Ik veeg er de vloer mee aan!

Op sommige momenten mis je een partner door dik-en-dun meer dan anders. Een van die momenten is als je gaat verhuizen, niet alleen komen dan in drievoud allerlei dingen op je af waar je geen verstand van hebt, moet je snelle knopen doorhakken terwijl je nog in dubio bent over dit of aan het twijfelen over dat… Ik vond het altijd heel fijn om te overleggen met m’n lief. Dat mis ik. Niet voor niks heb ik ook een paar keer intensief samengewerkt met een ex die toen nog geen ex was. Van het vertalen van boeken tot het ontwerpen van puzzelkaarten aan toe. Maar het gaat om meer dan overleg, elkaar stimuleren, lekker samen brainstormen. Nu gooi ik af en toe vertwijfeld wat tweets in de rondte, struin klusfora af op zoek naar het antwoord op vragen als ‘wat is de beste ondervloer voor 6mm-laminaat?’, ‘mag je tapijt met een foam- of juten rug ook zonder ondertapijt leggen op een planken vloer?’, et cetera.


Klik op de foto voor een groter formaat

Als er dan een antwoord komt borrelt er gelijk weer een nieuwe vraag op. Ik haat dat. Dingen moeten doen die je niet kunt, knopen moeten doorhakken zonder te weten of je het goede kiest. Inmiddels weet ik dat vinyl niet de goedkoopste oplossing is zoals ik in m’n naïviteit dacht, maar een van de duurdere, dat het simpelste laminaat inclusief ondervloer en legloon rond de 1300,00 euro kost – m’n hart maakte een sprongetje van schrik – en dat tapijt het voordeligste is maar voor knoeipotten zoals ik een dodelijke combi. Ik herinner me nog al te goed hoe blij ik ooit was met m’n splinternieuwe babyblauwe ribtapijt en er de eerste week meteen een glas rode wijn overheen ging waar ik toen in paniek Jif op spoot bij gebrek aan zout. Dus tapijt…? Laat ik er nog een nachtje over slapen.
Marjelle

Foto gemaakt in de Kunsthal

8 Reacties op “Ik veeg er de vloer mee aan!

 1. kittyschoenmakers

  Tapijt is ook stukken onhygienischer. Goedkopere laminaat en een thuisklusser als legger? Sommige laminaatzaken doen inclusief legloon. Bereken het verschil en er komt ook wat onder.

  • Ja, weet ik. Het laminaat was al het goedkoopste wat ze hadden en aan die combi met klusser had ik ook gedacht idd omdat de loonkosten bijna meer zijn dan de materiaalkosten. Gratis leggen is alleen van toepassing op duurdere vloerbedekking en dan kom je nog duurder uit heb ik berekend.

 2. zelfstandigjournalistantwerpen

  Sommige mensen zijn ook allergisch voor tapijt. Laminaat is altijd praktischer en uiteindelijk goedkoper, omdat het normaal gesproken langer meegaat.

  • Laminaat is zeker praktischer, maar als je niet weet hoe lang je ergens blijft wonen (mss een paar jaar? Ik ben exact 1x in Overschie geweest, het is en blijft een gok) is het feit dat het langer meegaat niet interessant voor mij. Lastige beslissing, het moet hoe dan ook zsm gebeuren en kost veel geld. Ik heb ook zitten denken aan een combi: goedkoop laminaat in de living en keuken en de rest voordelig tapijt. Maar om dat op korte termijn zien te regelen met een goede betrouwbare klusser, terwijl alle afspraken naadloos op elkaar moeten aansluiten (schilderen, vloer, klusser, verhuizers)…

 3. Dat zijn lastige beslissingen ja. En rustig er een nachtje over slapen is er ook al niet bij gezien de buren. Ik zou voor de laminaat gaan.
  Er zijn zelfs mensen die het er gewoon weer uit rossen en meenemen als ze weer gaan verhuizen..

  • Precies, dat maakt het extra lastig. Als ik hier zonder geluidsoverlast zat (maar ja, dan hoefde ik ook niet te verhuizen), kon ik de verhuizing in een rustiger tempo doen, maar de afgelopen weken ook nog elke dag om 5.30 uur wakker gemaakt worden is slopend. Laminaat eruithalen na een paar jaar gaat dat makkelijk, zonder beschadigingen?

 4. Tja, tapijt is fijn en mooi, maar inderdaad zo kwetsbaar…
  Bij mijn vorige verhuizing nam ik parket, nu zou ik denk ik laminaat nemen.
  Praktisch en slijtvast, en niet van ‘echt’ parket te onderscheiden…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.