Zal ik weggaan of zal ik blijven?

Wat zal ik doen? M’n ex bellen naar aanleiding van z’n mail over puzzeldingen en andere dingen die voorbijgaan, een nummer van de Fleet Foxes opzetten, piekeren over de verkeerde dingen en mensen, nog meer toegeven aan m’n Tweetbui, van het kastje naar de muur lopen, kijken of er tussen wolk en zon nu wel een regenboog tevoorschijnkomt, niet aan H. denken en ook niet aan–, googlen op fitness-dvd’s, m’n mail checken, gro(o)t(s)e plannen maken, een duik nemen in de kast op zoek naar chocola, een druilerig zondagmiddagblogje schrijven, Ceylon-thee zetten, hopen dat het morgen niet regent in verband met m’n wandelafspraak, alvast een ei hardkoken voor in de sla, een wereld aan mogelijkheden strekt zich voor me uit, maar om met het begin te eindigen…
Zal ik weggaan of zal ik blijven?

Marjelle

Mykonos Fleet Foxes

Zal ik weggaan?
Zal ik verdrietig worden en weggaan?
Zal ik het leven eindelijk eens onbelangrijk vinden,
mijn schouders ophalen
en weggaan?
Zal ik de wereld neerzetten (of aan iemand anders geven), denken:
zo is het genoeg,
en weggaan?
Zal ik een deur zoeken,
en als er geen deur is: zal ik een deur maken,
hem voorzichtig opendoen
en weggaan- met kleine zachtmoedige passen?
Of zal ik blijven?

Zal ik blijven?
Toon Tellegen

18 Reacties op “Zal ik weggaan of zal ik blijven?

 1. Weggaan, is niet altijd de ultieme oplossing. Je neemt toch veel gedachten met je mee. Bewust en onbewust. Aan de andere kant: het kan een verrijking zijn. Je doet nieuwe inzichten op. Leert jezelf beter kennen. Ik hoop niet dat ik nu te filosofisch ben op deze zondagavond :-).

  • Dat weggaan moet je ook niet te letterlijk nemen, het was een bijzonder zinnetje uit een gedicht (wat ik iets anders onthouden had bleek) wat in me opkwam op deze natte donkere zondag waarop zo’n beetje alles misging wat ik aanpakte (enfin, daar heb je wel iets van meegekregen). O.a. tegen die achtergrond (plus alles wat ik hier niet vertel) heb ik dit blog geschreven… Verder ben ik het eens met wat je schrijft, en nee, het is mij niet gauw te filosofisch zolang het in echtemensentaal gezegd wordt. 😉

 2. Ja, het was weer een bijzondere dag in huize Marjelle, als ik je Tweets zo las. Nu ja, ik ben er zeker van dat alles wel weer technisch op zijn pootjes komt. Ik ga offline nu. Zit vanaf morgenochtend vroeg alweer de hele dag achter de pc.

  • Een bijzonder vervelende dag, zo eentje waarop je beter in bed had kunnen blijven liggen.
   Hm, technische problemen lossen zich niet vanzelf op helaas, het geluidsprobleem met Skype dat de ander mij niet hoort, is zelfs na twee uur proberen nog niet opgelost. Voorheen in 5 minuten, dus er is of iets echt mis nu met snoer, kabel, USB-poort of iets anders waar ik niet op kom. 😮
   Succes alvast met je werkdag van morgen!

 3. Ja, Marjelle, het waren dagen (en te veel, achtereen) met iedere keer dat rotweer, dat je binnen houdt. Nat, onberekenbaar, donker……ik mopperde zelfs op al die mensen die me de laatste maanden vertelden dat het veuls te droog was in Nederland, en dacht: hebben jullie nu je zin, haha…. :-))
  Vanaf morgen weer wat normaler weer, eindelijk, pffffff…..

  • En daar kan ik op zich nog wel tegen, ik ben gehard… al zijn daar ook grenzen aan. 😉 Maar als dan ook alles wat je urenlang probeert misgaat, dan komt er een eind aan mijn soms (jawel) engelengeduld en na al die uren prutsen kwam er heel even, even maar, een beetje stoom uit m’n oortjes. 😉
   Goed zo, morgen weer beter, hopelijk vooral tussen 14:00 en 14:45 uur! 🙂

 4. Dat van die regenboog leek mij de ‘thing to do’.

  • Van het kastje naar de muur, op m’n knieen om stekkers & kabeltjes te ontwarren, met vierkante ogen van php-scripts en ftp-servers, maar af en toe… keek ik heel even uit het raam op zoek naar de regenboog.

 5. Ja, ik kan het me goed voorstellen, Marjellen, op een gegeven moment die stoom uit je oortjes…
  Ik duim voor fijn droog weer, ……in ieder geval dus tussen 14.00 en 14.45 uur (en de rest van de dag ook hoor) 🙂

 6. Marjellen…wat is dat nou weer, mijn vingers in de knoop… 😉

 7. Ja, en dat terwijl ik dus nooit chat, of tweet of twitter…kun je nagaan…. 🙂

 8. Ook duilerige zondagmiddagengaanvoorbij!
  Sterkte!

  • Thanks! Het druilerige weer is nog tot daar aan toe, al moet het niet te lang duren (ik ben in het verkeerde land geboren). 😉 Maar veel tijd en energie besteden aan dingen die dan uiteindelijk toch niet blijken te lukken in combinatie met een ex, is heel wat minder geslaagd idd.

 9. Ik wens je voor vandaag meer geluk toe!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.