. Af en toe komen vervelende gedachten op,  die ik vervolgens resoluut van me afschud en mezelf herinner aan het mooie compliment wat M. me gaf. Ik ben hier, nu, zon,  groen, …, morgen zien we weer verder.
Marjelle

Electric Go Back to the Zoo (Amsterdam Acoustics)

14 Reacties op “Go back to the Zoo

 1. Goede opvatting: neem het leven zoals het komt. En met een bezoekje aan de ZOO in de zon is niets mis :-).

 2. Ik moet altijd aan Perfect Day denken als ik jou zoo-blogs lees. Een zeer desolaat lied in onschuldig vrolijke verpakking.

  • Dat gaat over drugs dacht ik. 😉 Weet je, iedereen leest het op z’n eigen manier en ziet er dingen in vanuit zijn perspectief. Er zitten zoals vaak ook hier wel meer lagen in, dat klopt wel, maar van een desolaat gevoel was toen geen sprake.

 3. De zwijntjesfoto is mijn favoriet, vandaag, prachtig! 🙂
  Wie smelt niet wie dit ziet?

  • Ja, ze waren zo schattig klein en met grote dorst! 🙂
   Helaas zijn er ook mensen die alles wat mooi is willen bezoedelen, ik heb het o.a. virtueel net een paar keer te veel meegemaakt, dus dan is deze foto wrs paarlen voor de zwijnen. 😉

   • Ja, ook ik heb mijn deel wel gehad…van virtueel ge-etter, zeg maar…
    Gelukkig kun je er uiteindelijk boven staan, en achter je laten, maar dat maakt het niet minder aso, onderhand…
    Paarlen voor de zwijnen, ja heel toepasselijk, goed gevonden 🙂

 4. Dat ene voorval (ik zal geen namen noemen) waar je wrs o.a. aan refereert was voor mijn tijd bij het VK-blog, dat heb ik later gelezen. Het ging heel ver idd en over alle grenzen heen. Ik heb sowieso een hekel aan lafheid, aan mensen die ‘veilig anoniem’ vanachter hun pc opeens wel durven te schelden, van alles roepen en thuis zwaar onder de plak zitten. 😉 Heel triest eigenlijk. Maar het vreet wel energie en ik wil helemaal niets meer te maken hebben met dat soort negatieve zuigende figuren.

 5. Ja, helemaal mee eens, Marjelle.
  En juist zo’n gemeenschap als het VKblog maakte dit soort dingen mogelijk, dat was een van de grote nadelen vind (en vond) ik…
  Onze huidige positie, als zelfstandig blogger, maakt ons veel onafhankelijker van dit soort achterlijk gezeik en gedoe.
  Ik schreef niet voor niks van de week een stukje over mijn afscheid van BiB (Blog in Blik), waar ik schoon genoeg had van alweer dat kinderachtige gezuig onderling, tussen ‘de grote bekken’…
  Zo, ik heb gezegd, amen… ;-))

  • Dat kinderachtige gedoe was idd een van de nadelen. Ben nooit bij BiB geweest, heb er alleen maar een keer een ‘blik’ geworpen en zag toen alweer dezelfde figuren en riedels verschijnen waardoor ik meteen weer een blogje om ging. 😉 Lijkt me dan ook een goede beslissing.

 6. Klinkt als een lekker dagje!
  Laat die vervelende gedachten maar waaien!

  • Idd, whoesjjj, weg ermee!
   ’t Zou wel fijn als je af en toe een toverstokje had om de naarste gedachten & realiteiten weg te toveren, maar helaas, ik moet het zonder doen. 😉

 7. @marjelle, dat zou zeker fijn zijn, kan wel zo’n toverstokje gebruiken eigenlijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.