Ik ben zijn naam vergeten

In plaats van in de oude restauratie, die deed denken aan lang vervlogen tijden en recent gesloten blijkt, zit ik nu bij te komen op een stationsbankje met een beker hete thee en een croissant. Zo vlot als alles gisteren verliep, zo hobbelig begon het vandaag met een wekkerradio die z’n stem kwijt was, een broodrooster die ik niet aan de gang kreeg en een vogel die langs scheerde terwijl ik dacht dat hij zoet in z’n kooi zat en net een hap wilde nemen van m’n halfontdooide bammetje met hagelslag. M’n fladderfobie is nog steeds springlevend weet ik nu.

 

De aandoenlijk schattige kitten, ik ben zijn naam vergeten, kwam enthousiast op me af springen en zette bij wijze van ochtendgroet meteen z’n venijnig scherpe babynageltjes in m’n blote benen. Nadat ik m’n spijkerbroek had teruggevonden, het is nog lastig zoeken in een vreemd huis na een nacht met veel drank, was dat dan ook het eerste wat ik snel aantrok. De fotosessie met dit nieuwsgierige minimodel werd algauw meer een kat-en-muis-spel in de tuin. Foto’s van bewegende objectjes maken is een kunst op zich. Op het moment dat ik deze mooie oude stad vast wilde leggen, bleken ook m’n batterijen uitgeput. Tijdens de lange wandeling terug naar CS waarbij ik onderweg verdwaalde, zag ik allerlei plaatjeswaardige taferelen, misschien een andere keer een poging wagen, maar laat ik het over vrijdag hebben. 

Gisteravond werd ik door R. opgehaald op het station, waarschijnlijk was ik helemaal niet zenuwachtig omdat ik daar te moe voor was. Ik herkende hem meteen toen hij op z’n fiets aankwam, hij wist verder niets van mij, behalve dat ik een zonnebril op had, kleiner was, hij weer jonger en ik bij de AKO stond. Zoals we aan de telefoon door elkaar heen praatten namen we ook live die draad meteen weer op. Met de fiets aan de hand, een veel te zware tas, in de wind, de herfstbladeren al op de grond liepen we naar het bewolkte centrum met z’n mooie oude straatjes en pleintjes. 


Het restaurantje
waar
we belandden, was gezellig en de mensen aardig. Een aantal glazen wijn, diverse gerechten en uren later bleken we inmiddels de laatste gasten te zijn. Bijna verontschuldigend vroeg het meisje of ze af mocht rekenen en voegde eraantoe dat ze niet vaak had meegemaakt dat mensen zo lang zo druk aan het praten waren. Ik moest even denken aan Hans, die overigens regelmatig in het gesprek terugkwam, die opmerking kregen wij ook weleens te horen.
Het werd een leuke late lome avond.
Nu weet ik opeens aan wie je me doet denken .
Marjelle

 

Muziek: Jeff Buckley


Ik zei het al ‘is een kunst op zich’. πŸ˜‰

21 Reacties op “Ik ben zijn naam vergeten

 1. Ondanks de vermoeidheid toch een welbestede vrijdag en zaterdag, lijkt me!
  Wat een lief schatje, dit katje, foto twee vind ik ook mooi, omdat bewegingsonscherpte de foto ook makkelijk wat extra’s meegeeft, zeker bij bewegende dieren.
  Ik heb (perfectionist als ik eigenlijk toch ben) al een tijd besloten, me daar dus niets meer van aan te trekken, van kritiek op eventuele (bewegings-)onscherpte.
  Als de foto mooi is is-ie mooi, ze moeten het er maar mee doen! :))

 2. Idd en op een gegeven moment voel je ook niet meer dat je moe bent, Bart, euh, vandaag is weer een ander verhaal. πŸ˜‰ Lief en grappig katje. πŸ™‚
  Ben het helemaal met je eens, als ik een foto mooi vind dan zet ik ‘m erin, soms, zoals hier vind ik ‘m eigenlijk te veel bewogen en dan heb ik wel de neiging om dat erbij te zeggen, mochten mensen denken dat ik dat zelf niet zie. πŸ˜‰

