Over exen en applets

Sinds gisteren ben ik in de lappenmand, daarbij zeurt m’n muisarm de hele dag om aandacht. Ik ben moe, koud en heb nergens zin in, dat laatste is niks voor mij, meestal pep ik mezelf wel op. Ook m’n biotartaartje smaakt opeens heel anders dan anders. Vanmiddag besluit ik m’n bed weer in te duiken in de hoop warm te worden en een beetje uit te rusten. Twee uur later, nog steeds met verkleumde pootjes, spring ik er geïrriteerd weer uit, door de herrie boven heb ik geen oog dichtgedaan. Onder de hete douchestraal denk ik aan m’n ex tevens programmeur waar het erg lastig mee communiceren is over de nieuwe site. Hij wil alles via mail, maar dat zorgt alleen maar voor steeds meer onduidelijkheid.

Klik op de foto voor een heel andere invalshoek

Ook van het nieuws wat ik vandaag kreeg
over de beveiligingsproblemen rondom Java-applets, de basis van m’n site, word ik niet blij. De kans is nu groot dat steeds meer mensen die optie uitschakelen op hun pc, niet bepaald het ideale moment om zo’n nieuwe site te laten bouwen. Terwijl de buren boven m’n hoofd stampen op ongeïsoleerd laminaat zie ik opeens de doordringend blauwe ogen van de teammanager van Havensteder weer voor me, hij heeft zich toen niet aan z’n afspraak gehouden, anders had ik nu in een rustiger huis gezeten. Zal ik hem bellen, de confrontatie aangaan of zal ik me omdraaien – de wereld de wereld laten – en me onderdompelen in een diepe winterslaap.
Marjelle

Foto gemaakt in het Natuurhistorisch Museum

Home Wintersleep

15 Reacties op “Over exen en applets

 1. Ik zou toch eens bellen.
  grH

  • Tot nu toe zakt de energie me in de schoenen als ik er alleen al aan denk. Weer dat gevecht aangaan, terwijl ik met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid weet wat hij gaat zeggen gezien de vorige keer. Hij wilde absoluut niet weten hoe het precies in elkaar zat, maar trok wel conclusies.

 2. Ja, ik hoorde ook van Java-werende maatregelen, die nodig zouden zijn – ben even kwijt in welk verband…
  Maar vervelend idd als dat je puzzelpagina zou dwarsbomen, dat zijn onvoorziene struikelblokken.

  Beterschap, hopelijk ben je weer gauw de lappenmand uit!

  • Oracle heeft gisteren een aantal beveiligingsproblemen opgelost las ik (zie ook link), maar alles bij elkaar klinkt het niet best om nu een site op basis van Java-applets te bouwen. Zeker onvoorziene situatie, ik heb het viavia gehoord.
   En bedankt, hoop het ook!

 3. Bedankt voor je like, Geedebee.

 4. De héle, hele wereld is ziek, ziek en nog eens ziek. Overal hetzelfde. Het houdt maar niet op. Zelfs Wikipedia heeft er last vanToch moet Splinter door de winter komen en dan komt alles vast weer goed. Ook met Java script.

  • Nee, niet de hele wereld is ziek, er zijn overal ook goede mensen en initiatieven, alleen zijn die in de minderheid lijkt het wel. Het gaat hier om Java-applets dat is heel wat anders dan JavaScript. Juist bij dat laatste treden geen beveiligingsrisico´s op is mij verteld.

 5. Heb geen verstand van Java, maar is het toch niet een idee die hele site te herbouwen bij een andere provider met een ander CMS? Ik ben digibeet voor de rest :-).

 6. Welk programma heeft geen problemen? En hoeveel mensen gebruiken java? 3 miljard lees ik als ik weer eens zo’n automatisch update binnenkrijg van die club (om de paar weken..). Ik weet niet eens hoe ik het uit moet zetten trouwens.
  Lijkt me dus allemaal niet zo’n showstopper’ voor je site.

  Zorg eerst maar eens dat je weer helemaal fris en fruitig op de been bent. Dan kan je de hele wereld weer aan! 🙂

  • Dit gaat heel wat verder dan ‘welk programma heeft geen problemen’, Aad, anders had ik het uiteraard ook niet als specifiek probleem vermeld.
   De waarschuwing kwam van de maker van de puzzelsoftware, zelf een ervaren programmeur. Het is een zodanig groot probleem dat hij nu overweegt om alles te herschrijven in JavaScript wat een hele klus zal zijn.
   Imiddels heb ik gehoord dat behalve JavaScript ook HTML5 en Flash goede alternatieven zijn voor Java-applets. Of mijn ex dat kan (Flash zeker niet) is de grote vraag, hopelijk krijg ik daar deze week antwoord op.
   Uitzetten is trouwens heel makkelijk: een vinkje weghalen bij ‘Java-applets uitvoeren in scripts’. 😉

   Dan kan ik de hele wereld aan 😉 op buren en programmeerdingen na.

 7. Met ex-en is het al moeilijk communiceren als ze nog niet je ex zijn. Daarna wordt het helemaal een ramp. Jij durft.

  Ik heb je mislukte verhuisperikelen gelezen. Zo erg. Ik zou zelf ook gek worden van lawaaioverlast.

  • Meestal gaat het heel goed als ze nog niet ex zijn. 😉

   Ja, dat was echt klote, een soort van horrorscenario en dan mag je nog ‘blij’ zijn als je het te veel betaalde terugkrijgt…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.