Het ei van Columbus

Vorige week
Langzaam kom ik weer tot leven naast de open haard. Eerst beginnen m’n verkleumde vingers te tintelen, vervolgens ontdooit ook het tipje van m’n neus. Ik kan m’n ogen nauwelijks openhouden, niet zo verwonderlijk na vier uur slaap. Wat zou ik graag met een deken om me heen bij de vlammen in slaap vallen en uitgerust ontwaken. Laat dat wakker kussen door een prins maar zitten – ik geloof niet in sprookjes – al zou het wel heel wat prettiger zijn dan ruw uit je slaap gerukt te worden door een woedeaanval van de buurjongen zoals vanochtend weer het geval was. M’n tafeltje kijkt uit op golven en strand waarop hier en daar een paar winterharde wandelaars tegen de wind opboksen. Voor me ligt een ovenvers pistoletje met kaas en krulsla, het ziet er veelbelovend uit. Columbus is de ideale plek om bij te komen na een pijnlijke behandeling, warm, knus, aardige bediening.

‘Ik ben niet blij’, zei m’n therapeut vanmiddag toen hij de triggerpoints in m’n door rsi geplaagde schouder probeerde te deactiveren. ‘Same here’, reageerde ik. ‘Je bent goed bezig met sporten, maar die spier is overbelast door de muis en hoe zorgen we ervoor dat je ontspannen achter de computer zit?’ Ik wees naar de witte skippybal, ‘waarvoor is die?’ ‘Dat zou iets voor jou kunnen zijn in plaats van een bureaustoel’, antwoordde hij terwijl ik hevig balancerend in skippyzit probeerde te komen. ‘Zo kun je toch niet achter je pc werken’, riep ik. Hij grinnikte, ‘het is wel even oefenen inderdaad, misschien is een ponyseat geschikter voor jou.’ Met de belofte daarop te googlen nam ik afscheid. Inmiddels ben ik soms zo moe van de gebroken nachten, geluidsoverlast en protesten van mijn lijf dat ik alleen nog maar wil winterslapen, veilig opgerold op een vredig plekje zonder buren*, geschreeuw, gestamp en slaande deuren.
Marjelle

Wintersong Ingrid Michaelson & Sara Bareilles

*Sinds een week lijkt het wat rustiger nadat de woningbouw contact heeft opgenomen met een aantal mensen (wordt vervolgd)

14 Reacties op “Het ei van Columbus

 1. Eén troost, Marjelle: het is nu al gauw 10 (tot 15 graden zelfs, ’s nachts!) graden warmer dan vorige week, wat was dat afzien hè in die barre gore kou…
  Ik werd onderhand ook ‘niet goed’ van al dat opgeklopte, opgehypete ijspret annex elfstedengedoe. Veel mensen en nog meer dieren hebben het te kwaad met die strenge vorst, maar de gemiddelde ‘ijsgenieter’ maalt daar niet om, krijg ik de indruk…..
  Hopelijk smelten je rsi-klachten nu snel weg, mét die burenoverlast….
  Zou de tussenkomst van de woningbouwvereniging dan toch vruchten gaan afwerpen? Laten we dat maar hopen… 🙂

 2. Als je beer nou eens lief aankijkt kan hij dan die muis niet overnemen voor je? 😎
  Sterkte met je RSI. Waardeloos en knap pijnlijk!

  • Beer heeft veel voor me over, zegt hij, weet ik ook 😉 maar hij is bang dat hij dan ook een lam pootje krijgt en dan kan-ie me met andere dingetjes niet meer helpen en dat wil-ie niet.
   Bedankt! It sucks indeed. Daardoor heb ik o.a. ook alle voorbereiding en contact met programmeur qua herstart puzzelsite moeten stilleggen.

 3. @marjelle: een kat nemen heeft ook al geen zin, die neemt de oorzaak (de muis) wel weg, maar ja dan wordt die puzzelsite al helemaal niets, toch?
  Life is full of compromises.

  • Precies, dan moet ik noodgedwongen een kattencreche beginnen of iets dergelijks, maar dat is niet wat ik wil.
   ‘Life’s a bitch and then you die’, met dank aan m’n ex-liefste vriend. 😉

 4. Ik muis heel wat af en tot nu toe zonder problemen. Sterkte ermee 🙁
  Een skippybal als burostoel schijnt idd erg goed te zijn, ook met rugklachten

 5. De prijzen van Dell zijn exclusief verzendkosten, dat kan nog aardig in de papieren lopen (weet niet of ze nog steeds uit Ierland verzenden!?). Info vooraf niet overbodig.

  Ik heb op werk een Swopper, even wennen, maar goed voor rug.

  Je foto precies goed. De pier geen ‘echte’ pier, want staat niet/nauwelijks in het water ;-).

  Groetjes en sterkte met/tegen rsi!

  • Deze Dell is inclusief verzendkosten, er zou dus alleen zo’n 113 euro bijkomen voor monitor en event. voor uitbreiding garantie zodat je pc de volgende dag wordt gemaakt i.p.v. de standaard ‘pick up and return’ waarbij je hem dagenlang kwijt bent. Ik zal eens googlen op Swopper. 😉
   Ja, een sneeuwstrand is weer eens wat anders, maar m’n zuidelijke hart zegt ‘geef mij maar gewoon zand’.
   Thanks!

 6. Ik denk toch dat het een heel resem ( = Vlaams voor een hele rits) factoren is die je huidige fysieke conditie bepaalt. Weinig nachtrust en veel inspanning overdag zorgen ervoor dat je lichaam geen tijd krijgt om te herstellen. Sterkte!

  • Er spelen altijd meer factoren een rol, in dit geval is het o.a. een combinatie van stress en slecht slapen door ondermeer aanhoudende burenoverlast afgelopen jaar, overbelasting van spieren door de muis en een paar dingen waar ik het hier verder niet over ga hebben.
   Bedankt!

 7. Hij neemt het wel erg persoonlijk, die therapeut, als hij onblij wordt van jouw kwaal. 😉

  • Hij wil graag eer van z´n werk. 😉 En bij mij duurt herstel een stuk langer dan normaal, nu is rsi ook hardnekkig en als de omstandigheden niet bepaald optimaal zijn door burenstress, etc., helemaal lastig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.