Het kan áltijd nog erger

Gisteren hoorde ik dan eindelijk wanneer de nieuwe plafonds die er uiterlijk 1 augustus in hadden moeten zitten, gemaakt worden. Tot dat moment was ik met handen en voeten gebonden, afhankelijk van de grillen van de verhuurder. Woensdag gebeurt het. Onmiddellijk heb ik de planning aangepast, vandaag zou ik na fysiotherapie tapijt bestellen voor morgen, klusmeisje zou die dag een paar dingen afmaken en alvast het laminaat in de keuken leggen. Donderdag zou ze dan met het tapijt in de weer gaan. Vervolgens meteen de verhuizer gebeld om een datum af te spreken wat eerder niet kon omdat de plafonds er nog niet inzaten. Zijn offerte was het voordeligst en hij had mij verzekerd dat ze ook op korte termijn konden verhuizen. Niets bleek minder waar. ‘We zitten bomvol’, zei de vrouw. Mijn hart sloeg over. Volgende week moet ik verhuizen in verband met huuropzegging. Snel bedacht ik plan b. Misschien wilde Jan wiens naam ik via een vriend had gekregen me wel verhuizen met zijn busje. Primitief, maar je moet wat. Ja, dat kon, zei hij even later, maar het moest wel per se zaterdag. In m’n gedachten ging ik razendsnel de planning na. Dat moest net kunnen, maar alleen als alles en iedereen zich aan z’n afspraken hield.

Ondertussen kreeg ik de aannemer aan de telefoon. Hij reageerde meteen agressief toen ik nietsvermoedend zei dat er morgen tapijt bezorgd zou worden. Ik kreeg allerlei dingen naar m’n hoofd over mogelijke schade, aansprakelijkheid en wat dáchten mensen wel! Hij dreigde dat hij zijn mensen onmiddellijk zou terugroepen als dat doorging en schreeuwde dat hij al de hele planning had moeten omgooien op het laatste nippertje. Met dank aan de grove nalatigheid van de verhuurder. Maar dat zei hij er niet bij, in plaats daarvan reageerde hij zich af op mij.  Van een medewerkster had ik gehoord dat de klus één dag zou duren en had daar ook m’n planning op aangepast. Toen ik dat zei werd ik voor leugenaar uitgemaakt, dat was niet wáár, dat kón niet. Dit gesprek vond overigens plaats in tram 8 op weg naar de fysiotherapeut. Anderhalve week geleden ben ik namelijk finaal door m’n rug gegaan. Ik was zo aangeslagen door alles dat ik vervolgens m’n halte miste en daarna een heel stuk moest teruglopen. Na het telefoontje drong tot me door dat de hele planning de prullenmand in kon, klusmeisje afgebeld moest worden, schilderwerk niet af was, tapijt niet gelegd voor zaterdag en er verder geen verhuizer te vinden was terwijl ik volgende week hier weg moet zijn. Tranen liepen over m’n wangen. Deze keer hielp inslikken niet.
Marjelle

14 Reacties op “Het kan áltijd nog erger

 1. zelfstandigjournalistantwerpen

  It’s a fine mess, zoals de Britten dan zeggen. Hoe kom je daar in hemelsnaam uit? Huuropzegging kan niet een week worden verschoven? We leven volgende week nog niet einde van de maand. Dat is pas een week later.

  • Ik heb m’n huur eerder opgezegd en moet sowieso een aantal dagen speling hebben om m’n oude huis volgens waslijst eisen op te kunnen leveren want anders hoge boetes. Moet ook dat nog regelen / uitbesteden omdat ik niks kan door rug. Zit hier nu in een overlastsituatie (enige reden om te verhuizen) dus ben gesloopt, langer blijven is ook wat dat betreft geen optie. Verhuurder heeft alle problemen veroorzaakt en moet ze oplossen.

 2. zelfstandigjournalistantwerpen

  Dan is het te hopen dat de verhuurder het ook heel snel doet.

