Ik ♥ van

Dobberen op een bootje en schrijven op zonnige plekjes is fijn, maar er zijn meer dingen waar ik enthousiast van kan worden. Aangezien alles in het leven om een bepaalde balans draait zal ik ook de andere kant van m’n hekellijstje laten zien. ‘Top!’ vond ik iets te populair als titel, bovendien gebruik ik dat soort termen normaal nooit. In plaats daarvan het universele ♥ dat al bijna even lief is als Breathing, een nummer dat me nooit is opgevallen tegen de achtergrond van ‘Grey’s Anatomy’, maar op zichzelf wel sterk klinkt.

De van Dale zegt er dit over:
houden van – (m.b.t. personen) liefde voelen voor -, liefhebben, beminnen; gesteld zijn op – (m.betr.t. spijs of drank) graag lusten; (m.betr.t. een handeling) graag doenBehalve dobberen en schrijven
vind ik het ook leuk om te associëren, van zijweggetjes af te lopen of te springen, deze keer hou ik me in en dwaal terug naar het begin van m’n houvanlijstje waar bijna geen einde aan kwam eenmaal op dreef.

Lief, eerlijk, puppies, lente, Morse, zon op m’n gezicht, draadjesvlees, humor, onschuld, speels, argumenten, enthousiasme, observeren, natuur, wijn, fotograferen, rechtvaardigheid, uitslapen, Fawlty Towers, loyaal, zonder jas, alles wat klein en pluizig is, duidelijkheid, rood, interesse, Hans, wegdromen, seks, (door)vragen, fonteinen, Griekse eilanden, taal, herkenning, intelligentie, bloemen, zomer, stokbrood, Peter Hammill, spijkerbroeken, gevoelig, groene oases, leuke mail, kritisch, dansen, betrouwbaar, originaliteit, empathie, mooiweerfietsen, cadeautjes geven, consequentheid, twee kanten van het verhaal, terrasjes, mij, plannen maken, vertrouwdheid, zonnige geuren, tegenwicht, uiteten, mensen als Mandela, appaloosa’s, discussiëren, Jijislief-kaartjes, bloggen, (h)echte vriendschap, tolerantie, ontwapenend, voeten in het zand, tweerichtingsverkeer, massages, laat naar bed gaan, zelfspot, verbondenheid, genuanceerd, spelen met woorden & beelden, schoonheid, Iris Murdoch, kruidenboter, passie, acceptatie, woestijnlandschap, creativiteit, openheid, plagerig, teder, niets moeten, de kleine dingen, liefde, zee, …, dit soort lijstjes”.
Marjelle

Breathing Ingrid Michaelson

14 Reacties op “Ik ♥ van

 1. The Sky is the limit…..Zo voelt het voor mij ook.
  Alles eruit halen, geen genoegen nemen met minder (dat is zeker niet egocentrisch bedoeld).
  Liefde komt pas dan ten volle ten bloei, in alle opzichten, als je volmondig ja kunt zeggen, dat je van jezelf houdt.
  Dus dobber lekker, Marjelle. Go with the flow, on the ocean of love……:-)

 2. Bedankt voor je reactie, Geroma. :)) Had ik het er vandaag in m’n vorige blog nog over dat ik mezelf altijd bij ‘houvan’ zou zetten en nooit bij ‘hekel’, vergeet ik het. ;)) Wordt aangepast. Dan zou de liefde (in alle verschillende vormen) nu in volle bloei moeten staan / komen, want daar durf ik wel volmondig ‘ja’ op te zeggen, toch stoort de praktijk zich daar niet bepaald aan de afgelopen periode. Mss schrijf ik daar nog wel een keer over.
  Alvast welterusten voor straks! 🙂

 3. Het Nederlands is doorspekt met spreekwoorden, uitdrukking en gezegden en die heb je van kinds af aan diep in je opgenomen Marjelle. Ook bij redenaties ‘komen ze al snel om de hoek kijken’. Het is eruit voordat je er erg in hebt. Hou zelf wel van uitdrukkingen en gezegden. Spreekwoorden stoten me niet per definitie af, maar ook ik moet niets hebben van tegeltjeswijsheid, dat niet. Dooddoeners en zo. En wat die lijstjes betreft, de Engelsen zeggen het zo mooi: like en dislike.

