Páts!

Nadat ik vorige keer met O. naar de Bazar was gegaan, lag ik opeens op straat. Dat wil zeggen, m’n fiets ging eerst en ik volgde. Het was onduidelijk waarom ik zomaar als een blok viel, er was niet eens een man in de buurt. ‘Niet alles is verklaarbaar’, troostte ik mezelf en zette het vervolgens uit m’n hoofd.

De laatste tijd gebeuren er op dat gebied wel meer vreemde dingen waarover ik nu niet zal uitweiden. De weg naar een dokter heb ik al ruim twee jaar weten te vermijden, behalve voor een incidentele B12-injectie bij de assistente. Ik heb in m’n leven teveel artsen gezien, gevoeld en gehoord. Als ik nu hoge koorts heb, spreek ik mezelf maar moed in en neem een extra Ibu. Gelukkig komt dat zelden voor.

 

Terwijl ik dit schrijf hoor ik opeens gegil naast me op het terras, ‘wat een klérebeest! Ik draai me om en zie nog net een jongen wegspringen, z’n vriendin vindt het vooral komisch. Hij vertelt dat hij een groot, felgroen monster zag dat volgens hem uit exotischer oorden kwam, geen doorsnee-exemplaar in ieder geval. Ik vraag  benauwd welke richting het beest uit is gegaan en geef toe dat ik ook panisch ben voor alles wat fladdert. Op dat moment voel ik iets kriebelen en sla om me heen. ‘Dat was een pluisje’, zegt de jongen glimlachend. Altijd leuk om een soortgenoot tegen te komen.

Een paar dagen geleden viel ik weer met fiets en al. Ik donderde op de grond en hoorde een voorbijganger roepen ‘gaat het wel?’ Ondertussen kwam ook de benedenbuurvrouw aangesneld en vroeg bezorgd hoe het met me was. Deze keer was ik echt geschrokken, ik voelde me ook een beetje duizelig, m’n knie deed pijn (dezelfde moest het weer ontgelden) en ik besefte dat het niet normaal was om voor de tweede keer zomaar te vallen.

Nu ben ik extra voorzichtig en houd ik mezelf onderweg voor ‘concentreren, niet vallen!’ Ook al kan ik m’n neiging om af en toe keihard te fietsen vaak niet bedwingen. Voorlopig wil ik nog niet dood, eerst dingen afronden met de mensen in m’n hart en een tijdlang onbezorgd-gelukkig zijn. Wie weet.
Marjelle

Foto vanaf minibalkon

18 Reacties op “Páts!

 1. Je gebruikt hetzelfde geel als in de reactieruimte. Moet je toch niet eens
  vragen wat de reden kan zijn voor die buitelingen, straks val je echt
  verkeerd.

 2. Het is bijna hetzelfde geel idd, Martin, maar dat is puur toeval, ik was lekker in Word bezig. Nou ja, loopt het mooi door. 😉
  Klopt, dat zit ook in mijn hoofd, ik zit nog te dubben, eerlijk gezegd.

 3. Ja, die herhaling van het vallen, zomaar onverklaarbaar, vind ik toch ook wel een beetje zorgwekkend.
  Ondanks je tegenzin om naar de dokter te gaan, zou je toch……..
  Mooi dat gebruik van steunkleuren, het kwam bij de Stripman vandaan hè, die tip…….fijn om zelf ook weer wat meer inbreng daarin te kunnen hebben (ow, wat een kromme zin, nou ja, je snapt em wel)…. ;~)

 4. Ja, ik ook wel, Bart. Momenteel kan ik het even niet opbrengen, maar wie weet…
  Idd, daarom had ik Stripman en Kokopelli ook nog genoemd onderaan; leuk om weer met lettertypes, kleurtjes e.d. te spelen, hoewel het simpelsobere ook mooi is en minder snel gaat vervelen, denk ik. 😉

 5. Even ‘testen’, haha! :))
  Zo zou je in de lijst moeten komen, Marjelle, al kan dat dan dus een paar minuten duren i.v.m. dat cache-gedoe….. 🙂

 6. 😉 Hoe dat met cache zit, weet ik niet, af en toe leeg ik ‘m, dat vindt-ie fijn. Mensen vallen af en toe ook weer van de lijst af, zag ik. Nou ja, ik geloof het wel (ben erg moe), ik vond toch ‘meest gelezen’ een betere indicatie, maar helaas luistert de hele wereld niet naar mij. 😉

 7. @ oef, pas goed opjezelf hoor Marjelle!
  Ik val ook regelmatig. Meestal vanwege mijn roekeloze fietsgedrag, een enkele keer omdat ik mezelf teveel heb laten gaan.
  Maar zomaar vallen…omdat je duizelig wordt, of omdat je zomaar de controle verliest?
  Loop er maar niet te lang mee rond.
  Layout is prachtig. Zeker dat wat je er nog bij cadeau krijgt. Kom daar maar eens op. Kun je heel lang over nadenken.
  Is er wel eentje voor de groep filosofie!

