‘Soms kan ik m’n favorieten wel schieten’

Beer kijkt me met glimmende oogjes aan, deze titel moet je boven je blog zetten! Kort, krachtig en uitdagend.
Je hebt weleens betere ideeën gehad, Beer, als je echt graag favorietloos door het leven wilt moet je met dit soort titels gaan smijten, maar hopelijk onderschat ik m’n lezers.
Begrijpen die favorieten van jou dan niet dat dit met één grote knipoog geschreven is? vraagt hij verbaasd. Oké, en met een kerntje van waarheid, voegt-ie eraantoe.
Dat weet ik niet, antwoord ik, dat m’n gevoel voor humor niet altijd over(een)komt, weet ik wél, vandaar misschien dat ik soms wat voorzichtig ben.

Zo voorzichtig vind ik je anders niet, af en toe ben je bijzonder duidelijk in wat je wel en niet vindt zoals laatst bij die Kijkshopmeneer en ook tegen E. en C.
Ik ben het allebei, Beer, bovendien ben ik soms ook nog eens onhandig eerlijk, hoewel ik ontwapenend eerlijk mooier vind klinken. Dat doet me denken aan een paar dagen geleden toen ik midden in de nacht iets onhandigs heb gedaan, vooruit, noem het maar stom want dat was het ook. Ik dacht dat ik het gewoon meteen terug kon draaien, maar dat bleek niet zo te zijn. Nu weet ik niet of en hoe ik dat die ander duidelijk kan maken zonder dat het heel raar overkomt. De waarheid is namelijk soms veel onwerkelijker dan de leugen.

Het is even stil. Ik ben nu eenmaal iemand die nieuwsgierig is en overal aan- en inzit en knopjes wil uitproberen. Dat doet me ook denken aan die zeldzame keer dat ik ooit in een museum belandde, pak ik de draad weer op. Ik was er met een paar wildvreemde Polen die er al even weinig zin in hadden als ik. Gelukkig werd ik ervoor betaald door een goede vriend, dat stimuleerde wel. Op een gegeven moment raakte ik nietsvermoedend het schilderij voor me aan en kreeg toen een zeer alerte suppoost boven op me- maar ik dwaal af, sorry.
Nou begrijp ik beter wat je bedoelt met ‘de waarheid is vaak veel onwerkelijker dan…’, reageert Beer.

“En nu weer terug naar die favorietenkwestie, doet hij semi-streng, hoezo heb je eigenlijk favorieten, jij had toch gezegd dat je dat hele groepsgebeuren, netwerken en vriendjes niet zo zag zitten?
Dat klopt, Beer, zeg ik glimlachend, en volgens mij ben ik daar aardig consequent in geweest. Ik dacht eerst, ik nodig gewoon niemand uit en doe er helemaal niet aan mee. waar ik geen rekening mee had gehouden was dat anderen mij als favoriet zouden kunnen opnemen. Toen dat inderdaad gebeurde, had ik dus de keus tussen heel erg principieel zijn en ze niet toevoegen of flexibel principieel zijn en louter degenen die mij toegevoegd hadden en die me aanspraken wel linken. Ik heb voor de laatste optie gekozen omdat eenrichtingsverkeer niet prettig voelde. Ik kijk naar Beer en zie dat ik voorlopig geen reactie hoef te verwachten, hij is tijdens mijn verhaal op de bank in slaap gevallen. Zachtjes zoen ik hem op z’n slapende snuitje en loop op m’n tenen de kamer uit.
Marjelle

Muziek: Marillion

33 Reacties op “‘Soms kan ik m’n favorieten wel schieten’

 1. een themagroep vind ik in principe wel handig, maar dat idee van die favorieten ligt mij ook niet.
  ik ben bang dat je nieuwelingen ermee afschrikt en bovendien, als je een aantal insluit, sluit je de anderen uit. dat wil ik niet en daarom laat ik het vak liever leeg.

 2. Ik ben het wel met je eens idd, K, dat is een mogelijk nadeel ervan dat je anderen en nieuwelingen buitensluit ook al is dat je bedoeling helemaal niet (mijn lijstje is overigens niet openbaar), alleen heb ik het dus op deze manier opgelost en daar ben ik best tevreden mee. 😉 Ik hoop dat m’n favorieten dit blog/m’n humor ook kunnen waarderen, zou het toch jammer vinden als mensen dat verkeerd opvatten.

 3. *grijns*
  ‘you’ve got e-mail’

 4. Voordat ik m’n mail bekeek, Grutte, had ik al zo’n vermoeden wat er in die mail zou staan. ;)))
  Ik ben gewoon clairvoyant, dat zal het zijn. 😉

 5. Kan niet anders, ik blijkbaar ook…

 6. Ha, ha, je hebt mij in ieder geval nieuwsgierig gemaakt. Ook naar je favorieten, trouwens…;o)

 7. *Het is besmettelijk, Grutte. 😉
  *Kijk, dat vind ik altijd leuk, mensen nieuwsgierig maken, De Stripman. 😉
  M’n favorieten hebben gemeen dat ik ze ieder op hun eigen manier mag en ik met allemaal een soort van blogband heb, ook al die is zeer verschillend. 🙂

 8. Honden uitlaten op het blog werkt overigens niet, dit geheel terzijde… ofzo…

 9. Ik heb het niet zo op de term favorieten. Beter zou zijn iets in de geest van "ik ga graag even langs bij…"
  Zo zie ik mijn favorietenlijst. Dat er tussen die "ik ga graag even langs bij…" een aantal echte favorieten zit is logisch, maar die merken dat vanzelf.

