Sheer horror

De verhuisdag nadert met rasse schreden. Nog steeds is niet bekend wanneer de nieuwe plafonds er nu eindelijk in worden gezet. In verband met huuropzegging en alle werkzaamheden erna in het oude huis op straffe van een boete die kan oplopen tot 2800 euro moet ik de knoop morgen doorhakken. Later dan 19 augustus verhuizen kan feitelijk niet. Dan heb ik vanaf maandag nog krap één week om de hele verhuizing voor te bereiden en te regelen met een rug die aan het revalideren is. Gekkenwerk. Dit alles dank zij de verhuurder die maanden de tijd heeft gehad om de nieuwe plafonds erin te zetten, maar wat door grove nalatigheid en ondanks stringente afspraken níet is gebeurd.

Foto’s gemaakt op de dag van oplevering (01-08-2013)

Inmiddels lig ik behalve van rugpijn
ook wakker van dit nachtmerriescenario. Allerlei mogelijke combinaties spoken door m’n hoofd: plafonds niet erin voor de verhuizing, nieuwe vloerbedekking wel; plafonds erin terwijl vloerbedekking gelegd wordt; helemaal geen vloerbedekking, wel plafonds aan het eind van de week en m’n spullen noodgedwongen stallen op de kale plankenvloer. Hoe ik überhaupt voor elkaar moet zien te krijgen dat een klusser op zo’n korte termijn die vloerbedekking legt is mij een volstrekt raadsel. Op m’n urgente mail van 4 augustus, waarin ik dringend verzoek om zsm die plafonds te plaatsen en foto’s heb bijgevoegd van de staat waarin het appartement verkeert, heb ik nooit een reactie gehad.

Pas toen ik afgelopen vrijdag nogmaals een mail stuurde inclusief diezelfde foto’s, ditmaal aan de voltallige directie, kreeg ik opeens na tien minuten een berichtje terug. Meneer G. zou er op toezien dat op ‘zeer korte termijn’ de plafonds geplaatst werden. Geen datum, niks. Ook geen woord over de andere gebreken die ik duidelijk beschreven had in m’n mail, zoals een douche zonder deur, verzakte wand in het aanrechtkastje, slechte afvoer, voordeurslot wat nauwelijks open of dicht te krijgen is, muur in zeer slechte staat… er staan nog veel meer dingen op de lijst. M’n hoofd draait overuren en m’n rug door.
Marjelle

Alle tips / hulp welkom!

9 Reacties op “Sheer horror

 1. Om uit je vel te springen, wat een prutsers
  Je zou bijna de tv erbij halen, Marjelle
  Helaas is er nog geen programma ‘mijn verhuurder is een prutser’
  maar je zou ze zo op een goed idee kunnen brengen

  Als ik gezond was had ik je graag geholpen, maar helaas ik ben al uitgeput als ik de afwas heb gedaan

  • Ja idd, ‘Mijn verhuurder is een prutser’ of een regionale krant in Maastricht (daar zit de verhuurder) dit verhaal vertellen. Al moet ik straks kamperen in het nieuwe huis, ik krijg sterk de indruk dat ze dat geen bal interesseert.
   Ben ik nog zo netjes dat ik nog steeds de naam van de verhuurder niet noem, maar mss moet ik dat wel doen want dit is waanzin, ik sta met m’n rug tegen de muur.
   De enige oplossing nu nog is dat de plafonds er deze week in zitten plus andere gebreken verholpen en dat zij ook de vloer leggen voor maandag 19 aug. Aangezien ik nog steeds geen datum heb dat de plafonds erin gaan kan ik daardoor dus helemaal niks regelen.
   De verhuurder heeft dit probleem veroorzaakt – een geval van grove nalatigheid zoals een jurist recent zei – en die moet het ook oplossen.

   Begrijp ik helemaal, maar wel lief dat je het aanbiedt!

 2. Bedankt voor je like, Klaas Fidom.

 3. Hopelijk gaan die plafonds er nu in ieder geval tijdig in…wat een gepruts allemaal, ja, waardeloos.
  Sterkte!

  • Waardeloos idd. Maar geen idee hoe dat met vloerbedekking moet, kan niks regelen zonder datum en het is uberhaupt te kort dag inmiddels geworden als ik het voor elkaar krijg om 19 aug. te verhuizen. Moet er niet aan denken dat ik door hun schuld op de kale planken moet bivakkeren. En hoe moet je dan in hemelsnaam vloerbedekking laten leggen met alle meubels erin(??) plus alle extra kosten.

 4. zelfstandigjournalistantwerpen

  Amai, toch niet zo’n beste staat waarin je nieuwe onderkomen verkeert …

  • Klopt – dat andere appartement in het Nieuwe Westen was in een heel goede staat, ik heb de locatie de doorslag laten geven – maar van een aantal essentiele dingen zoals nieuwe plafonds erin en muur was mij beloofd dat die zeker zouden zijn gebeurd voor 1 augustus.
   Daarnaast zijn er een aantal verborgen gebreken die niemand mij heeft verteld, zoals verzakte wand aanrechtkastje, slecht werkende afvoer, geen deur in de douche (bij zo’n snelle bezichtiging valt dat niet op (ik dacht dat-ie openstond), het slot wat nauwelijks functioneert (kwam ik pas achter toen ik de sleutel kreeg), etc. Ze wisten dat ik omhoog zat door langdurige burenoverlast en niet technisch ben, dus ja, het lijkt alsof ze dat bewust verzwegen hebben.

 5. Is dit iets? http://www.advocaatvoorhuurrecht.nl/advocaat-rotterdam
  Als niet, je krijgt honderen hits op ‘huurders’ en ‘belangen’. Vanuit mijn onschuld zou ik zeggen dat verhuurder moet opleveren in bewoonbare staat (en dat dat hier niet het geval is). Vraag advies!

  • Bedankt. Ik was sowieso al van plan om morgen het Juridisch Loket te bellen en heb ook al advies gevraagd aan een kennis die advocaat is. Hij zei o.a. en dat ben ik met hem eens dat ik zeker druk moest blijven uitoefenen (doe ik), maar omdat ik noodgedwongen al over 1 week(!) moet verhuizen is ’t het allerbelangrijkste nu dat die plafonds en gebreken zijn opgelost*. Andere methoden kosten veel tijd en energie en beide heb ik niet meer. *Al ziet het er nu wel naar uit dat ik door hun nalatigheid / schuld moet verhuizen naar een kale planken vloer. Word er moedeloos van. Heb zo m’n best gedaan de afgelopen jaren om een ander huis te vinden, te werken aan een herstart, etc.
   Ik sta zoals vaker wel in m’n recht (zie o.a. die toestand met Havensteder en langdurige burenoverlast) en dat dit een geval van grove nalatigheid is is ook duidelijk, maar daarmee heb je nog niet de situatie veranderd. Daarbovenop kon ik de afgelopen week nauwelijks lopen door spit en laat de schilder het afweten zonder uitleg. Dit is een nachtmerrie. Ik weet even niet meer hoe het verder moet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.