Naakt in een doos!

Toen ik bij NOC NOC in Rotterdam aanschoof tijdens de koffietentjestour van Bureau Play kwam het gesprek opeens op woonruimte. Ik vertelde dat ik acuut op zoek was naar een ander huis en er niet aan moest denken om nóg een winter onder een deken te bivakkeren. De etage waar ik woon, heeft namelijk een gebrekkige verwarming en hangt verder van plakband aan elkaar. Patty, een van de aanwezigen, zei toen dat ze afgelopen jaar een oproep op Facebook had gezet met de tekst: ‘Leuke chick zoekt een huis in Rotterdam!’ Nou ben ik zeker leuk, maar m’n chickjaren liggen alweer een hele tijd achter me. De oproep had overigens succes, al binnen een week kreeg ze andere woonruimte aangeboden. Het deed me ook denken aan het verhaal van Jesse.
Op Baan zoekt Jesse
beschrijft deze 28-jarige in het kort haar zoektocht naar een baan. Al snel besluit ze tot actie over te gaan. Slechts ‘gekleed’ in een kartonnen doos gaat ze in het centrum van Eindhoven de straat op. De actie trekt meteen de aandacht en levert veel reacties op. Ik ben het beeld van Jesse in die kartonnen doos nooit vergeten … Sowieso vind ik het mooi als mensen op een eigen en ludieke manier hun doel proberen te verwezenlijken. Ook dit verhaal heeft een happy end: inmiddels werkt Jesse als Junior Communication Officer. Nu zoek ik zelf én een ander huis én extra inkomsten in de vorm van meer opdrachtgevers en/of een parttime baan.

Redacteur, corrector, coach, interviewer, puzzelmaker, matchmaker, personal assistant, broodjessmeerder of koffiejuf, ik doe het allemaal met evenveel inzet. Sleutelwoorden zijn: correctie, redactie, taal, bloggen, puzzels, sociaal, accuraat, loyaal, zelfstandig, creatief. Freelance vanuit huis of reizen in een straal van 80 km rond Tilburg. Ook verkassen naar een andere stad is een optie. Als het maar geen Almere of Beverwijk is. Een combinatie van zo’n oproep à la Patty & doosactie à la Jesse is geen goed plan. Als je zoiets doet, moet het wel bij je passen. Bovendien hou ik niet van copycats. De vraag is dus: zal ik het van de daken schreeuwen, social media bekogelen, een makelaar of werkgever levenslang gratis puzzels aanbieden in plaats van taart of moet ik me gewoon in deze outfit hullen, verstand op nul en blik op oneindig …?
Marjelle

Foto Internet

13 Reacties op “Naakt in een doos!

 1. Outfit zou wel passend zijn :-). Tja, hoe val je tegenwoordig nog op? Ik wou dat ik het ook wist.

 2. Ik zou -denk ik- als ik jou was en snel weg zou willen, idd een oproep op FB doen. Brutale mensen hebben de halve wereld niet?

  • Klopt, en ik ben niet brutaal genoeg. Ik zou ook een heel slechte vertegenwoordiger zijn, ik heb juist de neiging om eerlijk te zeggen hoe dingen in elkaar zitten (letterlijk & figuurlijk). 😉
   Op Facebook en Twitter heb ik al al vaker oproepen geplaatst, helaas zonder resultaat.

 3. Bedankt voor je like, Stef den Flater.

 4. Persoonlijk vind ik de mouwen van de outfit niet passend dus overtuigd van de impact ben ik niet, laat staan met een blik op oneindig. Maar een beter voorstel heb ik helaas niet 🙁

 5. Het duurt nog even voordat de Carnavalsoptocht(en) weer zijn. Als je wilt kan je in meerdere plaatsen zonder kosten meelopen in de stoet.

 6. Een doos dat is dus al gebeurd, wat dacht je van een levensgrote champagnefles? Of misschien moeten we er even over brainstormen bij een flesje wijn?

 7. Ik zou het halve VK blog wel willen engageren, want veel wat scheef is en vals en onecht moet rechtgebreid worden, maar ik ben slechts een leraartje in een verafgelegen plaatsje…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.