 4. Ja, dat klopt, John, sommige dingen zijn erin ‘gestampt’. ;)) …En do’s and dont’s, maar die heb ik in m’n vorige webblog ‘Door de doornen naar de sterrren’ al behandeld. 😉

 5. Met deze lijst (en de vorige) is het natuurlijk een peuleschil om er iemand bij te vinden, die zal zeggen: "Hé, da;s sterk dat heb ik nou ook allemaal, laten we elkaar eens beter leren kennen, wie weet..". 😉
  De gemiddelde internetdater komt niet verder dan als eis te stellen: moet gevoel voor humor hebben.
  Da’s humor natuurlijk!

 6. Ik mis nog; aan het strand wandelen met een glas wijn en een draagbare open haard op je rug

 7. Draadjesvlees hoe kom je er op…

 8. *Gisteren bekroop me ook even dat gevoel wat jij beschrijft, Aad. ;)) Je zou toch zeggen dat massa’s mensen dat zouden moeten herkennen. 😉 I’m only joking, ik weet dat dat niet zo is.
  Een blog kan soms via allerlei wegen ontstaan, bedenk ik, zoals deze keer van het woordje hekel in een zondagse fluisterboot via ‘Bah!’ naar uiteindelijk het ‘Ik ♥ van’-blog van gisteren. 😉
  Idd, en mensen verstaan soms de vreemdste dingen onder ‘gevoel voor humor’. 😉
  *Als ik op het strand wandel, Paco, doe ik dat vooral als het mooi weer is en… als het dan ’s avonds afkoelt, ga ik lekker bij een vuurkorf zitten. ;)) Maar er missen nog veel meer dingen, dat klopt. 🙂

 9. *Het is gewoon lekker, Robert, en dan zeker met heerlijke omajus en aardappeltjes. 😉 Helaas kan ik al een aantal jaar geen vlees meer verdragen, dus het is lang geleden dat ik het ook echt gegeten heb.
  (Heb je mijn mail van een tijdje geleden naar je hotcom.adres eigenlijk nog gekregen? Aangezien ik geen berichten meer kan versturen via het VK-blog (ik krijg steeds foutmeldingen), zet ik het hier even neer.)

 10. Puppies, houd je daarvan? Hoe maak je ze klaar dan? Ik vind ze niet te eten. De rest, dar kan ik me redelijk in vinden. Die Hans is maar een bofkont.

 11. Puppies zijn lief, donzig en schattig, M.O., die zijn om mee te spelen en te knuffelen natuurlijk. 😉
  Lief dat je dat zegt, alleen is Hans negen maanden geleden m’n net nieuwe Rotterdamse huis uitgelopen nadat hij 25 jaar mijn allerbeste vriend (en tevens ex) is geweest. In een aantal van m’n blogs heb ik daar wel vaker over geschreven, en nog steeds dringt het niet echt door.

 12. Een flinke lijst geworden, gelukkig…de ik-hou-van dingen geven mij in ieder geval meer voldoening dan het toch wat negatieve ik-hou-niet-zo-van lijstje. Al hebben ze natuurlijk beide hun eigen bestaansrecht… 🙂
  Nu gauw nog even naar je volgende bijdrage, al is het al bijna middernacht – ik hou niet zo van nachtbraken, je weet het! ;-))

 13. Oeps, sorry. Ik lees je blog wel vaak, maar kennelijk niet vaak genoeg…

 14. Geeft niet, M.O., je wist het gewoon niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.