Spinvis – Leuke mannen bestaan wél!

De avond begon al meteen verkeerd. Een half uur en één beker witte wijn later stond ik op het punt naar huis te gaan. E. had me meegevraagd naar de Parade. Omdat ik afleiding heel goed kon gebruiken, zei ik ja, al ben ik nooit een festivalganger geweest, ik hou meer van klein & knus. Om half acht zou ik bij het Orkater-Sadists-podium zijn, ik had alleen niet gerekend op een lange rij in de zon en sloot geduldig achter aan. Eenmaal door de controle haalde ik nog snel wat te drinken, ‘die paar minuten maakt niet uit’, dacht ik.

Tot mijn verbazing bleek het geen open podium maar een tent waarin het optreden al in volle gang was. Ik kon het aardige meisje niet vermurwen om me alsnog binnen te laten, want dat zou de voorstelling verstoren, zei ze. Aangezien de act pas over een uur afgelopen was, besloot ik m’n kaartje in te wisselen en terug te gaan naar huis. Ik voelde me in die lachende, pratende mensenmassa extra alleen. Toen ik opnieuw in de nu nog langere sliert voor de kassa stond, zag ik opeens een pijl naar het Natuurhistorisch Museum. In een opwelling besloot ik ernaartoe te lopen ondanks m’n hekel aan wandelen, ik herinnerde me de grote kraai voor de glazen pui die ik graag op de foto wilde zetten.

Een paar minuten later was ik het gemiste optreden en kaartjesgedoe alweer vergeten toen ik rechts van mij een idyllisch plaatje zag, glooiend gras, bruggetjes, beelden glinsterend in de avondzon, snaterende eenden en zonnebadende mensen, voor het eerst zag ik het Museumpark, Rotterdam op z’n groenst. Het enige dat de idylle verstoorde was het woeste geblaf van rondspringende honden, voor mij een reden om snel verder te gaan. Al hou ik veel van dieren, sommige kom ik liever niet tegen. Ik kwam terecht bij het museum waar de kraai er nogal futloos bij stond, maar de venusbenen in de tuin m’n fotohart iets sneller deden kloppen.

Nadat ik weer herenigd was met E. en M. en we eensgezind aan wijn en bier zaten, bleek Spinvis een kwartier later op te treden. ‘Leuk!’ zei ik, ik ken hem nog van nummers als Bagagedrager en Aan de oevers van de tijd. Die veertig minuten in een donkere NAI-zaal maakten even alles goed, zijn warme stem, sympathieke uitstraling, intelligentie vermengd met humor en het iets onhandige-lieve; een mooi optreden, beter en indringender dan de cd. Ik kreeg zin om te dansen, verliefd te worden en dacht ‘zie je wel, leuke mannen bestaan nog!’ Alleen jammer dat ik ze niet tegenkom.
Marjelle

20 Reacties op “Spinvis – Leuke mannen bestaan wél!

 1. Ik moest nu eigenlijk al klaar zijn met koken en lekker gaan eten (dat hoop je dan ;)), maar de aantrekkingskracht van het scherm was groter dan die van mijn keuken, dus ik moet nog…
  *Dank, Sjaal, mooi vanbinnen, dat gevoel ook. Hij had zoiets liefs, ik kan er niets aan doen, dat gevoel riep hij bij me op.
  *Veel woorden, maar ze raakten me wel, Blew, en idd over het autootje ging het niet echt, wist niet dat het zo’n kleintje was. Daar heb ik dan weer geen last van, ‘autokennis’. 🙂

 2. Leuke mannen bestaan nog? ha!, wist ik al lang!
  Zo. nu even lezen.

 3. Leuk zo’n snelle reactie, Ate, dus het was niet eens nieuws! 😛
  Zo, nu even eten (dat wil zeggen eerst maken).

 4. @ Prachtig,
  is toch mooi he die Parade.
  Mooie man ook, die Spinvis.
  Mooie vrouw ook, zij die hem bekoort.
  liefs, sjaal.

 5. Wat veel woorden voor zo’n klein autootje ;-). De Lotus Europa [joeropa] (rond 1972) was met zijn/haar 1.07 m. een van de laagste productieauto’s ooit. Nog uit de tijd dat ik ‘alles’ wist van auto’s. Dat heb je soms.

 6. @ is niet zo gek hoor…geniet maar van het gevoel.
  dagdag, sjaal.

 7. Klinkt plezierig.
  Ik vermoed dat er in en om Rotterdam
  53,4 mannen zijn die je leuk kan
  vinden als je ze tegenkomt en
  de kans geeft.

 8. *Zoals ik al zei, Sjaal, I’m a sucker for sweet. 😉
  *Dat was het ook, Martin. 🙂 En verder slik ik nu even een opmerking in, ik ben me vanavond sowieso aan het beraden over een aantal dingen op het blog, maar dit geheel en al terzijde.
  Ik weet niet hoe je aan die 53,4 mannen komt, maar ik weet wel zeker dat het niet klopt. 😉 Bovendien hoef ik er maar een paar, alleen moet ik ze wel eerst tegenkomen.

 9. Marjelle dat je zou zeggen dat mijn schatting niet zou kloppen dat was te verwachten. Misschien zijn het er meer, misschien zijn het er minder. Maar ze zijn er. Er zijn ook mensen die zoeken naar iets waar ze alles van weten, dat ze helemaal kennen, maar wat ze nooit zullen vinden omdat het verdwenen is, of er nooit is geweest. Ja je hebt gelijk en ook geluk als je er een paar tegenkomt. Ze zijn je gegund.

