Paint the town red!

Laatst kwam ik Femke tegen op de Grote Markt in Gouda. I. en ik wilden net in een terrasstoel neerploffen toen ze prominent in beeld kwam. Snel een paar plaatjes schieten, dacht ik. Precies op tijd, twee minuten later reed ze alweer weg. Leuk dat blauwrood van GroenLinks of sommige uitspraken van D66-leider Pechtold, maar stemmen doe ik toch op iemand anders. De combinatie grote partij plus Cohen en het feit dat ik hem zoveel liever zie als premier dan iemand als Rutte, laat staan als Wilders, doet me deze keer onder andere toch weer naar de PvdA terugkeren na wat SP-uitstapjes de laatste jaren.‘Stem rood en laat partijen als VVD, CDA en PVV links liggen’, dat is wat ik zou willen, gelukkig mag ik drómen dat m’n hoop uitkomt en er opeens veel zwevende kiezers in de stemhokjes een rood waas voor ogen krijgen. Twijfel je nog of hou je helemaal niet van Kieswijzers en lange partijprogramma’s, doe dan de Stepwijzer, het duurt maar zeven-dilemma’s-lang voordat je ziet wie wie voorbijvliegt bij de eindstreep… πŸ˜‰ Iedereen telt mee, dus als je niet gaat stemmen, dan wil ik alle verhalen over wat er allemaal níet deugt in dit kikkerlandje niet meer horen.

Marjelle


Turn me on CocoRosie & Koninklijk Concertgebouworkest


PvdA en VVD gelijk in eerste exitpoll!
Verkiezingsuitslagen

Twitter & Tweets

43 Reacties op “Paint the town red!

 1. Ik heb al (per brief) gestemd. D66…… mag ik nog meedoen?

 2. Van mij mag iedereen meedoen, Wattman, graag juist! En ieder heeft zo z’n eigen mening en voorkeuren, net zoals ik een duidelijke mening en wens heb, ‘paint the town red…’ πŸ˜‰

 3. De luikjes zijn in ieder geval al rood in Gouda :))
  Wie gaat er nou niet stemmen?
  Dat is dom gedrag.
  leuk die stepwijzer; grappig.
  Mijn keuze klopte ermee!

 4. Precies, Gouda is er al helemaal klaar voor, Kitty! πŸ˜‰
  Er is wel een groep mensen die het beu is en geen enkel vertrouwen meer heeft dat ’t ook maar iets zal uitmaken, to vote or not to vote, denk ik, maar dan vind ik gebruik i.i.g. dat ene recht dat je hebt, maar goed, dat is mijn mening.
  Al steppend wordt politiek bijna leuk idd. πŸ˜‰

 5. Mij hoor je niet klagen

 6. ‘I take it you’re not going to vote?’, retorisch, hoor, Flip, ik las daarstraks bij Grutte dat je niet ging stemmen. πŸ˜‰
  Ik ben benieuwd waarom je besloten hebt om niet te gaan stemmen, maakt het jou helemaal niet uit (ook qua praktische consequenties) of bv. Wilders aan de macht komt of Cohen?

 7. zelfstandig_journalist

  Ik heb wel op Femke gestemd. Een bewuste keuze, omdat alleen Femke ver vooruit durft te kijken in de toekomst en niet geobsedeerd is door het jaartal 2015.

 8. Iedereen kiest uiteraard voor wat hem/haar het meeste aanspreekt, ZJ, maar Ik denk niet dat ze de enige is die vooruit durft te kijken. πŸ™‚ Mijn stem -die ik overigens nog moet gaan uitbrengen- is toch wel een strategische, ‘mijn partij’ moet nog opgericht worden. πŸ˜‰

 9. Ik heb die stepwijzer maar even gedaan, het kwam goed overeen met waar ik voor ga kiezen.
  Al heb ik het niet nodig hoor, step- of stemwijzers om mijn keuze te bepalen… πŸ™‚
  Strategisch stemmen was het vanmorgen, na een troosteloze wandeling door de buien heen…
  Dat doe ik niet zo gauw, strategisch dingesen, maar vandaag had ik er een goede reden voor.
  En nu maar afwachten, dus, wat het wordt vanavond…

 10. zelfstandig_journalist

  En ook jouw argumentatie valt natuurlijk heel goed te respecteren. Heb in het verleden ook wel strategisch gestemd.

