Lavalu – Marielle zingt!

Om 14:55 uur rolt de trein Vlaardingen binnen. Voor het eerst ben ik weer hier na die deprimerende uitgaansavond lang geleden. I. staat al klaar met de fiets, ik klim achterop en slingerend rijden we weg. De zon begint door te breken als we op het festivalterrein aankomen. Met een witte wijn en spa Blauw praten we bij aan een lange tuintafel. Het is maanden geleden dat we elkaar voor het laatst gezien hebben, I. had erg weinig fut naast baan en gezin en heeft pas sinds kort weer wat meer energie. Ze vertelt dat ze zich inmiddels aan het omscholen is en driftig met Duits in de weer is, omdat ze in september als parttime docente begint. Ze polst of lesgeven niets voor mij is aangezien taal als een rode draad door m’n leven loopt.

De openingstonen van Lavalu klinken en we lopen naar het aangrenzende grasveld. Het enthousiasme spat er al meteen van af, lekkere muziek, mooie stem die associaties oproept met Björk, zon op m’n gezicht, spelende kinderen voor me, alles smelt samen. Ik laat me meevoeren op de melodieuze klanken, m’n hoofd even leeg. Op het einde maak ik een serie foto’s, dat is voor het eerst tijdens een optreden met allemaal mensen om me heen. Later, als ik de plaatjes op m’n beeldscherm bekijk bedenk ik dat ik nu echt brutaler moet worden en vooraan had moeten staan. Gelukkig zitten er wel een paar leuke bij, de volgende keer ga ik voor nog béter.
Marjelle

Anxiety Lavalu

18 Reacties op “Lavalu – Marielle zingt!

 1. ze zingt heel geconcentreerd.

 2. En tegelijk ook speels en met overgave, K. 🙂

 3. En, is lesgeven in taal iets voor jou? Vroeger dacht ik dat talen niks was voor mij, maar ondertussen spreek ik er drie vloeiend, dus kennelijk heb ik mijn daarin vergist. Zingen is echter nog steeds niks voor mij, helaas.

 4. Wat een mooie foto! 🙂

 5. *Ik heb ooit lang geleden 1x pw Nederlandse les gegeven aan Turkse mensen, M.O., in het kader van een stage en kreeg toentertijd nadat ik afgestudeerd was als sociaal-pedagoge er een soort van ‘gratis onderwijsbevoegdheid’ bij. Of ik daar nu uberhaupt nog iets aan zou hebben (iets voorstellen doet het i.i.g. niet ;)) in gevallen dat ze werkelijk helemaal geen hond kunnen krijgen, kan ik me zelfs niet voorstellen. Verder heb ik ook wel aan alfabetiseringscursussen gedacht, maar daar heb ik geen ervaring mee en ook niet de goede opleiding voor gevolgd. Sowieso ben ik meer geschikt voor individueel onderwijs, groepen ben ik absoluut niet gewend, in die zin zie ik me ook helemaal niet voor een doorsnee klas staan. Mss toch maar weer redactie-/correctiewerk proberen te krijgen (als dat al zou lukken), vraag ik me voor het eerst weer af de laatste weken, ik ben daar nl. na tien jaar mee gestopt, ik had het veel te lang gedaan en het was helemaal over en op. Welke talen spreek jij vloeiend? Zingen vind ik leuk, maar goed zal ik nooit worden. Dat doet Marielle voor mij. 😉
  *Dankjewel, Bart, dat vind ik leuk om te horen, want ik zie in deze foto ook haar enthousiasme terug. 🙂

 6. @ Marjelle: Ik spreek vloeiend Nederlands, Engels en Portugees. En ik kan ook ‘goedemorgen’ zeggen in Shona en Nhaneke-Humba, bier bestellen in Swahili en ‘Ik hou van je’ zeggen in een Afrikaanse taal waar ik de naam al weer van vergeten ben 🙂
  Maar ik zing slechter dan een kraai met een keelinfectie 🙁

 7. Mooie taal, Portugees, M.O., lekker zangerig en volle ronde klanken. 🙂 Die talen die je verder opnoemt, daar heb ik nog nooit van gehoord, maar dat zal je niet verbazen. 😉
  Hou het dan maar bij ‘onder de douche’. 😉
  Ik zag trouwens net iets van insecten en boktorren voorbijkomen in je blog, dus ik hou me daar even verre van. 😉

 8. Een geslaagde foto, Marjelle! Uit eigen ervaring weet ik dat het allerminst eenvoudig is om artiesten goed in beeld te krijgen temidden van een groot publiek. Soms heb ik het geluk dat sommige vrienden mij door de mensenmassa sleuren om mij de gelegenheid te geven voor het nemen van betere foto´s. Dit is ook in hun eigen belang, als ik deze foto´s voor de copieer 🙂

 9. @ Marjelle: Mangwanani! Tarara marare here? (goedemorgen, heb je goed geslapen?)
  ‘Onder de douche zingen gaat eigenlijk ook niet; ik ben een man en kan maar een ding tegelijk. Als ik zing wordt ik niet schoon en als ik me was, zing ik nog veel valserder.
  Maar wat heb je toch tegen insecten?

 10. Wat een overgave

 11. Dat was wel weer en leuk middagje lijkt me.
  Lavalu, ik had er nog nooit van gehoord. Dat ze je deed denken aan Bjork verbaast me niet. Op de link die je gaf naar haar, staat haar naam vermeld. Zal er wel iets mee te maken hebben.

 12. Lavalu … prachtig, dank voor ‘de tip’

 13. *Dank, Antoine, dat soort vrienden zijn wel handig idd, die moet ik ook eens aanschaffen. ;))
  *Chisarai! M.O. Mijn Shona staat nog een beetje in de kinderschoenen, vandaar dat ik nu iets anders zeg dan ik wilde. 😉
  Ik ben een vrouw en kan maar één ding tegelijk, nog valserder zingen lijkt me idd niet de bedoeling. 😉
  Insecten vind ik prima, zolang ze zich er maar bewust van zijn dat ze de nodige afstand moeten bewaren. 😉
  Behalve de huisvlieg die mag wel af en toe naar binnen.

 14. *Zo was ze tijdens het hele optreden, Paco, vol enthousiasme en overgave. 🙂
  *’t Was wel lekker na een week zonder afleiding idd, Aad. 🙂 Dat klopt, tijdens het concert zei ik tegen I. dat ze me aan Bjork deed denken en toen ik thuis links aan het googlen was bleek dat ik lang niet de enige was die die associatie erbij had. 😉 Niet alleen qua zang en muziek, maar ook hebben ze allebei iets meisjesachtigs, wat ik wel leuk vind. 🙂 Maar ja, sinds gisteren weet je nu zeker dat ik smelt voor lief, zacht & donzig. 😉
  *Graag gedaan, Kuifje, leuk dat je het ook mooie muziek vindt! Ze hebben een nieuwe cd, officiële release is in september. Ik zoek het even voor je op. (…) 24 september is de cd-presentatie in Paradiso. Doordat ik voor jou aan het zoeken was heb ik meteen deze link er ook bij gezet. 😉

 15. Dank, Sjaal, voor prachtig.
  Mooi instrument de viool, ik hou van die klank.

 16. Heb haar opgezocht via youtube, zingt inderdaad erg goed. Ik kende haar niet.
  Thanks for letting me know.

 17. En live waren ze ook erg goed, Gus, zelfs beter dan op een aantal Youtubefilmpjes.
  You’re welcome. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.