 10. *Dat zat er idd dik in, Martin. Natuurlijk zijn ze er, ik heb ook nooit beweerd dat ze er niet zijn, alleen dat ik ze nu (nog) niet tegenkom. Wat jij schetst ligt heel moeilijk, ik denk wel dat ik weet wat je bedoelt. Ook ik gun je het beste.
  *Die logica klopt als een bus, K. 😉 Ik zeg twee dingen, (1) dat leuke mannen bestaan, (2) dat ik ze niet tegenkom. Dat betekent niet dat ik ze nooit ben tegengekomen -ik heb in m’n leven een aantal leuke tot heel leuke mannen ontmoet en ervan gehouden, soms meer soms minder- ook niet dat ik ze nooit zal tegenkomen, alleen dat het feitelijk nu zo is dat leuke mannen als Spinvis bestaan (onbereikbaar), maar dat ik dat soort mannen de afgelopen jaren zelf niet lijfelijk ben tegengekomen, ook niet bij AH. ;))
  Verder heb ik mijn eigen manier van schrijven die wel vaker verkeerd geinterpreteerd wordt, merk ik (ik zeg niet per se nu door jou, maar dit even als aanvulling), mensen projecteren vaak.
  Dat betekent dat als ik voor deze titel kies ik dat natuurlijk met een knipoog doe. Het is echt niet opeens een openbaring voor mij van ‘hé, leuke mannen bestaan toch!’, dat wist ik natuurlijk allang en heb ik altijd geweten. 🙂
  Wat betreft bv. m’n laatste zin in m’n blog, die kun je zoals met alles, op verschillende manieren lezen. Je kunt er een verzuchting in horen die er niet in zit, je kunt er een feitelijke beschrijving van de situatie in lezen, je kunt er een vleugje humor in zien, etc. 😉
  Sweet dreams.

 11. De logica klopt niet hoor.
  Als leuke mannen bestaan, kom je ze ooit tegen.

 12. Volgens een Duits gezegde zijn mannen als openbare toiletten: bezet of te vies om aan te raken…

 13. De hamvraag is nu of mannen proper zijn omdat ze bezet zijn, of bezet omdat ze proper zijn. 🙂

 14. Ik laat even die hamvraag na vier uur slaap tot me doordringen, M.O. ;)) Hopelijk kan ik zo nog een paar uur slapen, maar ik weet nu al, dat dat wrs niet werkt, maar dit terzijde.
  Wat ze ook zijn behalve leuk en lief, ik moet ze wel eerst tegen het lijf lopen om achter de rest te komen. 😉

 15. Zijn er ook niet-leuke mannen dan?

 16. Volgens mij zeg je dit met een smile, Paco, wacht even, dan zet ik hem er ook even bij. 😉
  Ja, er bestaan zeker ook niet-leuke mannen (en vrouwen for that matter), het is een bepaald soort mannen waar ik nooit mee heb kunnen opschieten (generaliserend gezegd, het ambtenarentype, zonder dat je daarvoor letterlijk ambtenaar hoeft te zijn en andersom zijn natuurlijk niet alle ambtenaren altijd dat type, pfff ;)) en die mij andersom ook niet moeten, ze lopen overal rond, ook hier. En zo werd ik steeds populairder… niet dus. ;))) Dat is het ook, het zijn mannen met een volstrekt ander gevoel voor humor (of geen, voorzover dat kan?), daar begint (en eindigt) het mee.
  En iets heel anders, ik ben de afgelopen dagen veel te veel aan het typen, besef ik, mailtjes wachten ook nog op een reactie… ‘Ga wat doen, dame!‘ zegt Beer streng. :-~~

 17. Flauw dat je niet meer naar binnen mocht. Die vertraging door de wachtrij had je toch ook zelf niet bedacht…;~).
  Maar Spinvis was vast veel beter en leuker dan wat je gemist hebt, lekker pûh haha, moeten ze het zelf maar weten….! :)))
  Ja, leuke mannen (en vrouwen) zijn er vast wel, maar kom ze nou maar net tegen hè…. 🙂

 18. Ja, ze deed ook maar wat haar was opgedragen, denk ik dan. Klopt, maar ik had daar wrs rekening mee moeten houden, alleen wist ik niet dat het in een tent was, anders was ik wel vroeger vertrokken. 😉
  Spinvis was leuk! En ik wil een cd van ‘m. 🙂
  Precies, ergens in outer space of in Rotterdam of all places loopt er iemand rond die mij verstaat en ik hem. 🙂 Hoeft trouwens niet voor een relatie te zijn, maakt niet uit, een gevoel van verbondenheid daar gaat het om.

 19. zelfstandig_journalist

  Ik heb Spinvis ook een keer live gezien. Rotown 2006. Zal een of twee maanden geweest zijn voordat ik naar Antwerpen verkaste. Was een goed optreden. Niet dat het een iets met het ander te maken heeft, maar niet veel later ging Rotown failliet en de opvolger is geloof ik eveneens reeds failliet. Zonde.

 20. Leuk dat jij hem ook gezien hebt een aantal jaar geleden, ZJ. Als hij nog een keer in Rotterdam komt, dan ga ik er wel naar toe, denk ik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.