 8. Twee keer! Dat moet toch iets betekenen

 9. Hoe vervelend ook, medische oorzaken moeten worden uitgesloten.
  Het kan zijn dat je stress of andere gerelateerde problemen dit ook kunnen veroorzaken.
  Maar het is in ieder geval link dit.
  Hartelijke groet, Coby

 10. *Bedankt voor je lieve reactie, Sjaal. Gelukkig weet jij dan wel hoe het komt, ook al moet je daar natuurlijk ook mee oppassen, maar dat weet je zelf ongetwijfeld al. 😉 Een combinatie van beide, denk ik, van de eerste keer weet ik alleen dat er geen enkele reden was om te vallen en dat ik stomverbaasd op de grond lag. Van de laatste keer herinner ik me als in slow motion dat ik m’n voet op de trapper zette, dat nog eens wilde corrigeren, en nog eens, toen viel alles stil in mijn herinnering. Je ziet jezelf onherroepelijk de grond raken en er is niets dat je kunt doen. Zoiets, maar dan anders. 😉
  En bedankt voor je compliment, doet me goed. Ben benieuwd wat… maar dat komt nog.
  Als jij het zo ziet, dan voeg ik ‘m toch gewoon toe. 😉
  Edit: ik zie dat dat helemaal niet kan als je geen lid bent.
  *Dat denk ik eerlijk gezegd ook, Paco, ik merk alleen dat ik momenteel gewoonweg de energie niet heb om weer door die hele molen te gaan. Heb ook wel een idee waar ze mee aan zouden kunnen komen qua onderzoeken. Maar goed, eerst straks de zon tegemoet fietsen en onderweg Rotterdam er op z’n voordeligst op zetten als het me lukt. 😉
  *Ik ben het met je eens, Coby. Ik heb eigenlijk iemand nodig die me aan m’n haren naar de dokter sleept. Bij wijze van dan. 😉 Mij lukt het nu even gewoonweg niet.

 11. Ik heb het gevoel dat je aardig aan het einde van je Latijn bent, Marjelle. Je bent letterlijk aan het wankelen. Zorg goed en wees lief voor jezelf.
  En wat zegt Beer hiervan?
  Groeten van Ylene

 12. M’n lichaam heeft er i.i.g. af en toe geen zin meer in, Ylene. 😉 Ben idd behoorlijk gesloopt door alles van de afgelopen paar jaar, ook aan mij zijn grenzen, dat blijkt maar weer. Wist ik al, hoor.
  En bedankt. 🙂
  Beer vindt dat ik z.s.m. naar dokter en oogarts moet (duizeligheid zou daar ook mee te maken kunnen hebben), maar hij wil zelf niet mee, want hij is allergisch voor dat soort mensen en omgevingen. We lijken op elkaar. 😉

 13. Men heeft het hier over een ‘prachtige opmaak’, maar ik zie een tekst die wemelt van allerlei rare codes en daartussen de gewone tekst.

 14. ‘k Zie nog net je reactie verschijnen, Iris, moet zo weg. Wat vreemd dat jij allemaal rare codes ziet! Begrijp ook niet hoe dat kan. Zie je de kleuren, ander lettertype (Dupree) en de foto wel?

 15. Zoals Iris. Ook rare codes dus (IE8) Google Chrome is wel goed! Dat vallen doe ik ook wel eens. Van fiets of in badkamer ofzo. Geen idee wat het kan zijn. Voorzichtig, ja!

 16. Vreemd, Blew, verder niemand over gehoord, ligt dat mss aan jullie browser of andere instellingen?
  Ben je dan duizelig als je valt? Ook voor jou, voorzichtig!

 17. Binnen blijven zal geen oplossing zijn;
  lekker fietsen Marjelle want je valt heel behendig.
  Groet je.

 18. Klopt, en dat was ik ook niet van plan, Joost, zeker niet met dit mooie weer. 😉
  Ben een mooiweerfietser, allerlei andere mooiweerdingen schieten me te binnen, kortom een mooiweermens.
  Op m’n balletschoentjes, bedoel je? 😉 Valt reuze tegen in werkelijkheid, nooit judo gehad, ik val echt als een blok.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.