Honing & zoute drop

Was ik net weer een beetje opgeknapt, word ik opeens wakker met keel- en spierpijn en een piepende hoest. De hele dag probeer ik te doen alsof er niks aan de hand is. ‘Ik word niet ziek’, mantraat het in m’n hoofd. Het zou de zoveelste keer dit jaar zijn. Geen zin in! Maar als ik ’s avonds met een koortsige blik naar m’n beeldscherm staar, even later zonder veel animo in een pan roer, moet ik toegeven dat het griepvirus me opnieuw te pakken heeft. Mijn weerstand is zo laag door de aanhoudende stress en burenoverlast de afgelopen jaren dat elk griepbacilletje en virusje mij als een makkelijke prooi ziet. Woningbouwvere-niging Havensteder heeft het probleem nooit opgelost en houdt zich daarmee níet aan de wet die zegt dat je ‘een huurder rustig woongenot moet verschaffen’, maar daar is dus al een aantal jaar geen sprake van.


Toen vorige zomer de verhuizing
naar een andere flat op het laatste nippertje niet doorging door een fout van hun verhuurmakelaar, de verhuisdozen stonden al in de gang, werd mij een gelijkwaardig huis beloofd. Belofte maakt schuld, ook een mondelinge afspraak is rechtsgeldig, vandaar dat de hoop om uit deze uitzichtloze situatie te komen weer opborrelde. Helaas werd ik vervolgens afgepoeierd met een paar woningen die volstrekt niet gelijkwaardig waren en waarvan er één op de vierde etage zonder lift vanwege gezondheidsredenen niet eens door kón gaan. De doktersverklaring en brief van de rugtherapeut werden eerder al volkomen genegeerd, de consulente wilde het briefje van m’n huisarts niet eens aannemen toen ze bij mij thuis was. ‘Dat komt wel in een later stadium’, zei ze. Dat vond ik toen best bizar en ik heb de brief een tijd daarna toch gemaild, maar daar nooit een reactie op gekregen.
Marjelle

Foto Witold Riedel

19 Reacties op “Honing & zoute drop

 1. je moet vechten voor je recht om te feesten!

 2. jezelf zo volpompen met vechtlust, vitamientjes en energie
  dat je visualisatie op een ander leven uit kan komen!

  • Uiteraard, daar ben ik de afgelopen jaren ook hard mee bezig, ondanks alle tegenwerking van buren, woningbouw, etc., vecht ik door, maar het heeft wel een wissel getrokken op mijn gezondheid. Met visualisatie alleen kom je er echt niet, maar het kan geen kwaad. 😉

 3. Het schiet zo te lezen nog niet op met het vinden van een andere woning …

  • Dat kun je wel stellen idd. Ik heb recent een heel leuke bovenwoning gevonden in Blijdorp en ook betaalbaar, maar de makelaar wilde niet met mij in zee en dan houdt het op. Erg jammer.

 4. Voor nu in ieder geval gauw beterschap gewenst – al die kou en nattigheid van de afgelopen tijd werken ook niet echt opwekkend, jammer!
  Hopelijk komt er toch een keer een wending, in de woonsituatie. De woningbouwvereniging is het wel verschuldigd, maar ja…

  • Bedankt, Bart. Klopt dat werkt ook niet mee, al is het in mijn geval ook een combinatie van oververmoeid door slaapproblemen, en dan gaat op een gegeven moment je weerstand eraan.
   Hoop het ook, Havensteder heeft het beloofd en moet zich aan zijn afspraak houden. Ik heb hier ook contact over gehad met twee advocaten en zij vonden dat ik in mijn recht stond en de manier waarop de woningbouw heeft gehandeld niet moest accepteren.

 5. Bedankt voor je like, Klaas Fidom.

 6. bezig mee geweest

  nu DOEN!

 7. zeuren? jij bent bezig geweest met
  leverde het iets op?

  dus domweg doen!

  • Ja, je zeurt en blijft maar doorgaan. Nogmaals: ergens mee bezig zijn (tegenwoordige tijd), voor vechten = doen en zoals je zelf heel goed weet moet je een lange adem hebben met dit soort zaken, maar de aanhouder wint.

 8. ik zeur absoluut niet!
  wens je wijsheid en vitamientjes en een lange adem toe

  of bevalt mijn reactie je niet?

  • Je zuigt. En aan kreten als dat je door visualiseren een heel ander leven krijgt en geschreeuw in hoofdletters over dingen waar je geen flauw benul van hebt, je roept maar wat (wat ik de afgelopen jaren aan dingen ondernomen heb en waar ik nog steeds mee bezig ben daar zouden de meeste mensen niet eens de helft van kunnen bedenken, laat staan uitvoeren…) heb ik idd geen behoefte.

 9. Jammer dat het niet is gelukt om de ware bron aan te pakken…

  • Zeker jammer dat het nog niet gelukt is, Ramirezi. Ik heb na gesprekken met een advocaat en op advies van de woonoverlastcoordinator van de deelgemeente Kralingen/Crooswijk een klacht ingediend bij Havensteder. Daar kreeg ik een reactie op terug waarin de essentie weggelaten werd en geen enkele verantwoordelijkheid voor eigen fouten werd genomen. Triest. Uiteraard heb ik het daar niet bij laten zitten, ik heb toen een aantal maal gebeld naar deze klachtmanager (mij werd niks gevraagd, deze zaak is volledig intern afgehandeld) maar werd niet teruggebeld. Uiteindelijk kreeg ik een bericht van de teammanager (een van de mensen waarover de klacht nu juist ging) dat de persoon inmiddels op vakantie was en hij haar verving. Bizar, ik ga echt niet met hem daarover praten. Daarnaast blijf ik ook op andere manieren druk uitoefenen en is het laatste woord hierover nog niet gezegd. Dit ter info, ik ben erg ziek momenteel (zware griep) en het meest vermoeiende wat ik vandaag gedaan heb is deze tekst typen en een bezoek aan de huisarts brengen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.