‘Meen je dat nou!?’

Na het gesprek met M. besluit ik definitief te stoppen met de cursus Spaans aan de Volksuniversiteit. Niet alleen gooide griep een aantal weken roet in het eten waardoor ik de gelegenheid kreeg erover na te denken, ook het vooruitzicht om weer op te zitten en pootjes te geven in een klaslokaal met een ongeduldige docente trekt me steeds minder aan. ‘Ik doe het wel op mΓ­jn manier, dat heb ik al zo vaak gedaan’. De wijze waarop ik toentertijd m’n propedeuse heb gehaald is daar een duidelijk voorbeeld van. Terwijl m’n Spaanse boeken er lusteloos bij liggen, ben ik druk bezig geweest met een ander initiatief.Inmiddels heb ik via een taaluitwisselingsprogramma contact gekregen met Z. en E. De eerste is een Irakees die ooit Spaans heeft gedaan en toe is aan een opfriscursus, net als ik heeft hij een stimulans nodig om ermee door te gaan. Hij is van plan een tweede huis te kopen in Spanje en wil tegen die tijd gewoon kunnen praten met de ‘locals’. De tweede is een Peruaanse die sinds kort in Nederland woont en juist haar Nederlandse uitspraak en spreekvaardigheid wil verbeteren. Aangezien Woerden te ver weg is om er even een kop thee te gaan drinken, hebben we sinds kort een skyperelatie. Elke week geeft de timer met een bescheiden piep te kennen wanneer de tijd voor Spaanse of Nederlandse conversatie om is.

Laatst belden we elkaar en kwam het gesprek op meer persoonlijke zaken, zoals achtergrond, familie, relaties, al vrij snel bleek dat ze zich een iets ander beeld van me had gevormd. Weer vroeg ik of het niet lastig voor haar was – zeker met dit soort onderwerpen – dat ik zo snel Nederlands praat. Ze vond het wel te doen tot nu toe en beloofde het te zeggen als ze iets echt niet verstond. Vervolgens begon ze over m’n stem, ‘but you sound like a DJ, you have a great voice for the radio, it’s just as if i’m listening to some program-‘. Ik begon een beetje verbaasd te lachen, ‘meen je dat nou? dΓ‘t heeft nog nooit iemand tegen me gezegd!’
Marjelle


‘Midnight room’ Blaudzun

*in de nadagen van het vk-blog zet ik liefste Beer nog even in het zonnetje*

Foto’s Witold Riedel

23 Reacties op “‘Meen je dat nou!?’

 1. Hee, daar is Beer weer! Leuk. Waar zit jij straks eigenlijk?http://onderwijszaken.wordpress.com/

 2. Misschien nog een mooie toekomst als radio-DJ, Marjelle! ;-))
  Leuk als dat over je stem gezegd wordt, vind ik.
  En groot gelijk dat je niet langer door wilde met dat classicale, tegen je zin.
  In dit verband, enigszins off-topic misschien:
  Ik ben niet zo ‘van de goede voornemens met oudjaar’, maar had me toch wel voorgenomen, echt te proberen meer mijn eigen inzicht en gevoel als leidraad te houden, en minder wat anderen er van vinden.
  Daar ben ik dus al meteen mee tegen een muur gelopen, en toch heb ik er geen spijt van.
  Maarre…leuk om Beer weer in vol ornaat te zien! πŸ™‚
  Aanbevolen, en met groet, Bart

 3. Wie weet, duikt Beer ook weer op in een andere blogomgeving, Edu. πŸ˜‰
  Ik heb inmiddels ook twee blogaccounts bij WordPress, nog heel erg under construction en mss dat ik later naam en titel nog verander. Ik zet de url’s binnenkort wel in m’n blog als het er wat meer ‘af’ uitziet. πŸ™‚

 4. Maar dan eerst naar de logopediste voor m’n stemproblemen, Bart! πŸ˜‰ Na de vorige logo (ook alweer zo’n schools ambtenarentype (even generaliserend) die me vanalles wilde gaan uitleggen wat ik of allang wist* of geen behoefte aan had om te weten ;)) had ik geen zin meer om weer een ander ‘hert’ te zoeken. πŸ™‚
  Jammer dat je daarmee tegen een muur opgelopen bent, maar goed dat je je gevoel probeerde te volgen, dat blijkt wel uit het feit dat je er geen spijt van hebt.
  Beer trekt me net aan m’n mouw en zegt dat-ie mee wil naar WordPress! Nou ja, zeg, dat hoor ik nu voor het eerst. :p
  *(Ik heb in het verleden nl. al een tijd bij een logopediste gelopen, wel een goeie trouwens, maar te ver weg nu zonder auto.)

