Waterboarding!

Zondag
Gedachtenloos trek ik aan het koordje, er gebeurt niets. ‘Weer een lamp kapot, dat is de zoveelste deze maand’. Sinds kort weet ik dat de bovenbuurkinderen daar een rol in hebben, door het gestamp knapt er af en toe een peertje en soms ook iets in mij. Het is al nacht, ik besluit het noodlot niet te tarten en de trap de trap te laten, op ladders klimmen doe ik morgen wel. De volgende dag blijkt dat een verse lamp ook geen helderheid biedt, er is meer aan de hand. Aangezien het weekend is kan ik pas maandag de woningbouw bellen. ‘Meteen even doorgeven dat de koudwaterkraan al een tijdje murw gedraaid is’, denk ik erachteraan. Gek hoe gauw je went aan dingen die kapot zijn, regelmatig vul ik m’n gieter of glas nu bij de kraan in de douche. Het ongewone is gewoon geworden.M’n douche zonder ramen
en licht ziet er niet bepaald uitnodigend uit. Ik laat de deur op een kier staan, kleed me snel uit en gooi alles in de wasmachine. Een vreemde gewaarwording om in het donker te douchen, het is net alsof ik me meer bewust ben van de waterstraal, minder afgeleid door m’n omgeving. Als ik de koude kraan opendraai en er even kleumend onder sta, moet ik plotseling aan Guantánamo Bay denken. Hoe gruwelijk moet het zijn om gemarteld te worden, hoe overleven mensen dat… snel zet ik de warme kraan weer open en duw die gedachten weg. Niemand heeft er wat aan als ik me over dat soort dingen druk maak, iets doen daar gaat het om. Recent heb ik me opgegeven bij Vluchtelingenwerk en me ook aangemeld bij een organisatie die zorgt voor de opvang van ex-gedetineerden. Of daar wat concreets uitkomt weet ik niet, maar dat ik iets nuttigs wil doen wordt elke dag duidelijker.
Marjelle

On children Astrid Seriese

Geen einde aan Guantánamo Bay

Waterboarding
Bush loopt risico op vervolging (februari 2011)

16 Reacties op “Waterboarding!

 1. Zelfstandig Journalist

  Zit je bij PWS? Die waren in mijn tijd altijd redelijk snel met repareren. Goed dat je plannen maakt.

 2. Idd die is het, ZJ. Gisteren heb ik weer ergens op gereageerd, als dat doorgaat schrik ik me echt dood, want het is iets wat ik juist heel eng vind om te doen… later mss meer daarover.

 3. Zelfstandig Journalist

  Als je klachten hebt over je buren, moet je die naar voren kunnen brengen.

 4. Ik had het over een vacature, of stond jouw reactie op zichzelf? 😉

 5. Zelfstandig Journalist

  Ik dacht dat je het over je woningbouwvereniging had met ‘Inderdaad die is het’ en daar achteraan melding maakte van een nieuwe onvolkomenheid met de buren waar je melding van had gemaakt bij PWS. Gevalle miscommunicatie :-). Ik hoop dat je sollicitatie slaagt. Bij mij zit er nog steeds geen schot in het solliciteren :-(. Niet in Antwerpen, niet in Nederland.

 6. Klopt dat eerste, daarna had ik het over iets anders. 😉 Ik was niet erg duidelijk idd.
  Het is ook weer vrijwiliigerswerk waar ik zo m’n kanttekeningen bij heb, maar de doelgroep spreekt me aan en wil ik iets nuttigs doen. De bedoeling is wel om binnen afzienbare tijd weer betaald werk te proberen te vinden, desnoods in m’n oude beroep van corrector/redacteur, al zou ik liever iets ‘nieuws’ willen doen, maar het geld moet ergens vandaan komen.
  Vervelend voor je, hoop dat er op termijn toch iets voor je bijzit.

 7. Zelfstandig Journalist

  We zoeken dus in dezelfde richting werk. Als je nog eens iets leuks ziet als eindredacteur, webredacteur:-). Andersom wil ik ook best een oogje in het zeil houden. Enige voorwaarden/specificaties?

