Chillen in het klooster

Buurman laat z’n ongenoegen over de uitnodiging van de woningbouw duidelijk blijken, drumsolo’s gieren door het plafond. Ik pak de laatste spullen in, geef nog wat dorstige plantjes water en haal opgelucht adem als het tijd is om naar het station te gaan. Een paar dagen logeren in een voormalig klooster in een landelijke omgeving is precies waar ik nu behoefte aan heb. Het kost ook weinig want met m’n foto voor HotelSpecials heb ik een cadeaubon van 80,- euro gewonnen. Na een overstap op Utrecht en Eindhoven beland ik ten slotte in de trein naar Deurne, een plaats in Brabant waar ik niet eerder ben geweest. Als ik uitstap voel ik de lentezon op m’n gezicht, het ruikt hier ook anders, landelijk en puur. De man aan wie ik de weg vraag naar Willibrordhaeghe vertelt me dat hij er als voetbaltrainer met de internen heeft gewerkt toen het nog een klooster was.

‘Daar heb ik m’n eerste meisje leren kennen’, voegt hij er lachend aan toe. ‘Is ze uiteindelijk ook je vrouw geworden?’ De vraag is eruit voordat ik er erg in heb. ‘Nee, dat niet, maar m’n vrouw heeft wel dezelfde achternaam al zijn ze geen familie.’ We nemen afscheid. Kort daarna zie ik een auto luid toeterend voorbijrijden en opeens stoppen. Ik loop door totdat dezelfde man heftig gebarend uit de auto springt en roept: ‘daar is het hotel!’ Wat zijn ze aardig hier, die positieve indruk wordt nog bevestigd als ik even later de brede oprijlaan oploop en bij de balie verwelkomd word door de vriendelijke receptioniste. Mooi gebouw en dito granieten trap, er hangt een serene sfeer. Ik bestel een tonic op het terras, leun lui achterover en denk even helemaal nergens aan.
Marjelle

Oh Susannah
Neil Young

23 Reacties op “Chillen in het klooster

 1. Goed begin van hoplijk een paar mooie dagen.

 2. Een mooi, rustig begin, met vriendelijke ontvangst.
  Veelbelovend… 🙂

  • Ja, het was lekker om er even uit te zijn en m.n. maandag ook prachtig weer. 🙂
   Ik wilde wel langer blijven, absoluut geen zin om naar huis te gaan, maar het werd me iets te duur toch. Wil nog vaker weekendjes weg zeker gezien vreselijke bovenburen, dus probeer het een beetje te verdelen.
   Heel mss kan ik af en toe logeren in huis van een vriendin in juli als zij op vakantie is (ze woont in Blijdorp), hoop het wel echt.

 3. Blijdorp: dan zit je helemaal dicht bij de dierentuin!

 4. Dat klinkt als een paar daagjes heerlijk ontstressen. Het zij je gegund 🙂

 5. Men neme de Hel van Deurne, hale eenmaal opgelucht adem, bestelle een tonicum in een klooster en geniete van een paar mooie dagen. Het is je van harte gegund, Marjelle!

 6. Als je dan meer geen dierenlawaai hebt :-).

 7. Wat heerlijk voor je Marjelle…..

  Mijn moeders leven is toen ze eenmaal
  weer in Rotterdam woonde (Sichemstraat) ook
  helemaal verpest door haar bovenbuurvrouw….
  Toen ik bij de de benedenbuurvrouw was hoorde
  ik boven mijn hoofd mijn reisgenoot en moeder
  praten….

  Zo vreselijk gehorig……
  Misdadig gewoon….

  Kun je niet ergens daar wat vinden waar je nu
  bent?
  Hoop zo dat er een oplossing komt…..

  Liefs, Annet

  • Het was lekker om er even tussenuit te zijn, mooi weer, fietsen, fotograferen, etc. 🙂
   Dat soort huizen zijn heel gehorig idd en dan hebben ze ook nog laminaat op de vloer, dat vind ik wel bizar als mensen geen rekening houden met elkaar.
   Het is voor mij gezien het feit dat ik niet in standaard woningbouwhokjes pas erg moeilijk om een ander huis te vinden, temeer omdat m’n inschrijfduur van 3 1/2 jaar naar een aantal maanden is teruggebracht, omdat ik -wat ik niet wist- binnen een jaar m’n gegevens had moeten actualiseren. Het is iets wat ik zeker niet accepteer omdat het on(te)recht is, maar nog geen energie voor had om aan te vechten.
   Lief, dank je!

 8. Lees dat je inmiddels daar weer weg bent….

  Vraag de kosmos om hulp…….

  • Het was veel te kort wat mij betreft.
   Dat heb ik gedaan… heel recent zelfs, het voert te ver om hier te gaan vertellen hoe precies, al zou het wel een mooi blogonderwerp zijn. 😉
   Inmiddels heb ik vandaag een goed gesprek gehad met de woningbouwconsulente en ze komt over twee weken bij mij langs (dat moet ik dan nog wel zien vol te houden, het duurt allemaal al zo lang!) en daarna bij de bovenburen. Ze zouden vandaag bij haar op kantoor komen, maar ze zijn zonder afzegging gewoon niet op komen dagen hoorde ik.

 9. Een drumstel in een flat! Dat vind ik niet kunnen. Hij kan net zo goed op een elektronisch drumstel(rico heeft zo een ook) Dat hoor je nauwelijks (plok plok) en heeft meer mogelijkheden voor de oefenaar. Minpuntje is de koptelefoon. Als je nou net buiten de stad gaat wonen? Dat zou toch rustiger zijn.

  • Hij heeft geen drumstel, dan had ik de politie wel gebeld idd, maar hij draaide keiharde muziek waarin een aantal drumsolo’s.
   Het is voor mij sowieso erg moeilijk om een ander huis te krijgen (waar dan ook) doordat ik niet aan de standaardeisen van de woningbouw voldoe. Kreeg ook eerst nee te horen op dit huis, de woningbouw heeft later toch ja gezegd ondanks hun regels omdat ik zo’n goede indruk maakte denk ik. 😉

 10. Halloooo! Het is geen klooster, maar mail eens een keer, spreken we een datum af dat je hier een paar dagen komt (en eventueel ruilen)! Voor het winter wordt, want anders kan je niet van de natuur genieten. En neem iemand mee, zodat het gezellig wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.