I wandered lonely as a cloud…


‘I Wandered Lonely as a Cloud’ William Wordsworth

Oostende Spinvis

20 Reacties op “I wandered lonely as a cloud…

 1. Dat gedicht ken ik vaag. Je bent er snel bij met de nieuwe Spinvis!

  • Dat zinnetje was het eerste wat in me opkwam toen ik de foto later zag op m’n scherm. Als je je geheugen wilt opfrissen… zie link gedicht van Wordsworth, als je geen zin hebt ook prima. 😉

   Zeker, even reclame maken voor de nieuwe cd van Spinvis, mooi nummer!

 2. Super! En mooi recht. En hij is groter of hoger dan jij, want steekt met zijn hoofd boven jouw horizon uit. Prachtfoto!

  • Dank! 🙂
   Dat wel of niet ‘recht’ is mijn zwakke punt bij het fotograferen, ik heb wel een fotografisch oog denk ik, maar zeker geen timmermansoog, dus ik heb af en toe de grootste moeite om te zien of iets recht is of niet…

 3. Mooie foto, mooi gedicht.
  Ik had nog nooit van Spinvis gehoord. Jammer dat sommige dingen uit Nederland je ontgaan als je in het buitenland woont. Maar nu ken ik ze dus. Klinkt goed, en een hele mooie clip.

 4. Heel erg mooie foto, maar het is geen ‘wanderer’,
  het is een zogeheten sportvisser met behoorlijk zware uitrusting,
  die recht op zijn stek afstevent…

  • Thanks! Dit was de eerste zin die in me opkwam (regel uit het gedicht), mijn gevoel erbij en ging om de sfeer die de foto uitstraalt, verder niet letterlijk bedoeld naar die man toe. 🙂

 5. wat een prachtige foto!!!

 6. De poezie laat ik maar voor de liefhebber Marjelle. De foto van de eenzame wanderer/visser is mooi, het kleine manneke tegen z’n onmetelijke omgeving.

 7. Voor de jarige vrouw ligt Spinvis morgen op de deurmat 😉

 8. Ik had het gedicht al gelezen voordat ik reageerde :-).

 9. Ja, ik hou ook van rechte horizonnen…en als ze iets afwijken, zét ik ze recht, alsnog 🙂
  ‘Schuine’ foto’s vind ik op zijn tijd wel mooi, maar dan ook écht schuin, niet een heel klein beetje, dat vind ik lelijk – en storend.
  En watermassa’s wil ik ook liever niet schuin zien, dan loopt de foto leeg, vind ik altijd… 😉

  • Soms zie ik het niet als ze iets afwijken, rechtzetten doe ik ook af en toe maar dan is het neveneffect dat de foto (nog meer) aan scherpte inboet in Picasa 3.
   Ja, de zee loopt bij mij weleens leeg op het scherm als ik net van het strand af kom, het golft over het toetsenbord… 😉

   Vraag aan WordPress-gebruikers die fotograferen
   Ik heb nog steeds het probleem dat als ik de afgelopen tijd (daarvoor ging het wel goed) een foto bewerk en verklein in Picasa 3 en vervolgens upload in WordPress de foto minder scherp is dan hij in Picasa is.
   Ik ben inmiddels in de weer geweest met IrfanView, GIMP (is wrs te ingewikkeld voor mij), Photo Filtre, Xn View, etc., maar een fotobewerkingsprogramma wat op Picasa lijkt qua gebruiksvriendelijkheid en overzichtelijkheid maar dan wel maximale scherpte geeft ook na uploaden in WordPress ben ik nog niet echt tegengekomen.
   Iemand handige tips!?

 10. Prachtig gedicht. Lees ook eens de gedichten van E.E. Cummings, al jaren een favoriet dichter van mij (voorbeelden op mijn blog).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.