Tour de Force!Afgelopen donderdag belandde ik opeens midden in het mediacircus rond de Tour de France, hekken versperden de toegang tot het fietspad, een man in neongeel jack sommeerde me om een andere route te nemen en na een ruime omweg kon ik dan toch de steiger bereiken waar de boot naar Dordrecht aan zou meren. Tv-wagens met druk gebarende verslaggevers stonden vlakbij, motoragenten escorteerden een aantal buitenlandse tour-bussen en voor m’n neus hing een gigantisch kunstwerk aan een drijvende kraan. Voordat de waterbus me meenam op een verkoelende tocht klonk er plotseling een hoop lawaai en zag ik hoe een groep muzikanten al trommelend de lucht in gehesen werd. Rotterdam, mijn stad, never a dull moment, op de valreep kon ik ze nog net fotograferen.
Marjelle

Nederland Fresku

23 Reacties op “Tour de Force!

 1. zoals alle muziek, is ook die van de slagerij verplaatsen van lucht.
  vandaar deze strategisch correcte plaats.
  mooie prent!

 2. En met veel armwerk, Ton. πŸ˜‰ Ook leuk om even naar te kijken, lijkt me lekker als je dat goed kunt, drum de stress eruit!

 3. Een leuk live-verslag van wat er zoal om Le grand départ gebeurde, Marjelle!
  Ikzelf was er niet bij, maar kreeg er toch ook wat van mee… :-)http://www.vkblog.nl/bericht/323550/Toch_nog_iets_aan_de_Tour_overgehouden%2C_dit_jaar
  Groetjes, Bart

 4. Ah, dat wist ik niet, Bart, dan ga ik daar straks even kijken (ondertussen word ik door een bloeddorstige mug aangevallen). πŸ˜‰

 5. Ja, de muggentijd is weer aangebroken. Ik ben al gebeten door zo’n vampiertje!

 6. Kitty Schoenmakers

  Al trommelend zweven.
  Dat is weer eens wat anders! πŸ™‚

 7. *Hier zit een heel vampierengezinnetje, geloof ik, Bart. πŸ™ En muggen zijn dol op me, helaas val ik niet op ze. πŸ˜‰
  *Ik moet er niet aan denken, K, veel te hoog! πŸ˜‰

 8. Je kon ze nog net fotograferen, voordat ze ‘ins blaue hinein’ wegvlogen… Nog goed thuisgekomen trouwens? Was erg gezellig!

 9. Idd, Wattman. πŸ™‚ Euh, laat ik het zo zeggen dat alles wat mis kon gaan ook zo’n beetje mis is gegaan, maar uiteindelijk, zij het met veel vertraging, omwegen, doodmoe en tot 2x toe doorweekt ben ik toch nog heel thuisgekomen en toen wilde ik alleen nog maar douchen en slapen. πŸ˜‰

 10. antoinette duijsters

  Marjelle, helemaal doorweek, dus bij jullie heeft het geregend, vraag ik vol ongeloof.
  Maar wat de foto betreft, ik moet er niet aan denken;-)

 11. Hier heeft het idd ook geregend, Antoinette, en is het een stuk afgekoeld, maar binnen helaas niet.
  Ik ook niet. πŸ˜‰

 12. zelfstandig_journalist

  Ik heb de passage van de Tour door Antwerpen aan me voorbij laten gaan gisteren. Ik ben morgen trouwens in Rotterdam en besteed daar vandaag aandacht aan op mijn blog.

 13. Ik krijg al last van slappe knieën als ik er naar kijk.
  Maar een mooi gezicht is het zeker! Creatief.

 14. *Ik belandde er per ongeluk midden in, ZJ, wilde lekker op de boot uitwaaien maar moest eerst een tour uithalen om er uberhaupt te komen. πŸ˜‰ Kom later nog even naar je blog over Rotterdam kijken.
  *Datzelfde heb ik, Aad, maar wel leuk om naar te kijken idd! πŸ˜‰

 15. zelfstandig_journalist

  Da’s goe :-).

 16. Wat een blitse foto! Waarom hangen hier nou nooit mensen in de lucht ? Doet me een beetje denken aan het schilderij van Magritte " Golconde" waarbij al die mannetjes met zwarte jassen en bolhoedje in de lucht zweven.. Mooie treffer πŸ™‚

 17. Wat zullen de ouders van de bedenker en makers van dit moois blij zijn.
  "Er ligt nog een mooie mobiel voor je om te maken." Ze blijven rustig, maar
  hebben dit al vijf keer gezegd om hun kind achter of uit de PlaySation, buis,
  lanterfanter, e.d. te krijgen. Jaren later blijkt dat kind nog steeds mobiels te
  maken. Jij houdt er een mooi plaatje aan over.

 18. Ja, ik moest ook aan Golconde denken. En aan hoogtevrees.

 19. Wat een leuke foto, zo allemaal in het niets te hangen!!!
  En, hoe beviel de waterbus, ben zo benieuwd hoe dat ‘zit’??
  Hier was gister ‘la grande arrivée’…..maar we hadden geen puf om tussen al die mensen te gaan staan, we worden oud;-))

 20. *Inmiddels allang geweest, ZJ. πŸ˜‰ Ben ondertussen zelfs op en neer naar het Gooi gegaan voor het eerst in anderhalf jaar, maar dat had zo z’n redenen.
  *Dank, Flo, het zijn juist die toevalstreffers die het leuk maken!
  Tja, daar moet je voor in R’dam zijn. πŸ˜‰
  *En dat kind heeft z’n muzikale en lenige vriendjes en vriendinnetjes van toen uitgenodigd om mee te spelen, Martin. πŸ˜‰

 21. *Gelukkig hadden ze daar zo te zien geen last van, Zich!
  *De Waterbus is een gewone boot, maar het bedrijf heet zo, Annelies. πŸ˜‰ Ik denk dat jij de amfibiebus bedoelt (weet niet of dat z’n officiele naam is) die en zwemmen en rijden kan… Daar ga ik wrs nog een keer in, alhoewel het me een beetje claustrofobisch lijkt als je eenmaal op het water dobbert, denk ik nog even over na. Op deze boot hing ik aan de reling tussen de fietsen en was de hitte nog een beetje uit te houden.
  Ik hou het op ‘gewoon geen zin’ voor jullie. πŸ˜‰ Ik kwam er ook per ongeluk in terecht, want sport kijken in welke vorm dan ook heeft me nooit geboeid.

 22. Hoe lang hangen ze daar? De hele Tour de France? Hoe gaat het met hen? Wat spelen ze zoal? Worden ze ’s nachts naar beneden gehaald? Leuk gekiekt! Zeldzaam!
  Hartelijke groet

 23. Haha, ze hingen er maar even, hoor, Thrammy, nog voordat m’n boot vertrokken was waren ze in het luchtledige verdwenen. πŸ˜‰ Bedankt, ik vond het ook leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.