 3. Ja, helemaal mee eens, ik zeg het er vaak ook van te voren bij, als de foto scherper gekund (gemoeten, eigenlijk) had… πŸ™‚
  Dit om scherpslijpers al wat gras voor de voetjes weg te maaien, haha… :))
  Ik vind het gewoon een heel leuke, goed getroffen foto, nummer twee, met eventjes die zijdelingse blik ….en nog aktie ook, wat willen ze nog meer? πŸ™‚

 4. Ha ha, op dat laatste heb ik even een heel korte reactie, Bart, ‘zeiken!’ ;)))

 5. Mysterieus in elkaar verweven, kattenverhalen en een kennelijk – geslaagde- date na eerder internet contact.

 6. Mooi samengevat, René. πŸ™‚

 7. @ nou, noem het beestje dan maar Jeff Buckley of John Martyn (als het een mannetje is tenminste).

 8. Dat vind ik wel een beetje lange en moeilijke naam voor zo’n lief klein poesje of katje, Sjaal. πŸ˜‰

 9. Spannend verhaal! Ik merkte ineens dat ik aan het eind was en heel graag door wilde lezen..
  Maar ja, het hield ineens op (het verhaal dan).. Er komt vast nog wel een vervolg!

 10. Dat vind ik leuk om te lezen, Aad. πŸ™‚ Er komt mss nog een vervolg(verhaal), alleen in welke vorm, hoe, wat, waar, waarom en waarom niet weet nog niemand. πŸ˜‰

 11. Dat had ik nou ook, wat Aad had.

 12. Nu dan moet je eens met mij keuvelen. Ik wordt er altijd uitgezet. Grapje. Maar ik praat veel…
  Groet

 13. *Dan hou ik me aan m’n reactie van 23:58, Paco. ;))
  *Wij dus ook deze keer, Robert. πŸ˜‰ Ja, ik praat ook wel veel, maar kan ook weer stil en aandachtig zijn.

 14. Hoe dingen zich in korte tijd kunnen ontwikkelen. En dan was je toch bijna gestopt met bloggen:-)
  Groet, O, jeweetwel.

 15. Sterker nog, Oliphant, ik was ook gestopt, toch wel een aantal maanden, maar ja, Beer die wilde weer beginnen, overmacht. ;))
  Hoop dat het morgenmiddag zonnig is onder aan de Erasmusbrug! πŸ™‚

 16. Halfbewolkt. Heb een mooi uitzicht op de Erasmusbrug vanuit mijn woonkamer of balkon; met links van me de Rijnhaven, ‘uittoornend’ boven de metrolijn. Moet maar weer eens mijn digitale fototoestel ‘uit het vet’ gaan halen. Niet dat ik nou zo’n geweldige fotograaf ben, maar goed; impressions.

 17. Hai John, ik zag idd dat je reactie twee keer was doorgekomen, dus die ene heb ik weggehaald. πŸ˜‰
  Mooi dat je vanuit je huis de Erasmusbrug kunt zien, ik zat vandaag nog aan de voet van… πŸ™‚
  Impressies zijn leuk idd.

 18. @ nou, komt er nog wat van…dat vervolg?!!?
  maar goed, mooie blogs mogen natuurlijk wel langere tijd blijven staan.

 19. Hé Sjaal, klink je mss een klein beetje ongeduldig!? πŸ™‚
  Tegen dat laatste zal ik niets inbrengen en… een vervolg kan er alleen maar komen als er een vervolg is. πŸ˜‰

 20. Sjaal en Marjelle, een vervolg maak je zelf:-)
  Groet, O.

 21. Zou het, Oliphant. ;))
  Groet terug

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.