 11. Vanochtend een beginnetje gemaakt met rode paint, een spannende dag wel

 12. coco rosie heb ik eens per ongeluk ontdekt op you tube en intussen al heel wat beluisterd, heel apart goed!

 13. @Marjelle
  Ja, het maakt mij wel uit wie er gaat regeren. Veel juist. Maar ik zie niet dat de kiezer daar invloed op heeft. Zo heb ik in het verleden een paar keer PVDA gestemd en wonnen ze ook nog en wat denk je? Kwamen ze niet in de regering. Toen heb ik besloten nooit meer te stemmen. Ik vind het onbegrijpelijk dat mensen op Rutte gaan stemmen. Zijn kornuiten, zijn doelgroep, hebben de crisis veroorzaakt. Dan kun je beter Wilders hebben, want die verpest het toch als hij mee moet regeren.

 14. *Dan duim ik niet alleen voor een rode overwinning (klinkt wel een beetje eng, anders bedoeld uiteraard), maar ook voor zon, Bart. πŸ™‚
  Soms ‘moet’ je tactisch kiezen idd.
  Bij mij deed Cohen ook erg z’n best op de step, op het einde kwam er nog even een inhaalspurt. πŸ˜‰
  *We zijn het eens, ZJ.
  *Beter dan de Rolling Stones, Dianne! πŸ˜‰
  Ja, ik ben helemaal into CocoRosie, afgelopen dagen nog in de trein urenlang geluisterd…

 15. Wij doen aan kleur het huis rood Marjelle. Op de vensterbank staan 3 alu emmers propvol met knalrode geraniums (als een soort stil protest met een knipoog). De vlag hangt buiten en de lijsttrekker is op het raam geplakt.
  Nu nog hopen dat er geen weeralarm komt. πŸ™‚

 16. Ik twijfel tussen C&A en PSV

 17. Oud en nieuw samen op de foto, goed geschoten;-)
  Mijn stem op D66 is al weg…en Rood mag van mij zeker winnen…wel heel toevallig
  dat ik er zelf gister ook een Rood Blogje op gegooid heb, telepathie ofzo ;-))

 18. *Klopt, je kunt niet alles beinvloeden, Flip, datzelfde heb ik ook een aantal keer meegemaakt, maar dat betekent voor mij niet dat ik dan dus maar helemaal niet meer ga stemmen. Hoe je het ook draait of keert, jouw stem kan een verschil maken (op het gevaar af als zendeling over te komen ;)). Niet stemmen betekent i.i.g. dat je echt zeker weet dat er niets gebeurt met wat jij wilt en het houdt ook in dat je daarmee de kans groter maakt dat figuren als Wilders, maar ook god forbid Balkenende voor de zoveelste keer weer, of Rutte die jij noemt aan de macht komen.
  In dat kader kwam ik net (ik was aan het zoeken ;)) een bericht tegen waarin weer een andere VK-blogger zijn mening geeft over niet stemmen.http://www.vkblog.nl/bericht/302002/niet_stemmen_is_ook_stemmen!
  *Dat ziet er lekker rood uit bij jullie, Grootmoeder, en laat aan duidelijkheid niets te wensen over! πŸ˜‰

 19. *Hm, een lastig geval, Paco. πŸ˜‰
  *Ik moest heel even nadenken, Annelies, dacht aan oliebollen enzo. πŸ˜‰
  Dat moet haast wel telepathie zijn, but all will be revealed…

 20. Ik ga waarschijnlijk niet stemmen… Ben net verhuisd en mijn stempas ligt ergens tussen de verbijsterende berg spullen die vanuit mijn oude huis schreeuwen om een plekje in mijn nieuwe huis. Als ik m al vind dan is het een race tegen de klok om op tijd naar mijn oude woonplaats te komen. (Had ik maar, had ik maar, had ik dat ding maar apart gehouden toen ik hem kreeg!)
  Helpt het dat ik me best heel schuldig voel? πŸ™

 21. Coco Rosie is heerlijk en geeft eigenlijk precies aan wat de andere missen.
  Had er maar iemand van de 18 lijsten een sprankje Coco in zich.

