Herrie in het hotel!

Het begint allemaal met een hotelbon van VakantieVeilingen. Na een tip van een kennis besluit ik me in te schrijven op de site. Tikkeltje verslavend ook, voordat ik het weet zit ik enthousiast mee te bieden om net in die ene laatste cruciale veilingminuut het bod te verhogen. Zo kom ik aan de Fletcher-bon, ik heb de keuze uit 25 ***-hotels en een jaar de tijd. Eentje bevindt zich in Oisterwijk, dat is dus ideaal te combineren met een bezoek aan m’n broer in Tilburg. Maar dat was toen. Door een aantal redenen ga ik wel naar broerlief en blijf niet slapen. De voucher raakt in vergetelheid totdat ik recent m’n administratie aan het opruimen ben. Tot m’n schrik blijk ik de verkeerde datum erop gezet te hebben, de bon is nog slechts een paar dagen geldig en zo beland ik op een doordeweekse dag opeens in Middelburg.

De zon straalt als ik in Rotterdam de deur uitga, maar donkere wolken pakken zich samen op het moment dat ik de trein uitstap. Tot overmaat van ramp begint het te regenen en aan een paraplu heb ik niet gedacht. Eén lichtpuntje, de weg hoef ik deze keer niet te vragen, vanuit m’n coupé zie ik ‘Du Commerce’ al aan de kade liggen. Na het inchecken bij de vriendelijke receptioniste besluit ik de regen te trotseren, even door de stad te lopen en onderweg kaas & wijn te kopen. Bij gebrek aan een AH in de buurt, beland ik uiteindelijk bij een viskar. Wanneer ik naderhand m’n vangst in het hotel uit het papier wikkel staart een opengesperde bek me grijnzend aan, Lekkerbekkie heet deze rode wijn dan ook toepasselijk. Meteen valt op dat de kamer bijzonder onpraktisch is ingericht, als je de douchedeur opendoet knal je bijna tegen de stoel aan. Dat laatste overkomt me dan ook een paar keer.

Voor een laptop is geen plek, na een paar worstelingen – ik op m’n knieën en lapje op bed en in stoel – geef ik het op. ‘Misschien is tv-kijken een optie voordat ik ergens ga eten, dat kan ik thuis niet vanuit m’n eigen bed’. Algauw blijkt het matras een flinke kuil te hebben, in wangen zijn kuiltjes leuk, maar hierin niet. Een kwartier later begint m’n rug te protesteren en duik ik snel het bed weer uit. Na een internetsessie in de bar/brasserie waar een paar mannen me aankijken alsof ze nog nooit een loslopende vrouw hebben gezien, verkas ik naar het tegenovergelegen eetkaffee Den Fantast. Aardige ontvangst, mooi gedekte tafels, maar ik wilde eigenlijk alleen even een hapje eten, gelukkig zie ik ook een gerecht van 13,50 € in krijtletters staan.

De man schuin tegenover me complimenteert me met m’n keuze voor de scholfilet. ‘It’s very good’, zegt hij met een Frans accent. Aardige vent, die even later aan m’n tafel komt zitten, vraagt wat mijn ‘business’ is en vervolgens geanimeerd vertelt over zijn eigen onderneming. Het eten is inderdaad erg lekker, de schol wordt vergezeld van knapperige frieten, pasta en verse groenten. Als ik later op de avond vermoeid de hoteltrap weer oploop, merk ik dat de balustrade een beetje heen en weer deint en wanneer ik ten slotte wegzak in het matras moet ik aan Fawlty Towers denken. Wat een vreemde avond, ‘hopelijk slaap ik hier in ieder geval rustiger dan thuis’, bedenk ik en doe het licht uit.

Opeens weerklinkt er een snerpende sirene. Ik schiet wakker, kijk op m’n mobieltje en zie dat het 04.02 uur is. Slaperig doe ik het gordijn open, het pand staat nog niet in lichtelaaie, constateer ik nuchter. Overal hoor ik mensen vandaan komen, sommigen vluchten de straat op, anderen klampen elkaar aan. Wat er precies is gebeurd wordt niet duidelijk, de receptie is onbemand vanaf 23.00 uur. Het lijkt loos alarm, gelaten loop ik weer naar boven en kruip in bed. Inmiddels klaarwakker kan ik de slaap niet meer vatten, pas tegen de ochtend doezel ik weg. Als ik m’n ogen opendoe is het tien uur, ‘maar ik zou om kwart voor negen gewekt worden’, flitst het door me heen. De telefoon blijkt stuk, het ontbijtbuffet is allang voorbij en ik, die toch heel veel kan hebben, begin nu enigszins geïrriteerd te raken, de initiële reactie van het hoofd receptie maakt dat er beslist niet beter op.
Marjelle