 8. iets doen met je gegeven tijd hier op de kloot
  is zeker heel voldoeninggevend
  en dat geeft weer energie
  en dat brengt weer andere goede dingen op je pad
  the circle of life.
  groet Moonfee

 9. Hopelijk komt er iets uit waar je met voldoening mee kunt werken, je opgave voor vrijwilligerswerk.
  Al zitten er ook weer ‘moeilijke’ kanten aan onbetaald werk. Ik kan erover meepraten, inderdaad, het geld moet toch ergens vandaan komen – vind ik ook!

 10. *Als ik iets interessants zie, ZJ, dan geef ik wel een seintje. Heb je je opgegeven voor de vacaturemailservice van de Volkskrant? Kun je bepaalde vakgebieden en voorkeuren aangeven.
  Wat mij betreft het liefst freelance, verder corrigeer ik alles wat los en vast zit. 😉
  *Precies, the circle of life, Moonfairy, en soms moet je eerst a doen om op b te komen. 🙂
  *Ik heb er ook enige voorbehouden bij idd, Bart, we shall see. Het moet i.i.g. iets zijn wat me leuk lijkt.
  En… daarna moet het rollen! 😉

 11. Praat me er niet van, Marjelle…./ZJ….
  Ook ik ben desperate op zoek naar werk als verslaggeefster/fotograaf.
  Ben vorig jaar weg bezuinigd.
  Freelancers liggen er vaak als eerste uit.
  Helaas.
  ‘Elk voordeel hep z’n nadeel, zal’k maar zeggu.’
  Als ‘alrounder’ heb ik gelukkig nog wel aardig wat zangleerlingen.
  Het is roeien met de riemen die er zijn.
  Trouwens, heb jij al een andere blogstek gevonden?
  En wat een mooie contrastfoto!
  Liefs!

 12. Zelfstandig Journalist

  @Marjelle: daar ben ik weer. Toen ik nog in Nederland woonde, stonden er nooit veel geschikte vacatures in de Volkskrant in wat ik zoek. Dus nee, ik heb die e-mailservice niet. Is het tegenwoordig wel een goede zaak om op in te schrijven, denk je? Vakgebied: communicatie, webredactie, journalistiek. Voorkeur: gezondheidszorg, human interest, politiek, lifestyle. In elk geval geen techniek of ICT. Freelance voor jou: heb je je ingeschreven op bijvoorbeeld freelance.nl of freelancematch.nl?
  @Geroma: ook jij natuurlijk succes met de zoektocht!

 13. *Bedankt, Geroma, ik begin maar even met het laatste. 😉
  Nog geen andere blogstek, moet ook alles nog kopieren naar de harde schijf en zit al een aantal weken in de uitstelmode. Heb nog 12 dagen om e.e.a. te regelen, mss verdwijn ik wel in een zwart gat… je weet maar nooit.
  Freelancers zijn idd de eerste die gaan. Hoop dat er voor jou ook w/meer werk komt! Gelukkig heb je nog aardig wat zangleerlingen.
  *Voor mij tot tot nu toe niet, ZJ, maar wie weet kun jij er wel wat aan hebben. Kleine moeite, et voila, daar vallen de VK-vacatures in je mailbox. 😉 Grappig dat je dat noemt, beide sites heb ik een paar dagen geleden ontdekt, moet me er alleen nog in verdiepen en event. inschrijven.

 14. Zelfstandig Journalist

  Let er wel op dat je pas serieus op interessante opdrachten kunt reageren, wanneer je betalend lid wordt (rond de 50 euro per jaar). Ik ben het jarenlang geweest van freelance.nl Omdat ik nooit een opdracht via die site heb binnengehaald (je bent niet de enige die reageert), heb ik mijn lidmaatschap dit jaar opgezegd. Het moet wel effectief blijven.

 15. Zover was ik nog niet gekomen op de site idd. Best wel veel als het mss niets oplevert op (lange) termijn. Eventueel ga ik zelf weer het initiatief nemen, zo ben ik ook ooit begonnen nadat ik een blauwe maandag als corrector (je moet wat als je de verkeerde studie blijkt te hebben gekozen ;)) voor een uitzendbureau gewerkt had.

 16. Zelfstandig Journalist

  Daar ben ik ook mee bezig (initiatieven nemen). Het zijn nog geen geweldige tijden wat dat betreft, maar laat ik je niet ontmoedigen :-).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.