 22. Je zit wel in een heel lastige situatie nu midden in de verhuizing, Pandora, ik weet er alles van, heb zelf anderhalf jaar geleden een verhuizing out of hell ternauwernood overleefd.
  Je tussenhaakjesopmerking heb ik ook weleens verzucht idd. πŸ˜‰
  Niet schuldig voelen (helpt ook niet, al is het wel heel menselijk), soms gaan dingen gewoon heel anders dan je had gewild, en euh, ik ben helemaal geen boevrouw, hoor. :))
  Veel plezier in je nieuwe huis!

 23. Kijk, Ghijsa, jij snapt me / het helemaal! πŸ˜‰
  En dan weet ik nu dat ik behalve voor ‘the man with the child in his eyes’ ook voor de man ga / val met een sprankje Coco in zich . πŸ˜‰

 24. Haha, ik denk ook niet dat je een boevrouw bent hoor! (mooi woord, trouwens).
  Je gaf in je stukje simpelweg precies aan wat ik zelf ook zo voel: je hebt het recht, gebruik het dan ook. (stiekem dacht ik er voor mezelf nog "luiwammes" achteraan) Ik heb eigenlijk niet zoveel met politiek dus was ik niet heel gemotiveerd om mijn stempas te gaan zoeken, en ik vind dat eigenlijk niet zo netjes van mezelf.
  Bedankt voor je plezierwens!

 25. Ik ben lid van SP maar heb dit keer toch op Femke gestemd, de ideeën van Groenlinks spreken me op landelijk gebied meer aan. Voor de gemeente blijf ik voorlopig nog SP stemmen.
  Leuk, die linkjes naar Cocorosie elke keer, ik heb dat haarnetje al helemaal grijsgedraaid ;-))

 26. *Gelukkig maar, Pandora. πŸ˜‰
  Mwoah, mss ben je iets te streng voor jezelf nu ik ook ‘luiwammes’ voorbij zie komen. Volgens mij ga je vanaf nu stemmen al moet de onderste steen boven komen… maar mss is dat wishful thinking (aandelen heb ik i.i.g. in geen enkele partij ;)).
  *Dat verschilt bij mij qua stemgedrag ook weleens idd, Heyta, of het om landelijke of gemeentelijke politiek gaat.
  En anders ik wel! πŸ˜‰ Maar inmiddels vind ik de combinatie KCO en CocoRosie ook erg mooi, heerlijk was dat in de trein o.a. gisteren.
  Zullen we een CocoRosie-feestje houden!? ;)))

 27. Van dat stadhuis had ik als jongen een legpuzzel.
  Die luikjes waren toen nog minder rood.

 28. Mss zijn ze net geverfd, Martin. πŸ˜‰

 29. Rood! Doen! Groen!

 30. The deed is done, Thrammy!
  Het was bloody druk, ik heb net een half uur in de rij gestaan, maar je moet er wat voor overhebben, het stemlokaal werd overspoeld door aardige studenten ditmaal i.v.m. onrechtmatigheden vorige keer. πŸ˜‰

 31. In velerlei opzichten was het idd vandaag een gekleurde dag, Marjelle……
  Ik heb even afstand genomen van de TV en het geluid op zacht gezet.
  Ondertussen zit ik nu te luisteren naar CocoRosie……..die ik absoluut niet kende.
  Echt goed::–)))
  ’n fijne late avond nog en voor straks lekker slapen !!

