Squeeze me!

Bij m’n tosti zonder ham, ‘Nee, bedankt, ik wil er geen brie of geitenkaas op’, zag ik ‘m liggen. Klein, fijn en verleidelijk. Nu vind ik veel verleidelijk de laatste tijd, dat zal ook wel iets over mij zeggen.
Hij staat er niet op z’n mooist op en de ondergrond is ronduit lelijk. Het idee dat iedereen die me bezig zag me aanstaarde, was niet prettig, ik liet overige decorveranderingen dit keer achterwege.

‘Knijp mij!’ zei het ketchupcupje, in het Engels dan. Ik moest onmiddellijk aan badeendjes denken, van die piepende gele met felrode snaveltjes, niet de opgepimpte soort. Ik heb iets met dingen die te groot of te klein zijn of donzig onschuldig, ook dat zal iets over mij zeggen.
Opeens dacht ik aan het schaap dat allang geen schaapje meer was, een cadeau van m’n twee exen toen alles nog goed was en het leven relatief simpel. Ze wilden me verrassen voor m’n verjaardag, een bijzonder moment. Liefde bestaat echt, helaas heeft alleen het schaap het uiteindelijk overleefd.
Marjelle

17 Reacties op “Squeeze me!

 1. Piepte ie nog?
  of was het
  "Blllaaaaaaaatttttttt’

 2. Ziet er leuk uit, inderdaad, deze verpakking. Je kent vast nog wel de ‘zakjes’ mosterd en mayo en tomato ketchup, waar je dan het randje bij de inkeping (inkepinkje) moest inscheuren.
  Dat ging dan nooit zo goed, net als die rampzalige cups met koffiemelk of jam. Altijd over je kleren, leek het wel…. :))
  Tot zover mijn ervaringen met die knijpdingetjes….. ๐Ÿ˜‰

 3. Ojee, hahaha, The Ketchup Song, had je nou niet moeten doen…. :)))
  Ik vond het echt heel erg, dit liedje, maar na zeven jaar valt zoiets dan wel weer mee….. ;~)

 4. Ik was het eerst ook niet van plan, Bart, hoewel ik er onmiddellijk aan moest denken toen ik dat ketchupdingetje in m’n blog zette. Het is idd vreselijk, hoewel het erg blijft hangen, dat hebben ze dan wel weer goed gedaan. ๐Ÿ˜‰ Hopelijk krijg je het nog uit je hoofd, euh, en nu hoor ik ook nog Corry Konings dat nummer zingen, my god. ๐Ÿ˜‰

 5. Marjelle deze (http://www.youtube.com/watch?v=yhroby-UdaM) vind ik leuker, omdat ik Amy MacDonnald leuker vind. Slaap ze waarschijnlijk voor veel later, maar ik ga nu.

 6. Bedankt, Martin, ik vind Amy MacDonald op zich zeker ook beter en ze heeft mooie ogen. ๐Ÿ˜‰ Maar de combinatie van deze twee dingen hoeft voor mij niet zo, ik vind haar ‘ongemixt’ leuker. ๐Ÿ™‚ Voorlopig ben ik nog niet in bed idd, hoewel ik wel steeds moe-er word (dat krijg je als je steeds minder / slechter slaapt). En welterusten terug.

 7. Net zoals de liefde overleeft ook het schaap niet alles.
  Helaas.

 8. maar we blijven optimistisch

 9. *Zo is dat, Vroems, het schaap ziet er ook een beetje gehavend uit. ๐Ÿ˜‰
  There’s always a price to pay.
  *’We’, Paco? ;)) Ik probeer soms zo het positieve (niet hetzelfde als een doorgeslagen positivo zijn ;)) in dingen te zien dat ik er zelf bijna bij neerval. ๐Ÿ˜‰ Daarnaast moet je ook de realiteit die af en toe mistroostig, moeizaam is onder ogen blijven zien. Maar goed, humor is essentieel, als ik dat kwijt ben, ‘doe mij dan maar weg’ zou H. zeggen.

 10. Prettig leesbaar stukje trouwens.
  Dat zeg ik niet om te vleien. Ciao.

 11. Dank je, Vroems, jij was een van de weinigen kennelijk die dat vond vandaag (of die dat zegt). ๐Ÿ˜‰
  Ja, dat weet ik, je bent een van de mensen waarbij ik dat idee niet gauw zou hebben. Salut! Met een vleugje Frans i.p.v. Satie. ๐Ÿ™‚

 12. Bij tosti`s denk ik nooit aan knuffelbeesten….
  en bij ketchupcups met `squeeze me` er op evenmin aan bloedmooie vrouwen.
  Maar échte liefde bestaat. Dat weet ik zeker. Zelfs voor een schaap met vijf poten…

 13. Dan hebben we i.i.g. een paar dingen gemeen, Fravapa, want bij tosti’s denk ik vooral aan lekker en bij ketchupcups die geknepen willlen worden aan schattig. ๐Ÿ˜‰ Aan bloedmooie mannen denk ik uberhaupt zelden. ๐Ÿ˜‰
  Ja, liefde bestaat, uiteindelijk is dat het enige dat telt.

 14. (Reactie aangepast.)
  *Geen van tweeën, Grutte, ik heb ‘m niet opengemaakt, ik hou niet van ketchup. ๐Ÿ˜‰
  *Hij is schattig, Bart. Ja, ik herinner me dat soort verpakkingen wel, worstel vaak om die dingen open te krijgen en heb het talent om dat op zo’n manier te doen dat het overal opzit behalve erin. ๐Ÿ˜‰
  Psst, beweeg eens met je muis…

 15. Waarom 26 ml, en geen 25. Zou dat net te weinig zijn voor een tosti. Wie bepaalt wat de ideale kwantiteit ketchup is?
  Zomaar wat overpeinzingen, die niet kunnen tippen aan de jouwe.

 16. Wat een bijzonder stukje. Dromerig en nauwelijks aanwezig.
  Maar toch opgeschreven…..
  Mag Beer je troosten Marjelle……

 17. *Mijn ideale ketchupkwantiteit is 0 ml, Ron en dank je. ๐Ÿ™‚
  *Soms droom ik een beetje om me heen, Annet. ๐Ÿ™‚
  Beer is de liefste…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.