  • Ja, ik vrees dat ik ze morgen weer moet bellen. Zie ik wel tegen op. Verhuurder reageerde ook niet op m’n eerste urgente mail, pas toen ik erna een mail met foto’s aan de voltallige directie stuurde kreeg ik opeens wel snel antwoord. Ik voel een verregaande arrogantie en onverschilligheid bij de ‘heren’.

 3. Wat moet er eigenlijk aan die plafonds gebeuren? Als er iets tegenaan getimmerd wordt kan dat best nog gebeuren als de vloerbedekking al ligt. Met grote afdekfolie van plastic erop kan je het goed houden. Wordt ook gedaan als de plafond wordt geverfd met vloerbedekking.

  • Helaas dat is niet het geval, dan had ik idd de vloerbedekking al erin laten leggen. Alle plafonds moeten gestuct worden, dat weet ik ook pas sinds gisteren. Eerder werd mij verteld dat er nieuwe plafonds in kwamen, verder niet wat of hoe. De verhuurder (ook uit Maastricht overigens) wist dat al maanden geleden, maar vond de offerte van een ander bedrijf toen te hoog en de bewuste medewerker is op vakantie gegaan.

 4. Kun je je spullen ergens opslaan en een week in een hotel? Even time-out?

  • Natuurlijk ik zou wel lekker willen uitrusten in een hotelletje, maar dat komt later mss. Spullen opslaan is geen oplossing, alleen maar tijdelijk, en levert niet alleen veel extra werk op (je verhuist feitelijk 2x) maar het wordt ook veel te duur. Wie gaat dat allemaal betalen… Ik betaal me al blauw aan bemiddelingskosten, klussen, verhuizing, dubbele huur, etc.

 5. Wat is de planning van de plafondplaatser? Wo en do lijkt me toch? (en voldoende qua m2) Is er vrijdag en zaterdag over. Als tapijt donderdag eind van de dag geleverd kan worden, kan klusjemeisje dat vrijdag leggen. Laminaat is dan later, plus ander kluswerk/verfen.

  Alternatief is zaterdag alles verhuizen naar huurbox, zelf weekje vakantie nemen en het vanaf daar plannen.

  • Als dat zo was dan had ik dat uiteraard wel geregeld op vrijdag, maar dan kan ze niet. Het tapijt wordt ’s ochtends geleverd, niet ’s avonds. En zaterdag zou er juist verhuisd moeten worden, dus die dag is ook niet over. Laat het plannen maar aan mij over, daar ben ik goed in.

 6. Aan de Wet van Murphy heb je nu ook niks. Tegen zoveel bevestiging is een mens niet bestand. Kun je morgen niet beter een advocaat de verhuurder laten bellen? Grove nalatigheid is nu toch wel bewezen en de ‘heren’ hebben een flinke prikkel nodig. Dan zou een dreiging dat je naar de rechter stapt uit hun mond misschien de boel versnellen?
  Er wordt je echt niks bespaard, Marjelle.
  Wat een onrecht!

  • De wet van Murphy idd. Grove nalatigheid is een feit, sterker nog ook na 1 aug, zijn er fouten gemaakt, o.a. is er dagenlang niet op mijn urgente mail van begin augustus gereageerd, en nu wordt er opeens grote druk uitgeoefend op de aannemer die stante pede zijn hele planning moest omgooien en op mij. Ipv dat ze dat vorige week gedaan hadden, dan had ik nu niet in deze extreme situatie gezeten. Die plafonds is niet meer te versnellen, zijn ze nu aan bezig, meeste andere gebreken zullen pas opgelost worden nadat ik verhuisd ben, aangezien ik volgende week hier weg moet zijn. Ja, het is een ellendige situatie. Bovendien ben ik al gesloopt doordat ik nu al een maand lang elke dag vanaf 05.30 uur tot 07.00 uur wakker gedreund word en ben ik aan het revalideren. A bit too much really.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.