Herrie in het hotel Herman den Blijker & Willem Reimers

Blue Ridge Mountains Fleet Foxes

28 Reacties op “Herrie in het hotel!

 1. Mooi en leuk.

 2. Ooooooooo. Jij woont in Rotterdam! Hahahahahhaha.
  En wij verheugden ons nog zo op Amsterdam.
  Maar je we willen nog steeds hoor.

 3. Zeker weten dat het een drie sterren hotel was? Klinkt toch niet uit je verslag. Middelburg: viel er verder nog iets te beleven?

  • Uiteraard weet ik dat zeker. 😉 Het wordt verbouwd binnenkort vertelde de receptioniste. Ik ga Fletcher hotels sowieso nog mailen, ik wilde ze hierover liever bellen maar dat kon niet, hoorde ik vandaag.
   Geen idee, ik was zo moe de volgende dag dat ik geen zin meer had om dat uit te vinden.

 4. Alleen al bij het lezen over de matras met een kuil erin krijg ik pijn in m’n rug 🙁

 5. Dat hotel ziet er altijd zo leuk uit aan de buitenkant. Ik vat jouw blog op als een waarschuwing. Middelburg is leuk, Vlissingen nog leuker (maar ik weet niet hoe het daar met de hotels is gesteld). Ben je alweer bijgekomen?

  • Vond ik ook, Blew. Ik ga het idd niet mooier maken dan het was.
   Nou, ik hoopte lekker uit te kunnen rusten, even lekker weg, maar op deze manier kost het alleen energie en kom je doodmoe thuis. 🙁

 6. Ja, het heeft een hoog Fawlty Towers gehalte.
  Toen ik op een rondreisvakantie in Schotland was maakten we het ook een keer mee, het was echt hilarisch…tot en met koffie en thee gewoon van mensen hun tafeltje weghalen en gauw ergens anders neerzetten, haha! 🙂

 7. Balen marjelle!
  Was dat niet dat hotel waar de vluchtweg dwars door een hotelkamer was aan het einde van de gang?
  Zinnen verzetten schreef er ooit over.
  Zullen ze leuk hebben gevonden met die sirene!

  • Idd. Ik zat wel aan het eind van de gang, maar geen vluchtweg door mijn kamer. 😉 Geen idee verder.
   Niemand vond het leuk, allemaal slaperige mensen in the middle of the night, de een geagiteerder dan de ander.
   Psychologisch interessant trouwens om te zien hoe verschillend mensen hierop reageren.

 8. Je zal maar net met je mooiste droom bezig zijn geweest!

 9. Het begon allemaal met een veiling..
  Maar met al deze beslommeringen, zou je dan (als ze je excuses hadden gegeven en omdat je nog ‘onder garantie’ viel) je een bon hadden gegeven voor nog een gratis overnachting (met ontbijtje natuurlijk) daar gebruik van gaan maken?
  P.S. Inmiddels genezen van je “vakantie veilingen” verslaving? 😉

  • ‘In den beginne was het…’ 😉
   Hoofd receptie verwees me meteen naar het hoofdkantoor en die ga ik ook mailen (heb gisteren gebeld maar het moest per mail). Als ze dat op een goede manier afhandelen, dan zou ik dat zeker positief vinden. Wat betreft je gratis overnachting-idee, prima, maar niet in dit hotel.
   P.S. Die heeft maar even geduurd, het was kort maar heftig. 😛

 10. Geweldig! Leuk onderkoeld geschreven. Petje af.

 11. voucher klinkt ook een beetje als foutje

 12. Middelburg kun je ook in een dagtrip doen. Om het alsnog uit te vinden :-).

 13. Beste Marjelle,

  Wij hebben uw blog met aandacht gelezen en vinden het zeer vervelend dat uw verblijf in Middelburg niet geheel naar wens is verlopen. Graag zouden wij uw privegegevens ontvangen via webcare@fletcher.nl, zodat wij u een kleine attentie kunnen sturen.

  In afwachting van uw reactie, verblijven wij.

  Fletcher Webcare Team.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.