Holland-Amerika: 1-0

Zou Chalet Suisse inmiddels heropend zijn, vraag ik me af op de terugweg van Het Park naar de bebouwde wereld. Ik heb warme herinneringen aan dat idyllisch gelegen restaurant. Ooit heb ik er met m’n eerste liefde, Martin uit Zuid, heerlijk gefondued. Het was romantisch, een woord dat ik zelden of nooit gebruik, het is zo’n beetje het equivalent geworden van ‘kaarsen, wijn & toastjes met’. Uiteindelijk gaat het vooral om je partner van dat moment en de al dan niet hogere sferen waarin je verkeert.

Opeens hoor ik een zware fluit en zie in de verte een gevaarte voorbijkomen. Zonder nadenken versnel ik  en race het schip achterna. Harder, harder, nog harder wil ik. Als ik eenmaal hijgend op de kade aankom waar een aantal fotografen met megalenzen en dito statieven op hun gemak plaatjes staan te schieten, kan ik nog net een foto van de ms Rotterdam maken. Weer moet ik om mezelf lachen, het is voor het eerst dat ik probeer een boot in te halen. En dat op de fiets.
Marjelle

The sea Morcheeba

10 Reacties op “Holland-Amerika: 1-0

 1. Een etentje op dat schip lijkt me ook wel wat :-).

  • Lekker eten met mooi uitzicht, prima. 😉
   Een echte cruise trekt me dan weer een stuk minder aan, ik hou er niet van om ‘opgesloten’ te zitten al is het op een heel groot schip, ik wil ervan af kunnen wanneer ik wil.

 2. Dat vind ik een logische gedachtegang.

 3. Haha, boten inhalen, dat doe ik ook altijd op de racefiets.
  Geen kunst, zul je denken, maar mijn snelheid is niet meer zo hoog als toen ik twintig was… 😉
  Nou ja, ik vind het altijd weer een mooi mikpunt…
  Maar zo groot als de ms Rotterdam ben ik ze niet vaak achternagetrapt 😉

 4. ik vind dat je best zuinig mag zijn met het woord romantisch, maar niet te zuinig he? Johan heeft het over een etentje op een schip, dat komt in de buurt maar Bart heeft het over wielrennen, ook een heel belangrijk onderwerp, dat wel

 5. Haha, ik moest ook lachen bij ‘die zware fluit’ …heb alles gelezen, aangeklikt dus…Martin uit Zuid (hoe zou het met Marin Hol zijn uit West?) dacht ik….

  Je schrijft zo mooi over Rotterdam dat ik gewoon heimwee krijg…..

  Even een vraagje ‘waar is het interview met Suiker gebleven’?
  Ik weet je hebt een ander blog maar zie het niet…..

  Lieve groet van Annet – luisterde heel even naar Morcheeba ( de tv staat hier aan)

 6. Ja, lijkt me wel leuk om m’n eerste liefde weer te zien, hij had wel iets bijzonders en was ook erg slim.

  Rotterdam helpt daarbij wel een handje. 😉

  M’n blog ‘Beelden van…’ met de interviewserie staat rechts bij de links, onder ‘Marjelle ontmoet’. Ik zet ‘m ook even hier neer:
  http://marjelleontmoet.wordpress.com/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.