 5. StadsfotograafVelsen

  Staat beertje op het punt uit het raam te springen?
  Nee hoop ik!
  Wel een sfeervolle foto,
  al krijg ik er een gevangenisgevoel bij,
  met al die tralies, en getraliede flats buiten ook…

 6. Nee dat niet, hoor, Beer werpt een blik op de grotemensenwereld daarbuiten… πŸ˜‰
  Het zijn geen tralies, maar luxaflex en de schaduwen ervan op de muur. Hij is zo klein & fijn dat-ie er met gemak tussen past. πŸ™‚

 7. Zit geen woord Spaans bij πŸ˜‰

 8. Ja, je hebt een mooie duidelijke heldere uitnodigende en geinteresseerde stem. Lijkt me prima voor een dj, maar beter nog voor een talkshowhostess. Lief beertje heb je, kende hem nog niet. Hij kijkt op naar de volle maan …

 9. *Knap he, Aad! πŸ˜‰
  M’n Spaans staat nog in de kinderschoenen (babysokjes eigenlijk meer), dus ik moet nog heel veel oefenen.
  *Nou, dan hoor je het ook eens van een ander, en jij kunt het weten, Apie! πŸ™‚
  Heerlijk zo carriere maken op virtueel papier, van dj naar talkshowhostess, welja. (Daar heb ik trouwens stiekem weleens aan gedacht als voor de zoveelste keer interviewers niet de (kritische) vragen stelden die ik vond dat ze moesten stellen.) Stt, niet verder vertellen, hoor. πŸ˜‰
  Het is de Beer van Witold Riedel en toen ik ‘m voor het eerst zag was ik meteen een beetje verliefd, dat gevoel is nooit meer echt overgegaan. (‘Hoezo "echt"?’ bromt-ie.)

 10. Zelfstandig journalist

  Ik heb altijd dj willen worden. Helaas heb ik daar absoluut geen geschikte stem voor. Beertje zoekt het hoog op. Ik hoop vóór 1 maart nog hier te vernemen wat je nieuwe webstek wordt!

 11. Jammer als je het graag wilde, ZJ.
  Bear always wants to go higher and higher… heeft geen last van hoogtevrees zoals ik. πŸ˜‰
  Ik zet m’n nieuwe webstekjesadressen wrs in m’n laatste blog of ik stuur een mailalert rond.

 12. DJ Marjelle
  Dat klinkt best goed….
  πŸ˜‰

 13. Goed idee om zo een taal te leren, en veel gezelliger natuurlijk! Maak er dan DJ M van πŸ˜‰
  Die eerste foto is prachtig….

 14. ‘DJ M’… πŸ™‚ Ik zocht toch nog een andere naam voor op m’n nieuwe webstek, Annelies. πŸ˜‰
  Erg mooi idd. Witold Riedel heeft verschillende Beer-series gemaakt, ik heb hem een keer gemaild i.v.m. een foto die ik erg mooi vond, ze zijn nl. te koop, maar iets te duur voor mij helaas.

 15. Zelfstandig journalist

  Dan zal ik je deze week in de gaten houden :-).

 16. Talkshow, zoals Apiedapie voorstelt helemaal goed. Kijk ter inspiratie naar Anne Will en Maybritt Illner op de ARD en ZDF.

 17. *Doe dat, ZJ. πŸ˜‰
  *Ik krijg er bijna zin in, Blew, maar dan wel op de manier van Bromet bv., niet in de spotlights, just a voice. πŸ˜‰

 18. Ha, ik herinner me ineens dat ik nog een paar weken dj ben geweest, in een Rotterdamse gelegenheid, geen succes, ik draaide teveel mijn eigen smaak en niet die van de eigenaar. Ik had bovendien geen zin om stelletjes naar de dansvloer te ‘praten’, en wilde al helemaal niet twee keer per vijf minuten "was is het hier toch gezellig" in de microfoon roepen. Want het was niet gezellig. En dat lag niet aan mij. Een Ischa Meijer achtig interviewprogramma heb ik wel altijd willen hebben. Volgend leven misschien. Er is zoveel ander leuks.

 19. Hm, dat zou ik ook niet willen, dj of geen dj, Apie. πŸ˜‰ Hoe vind je de muziek van Blaudzun trouwens? Heb nu weer een ander nummer opstaan. Uberhaupt, ‘pas op voor mensen die roepen "wat is het toch gezellig!"’.
  Ischa, oke, maar dan wel met wat meer empathie wat mij betreft. Net gehoord wat ik in een vorig leven was, in een volgend (wil ik dat wel…), wil ik vnl. rust denk ik. πŸ˜‰

 20. je hebt een prachtstem, Marjelle
  licht gedragen en met een vriendelijke arg erin
  in het Spaans kun je je hart er helemaal in kwijt…./-;{]

 21. Pastachoca beregoed nieuws dat je nieuwe bereholletje in de stijgers staat, zei hij met zijn zwaarste berenstem. Zo te zien is het een Spaans bosjesman beertje, kun je van hem geen les krijgen?
  Zonder gekheid, succes met de opbouw, Spaanse les en het DJ dromen :))))

 22. *Dank je, Marius, ik ga er bijna van blozen. πŸ™‚Mi corazón idd, alleen wel eerst nog een heleboel woorden leren. Ik hoorde laatst van m’n Peruaanse dat ik een goede uitspraak heb van het Spaans alleen een Franse ‘r’… dus nu durf ik nooit meer een r-woord uit te spreken. πŸ˜‰
  *Het lijkt erop dat het idd een toch weer een berenhol wordt, Beukmans, ‘the little fellow’ zoals Riedel hem ook noemt wil mee. πŸ˜‰ En bedankt! Dromen over dj’s en het worden laat ik aan anderen over. πŸ˜‰

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.