 32. Femke heeft wel een heel nonchalante lok op haar schouder hangen.
  Walgelijk.
  Ik heb wel op haar gestemd… maar niet vanwege die lok.
  Dat heeft een politica van haar statuur toch niet nodig…. Bahh

 33. *Ik heb pas heel laat de tv aangezet, Geroma, en tuimel nu van de ene uitslag in de andere. Nog steeds 31-31 voor PvdA en VVD as we speak.
  Mooi he, en bedankt, jij ook!
  *Wat kan jou die of een andere lok schelen, Vogel-vrij (nee, geen vraagteken), het gaat toch om de inhoud. πŸ˜‰
  Hoezo ‘walgelijk’ en ‘bahh’, ben je met je verkeerde been uit bed gestapt ofzo…

 34. Ha, wat jouw blog allemaal in mij losmaakt, Marjelle πŸ™‚ Stempas gevonden én gestemd! Bedankt!

 35. Geweldig, Pandora! Dan heb ik i.i.g. dit blog / m’n reacties niet voor niets geschreven.
  En leuk dat je dat nog even laat weten. πŸ™‚

 36. Nee hoor, niet met een verkeerd been uit bed gestapt;-)
  Gebeurd ook 😎 maar hoogst zelden;-}
  Ik zal er:-) Voortaan:-0 wat emoticons en verklarende tekst:-)))) bijzetten:)
  πŸ™‚ Bahh :-)))) :-]

 37. Bij mij nooit. πŸ˜‰
  Dat je dat grappig bedoelde was volstrekt onduidelijk en al ben ik af en toe weleens clairvoyant, het staat nog in de kinderschoenen. ;)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

 38. Ik draag Groenlinks een warm hart toe, maar die foto op ie bus vind ik maar niks, een soort modeplaatje uit de Margriet lijkt het wel.

 39. Ik heb die foto ook niet gemaakt omdat Femke er wel of niet goed opstond, Paul, eerlijk gezegd boeit me dat niet, het ging om het hele ‘plaatje’ midden op het Goudse plein, midden in verkiezingstijd. πŸ˜‰ En de Margriet lees ik nooit. πŸ˜›

 40. Ik stemde Femke.
  Maar Nederland is nog niet rijp voor een integere intelligente vrouw als MP.
  Veel SP stemmers zijn overgelopen naar de PVV,
  Uiterst links, naar uiterst rechts. Flutlui.
  48% heeft een lage opleiding genoten, 40% een gemiddelde.
  En "dat" wil Nederland regeren.
  Een lachertje.

 41. Een vrouw als MP is niet noodzakelijk beter dan een man, Gus, het gaat mij om de meest geschikte kandidaat (in mijn ogen uiteraard ;)), ik had zelf het liefst Cohen als premier gezien.
  Iedereen heeft evenveel recht om te stemmen, hoog -of laagopgeleid, maar ik kan het zeker wel met de argumenten en keuze van beiden oneens zijn. Onderbuikgevoelens, xenofobie, kuddegedrag, het komt in alle lagen van de bevolking voor, en over een grote groep mensen die ik niet ken, kan en wil ik geen persoonlijke uitspraken doen, dus termen als ‘flutlui’ en het denigrerende ‘dat’ vind ik niet terecht.

 42. O,heerlijk deze is korter en Gouda ben ik aan verslingerd.
  Toii aussi,cheri?
  Clairvoyant?
  O ja joh?
  Kijk dan maar uit en let goed op.
  `The man with his lit in his eyes` is een prachtvondst.
  Oeps laat Sigmund het maar niet horen!

 43. Gouda is een leuke stad idd, Fleur.
  Zie mijn reactie 09-06-2010 13:17:Kijk, Ghijsa, jij snapt me / het helemaal! πŸ˜‰
  En dan weet ik nu dat ik behalve voor ‘the man with the child in his eyes’ ook voor de man ga / val met een sprankje Coco in zich . πŸ˜‰

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.