 10. @ heerlijk, zo’n beer.
  Dank je wel!
  groet, sjaal

 11. De echte favoriet, die zie je niet. Mooie fotokeuze.
  Je moet niet te bang zijn om anderen voor het hoofd te stoten vind ik.
  Lekker direct is het langste houdbaar. Dat wordt ook gewaardeerd.
  En dan blijf je lekker jezelf, eventueel met een fan minder.

 12. *Dat klopt, Grutte, daar ben ik nog nooit een hond tegengekomen idd, wel veel gegrom. 😉 In het echt steek ik soms over als ik vermoed dat die vreselijk enge honden van de garage-eigenaar in mijn straat in zicht zijn. Begrijp niet hoe rss-feed werkt, als ik me erop abonneer gebeurt er nog niks, ben ook veel te moe, maar ik zal wel iets niet goed doen, en dit ook geheel en al terzijde. 😉
  *Duidelijk wat je vertelt, Ron, is idd een nuanceverschil waardoor het toch anders klinkt en is.
  Hoe laat je dat merken, neem je dan bloemen mee? 😉

 13. *Beer vindt jou lief, Sjaal, moest ik even zeggen. 😉
  Hij is wel gevoelig soms voor complimentjes, dat blijkt maar weer.
  *Ik begrijp wat je bedoelt, Vroems, ben het ook met je eens. Toch blijft het soms lastig om jouw waarheid (de mijne dus) op een zodanige manier over te brengen dat je én eerlijk en duidelijk zegt wat je vindt én de ander zich niet aangevallen voelt. Ik wil nl. helemaal niemand aanvallen, vind het zelf ook niet leuk als mensen dat wel doen, maar ik ben nu eenmaal kritisch en vraag graag door. Dat alleen al wordt door sommigen al snel als een aanval beschouwd en dat vind ik soms heel lastig.
  Bedankt, deze Kralingseplasgansjes schrokken niet van mij en lieten me rustig foto’s maken. 🙂 Maar goed, ik moet me nu los gaan rukken van de computer, doe veel te weinig en hang er veel te veel achter, m.n. vandaag. Ik ga aan de wijn. 😉

 14. Het is allemaal nogal wennen met dat nieuwe blog en ook aan de favorieten en groepen. Er zijn gewoon blogs die altijd leuk,goed,informatief,grappig zijn. Daar ga ik graag langs en die avatars die helpen daarbij. Alles wat wel eens iets heeft wat me aanspreekt komt er bij. Wie mij tot favoriet verklaart heeft een grote kans ook opgenomen te worden, inderdaad vanwege dat wederzijdse. Op d’n duur zal het zoveel zijn dat het niets meer betekent.

 15. Martin.
  Zo is het.
  Marjelle. Aha…
  Zie nu pas je disclaimer in kleine lettertjes .
  In twee delen plaatsen?

 16. De term favorieten is niet zo gelukkig, om te beginnen…..ik zie het ook meer als links naar bloggers waar ik af en toe graag eens kom kijken en lezen….. 🙂
  En die wederkerigheid pas ik ook toe, hoewel ik een flink aantal zelf, op eigen initiatief gekozen heb, voordat ze mij eventueel als favoriet aangeklikt hadden….
  Ik heb er ook over gedacht, ze voor derden onzichtbaar te maken, maar aan de andere kant vind ik het ook weer niet zo’n geheim…. ;~))

 17. Nou goed, deze ook nog even beantwoorden, Martin. 😉 Ik denk zelf dat er weinig blogs altijd goed, etc., zijn, wel zijn er blogs die me altijd wel aanspreken ook als er eens een mindere dag is. Wat ik niet begrijp met dat favorietengedoe trouwens is dat sommige mensen die mij bij hun favorieten hebben staan reageren zonder aan te bevelen, dat komt binnen die context wel erg vreemd over, andersom beveel ik ze altijd wel aan als ik reageer. Dat is het nadeel van die favorietenoptie dat je ook kunt zien wat iedereen aan het doen is, wie wat aan- en afbeveelt, wrs kan ik dat beter uitzetten voor m’n gemoedsrust. 😉 Het is overigens niet zo dat ik altijd een link terugzet, tot nu toe wel gedaan omdat de blog(ger)s me om diverse redenen aanspraken, maar als ik geen affiniteit met iemand(s blog) heb, dan doe ik dat zeker niet, er moet wel een goeie reden voor zijn. Persoonlijk geloof ik niet in hele volksstammen tot favoriet maken, want dan stelt het helemaal niets voor.

 18. Nog steeds wijnloos typ ik verder, doe ik allemaal zelf, weet ik. 😉
  *Ja, ze waren wel mini-mini, die lettertjes, Vroems. 😉 Mocht er een deeltje twee komen dan wordt dat kort van stof (en er schiet me iets te binnen, beetje flauw mss).
  *Ik begrijp ook jouw visie, Bart, en idd of je het wel of niet op onzichtbaar zet moet iedereen zelf weten. Voorlopig blijven m’n favorieten incognito, vandaar de Rotterdamse gansjes i.p.v. 😉

 19. Wanneer ruim je die schoenen nou ’s op? 😉

 20. Mede bloggers had ook gemogen wat mij betreft

 21. Ik vind alles best zolang je maar niet onder mijn duiven gaat schieten

 22. Hoi, ik bengoed gearriveerd. Het werkt hier langzaam en lastig. Maar jij staat wel bij mijn favorieten. Dat kun je nog zien ook.
  Groet aan Beer van
  O.

 23. Voor mij moet die favorietenlijst overigens een makkelijke manier worden, voor als ik wil lezen, vlot de blogs te vinden. Dt stimuleert en versnelt…

 24. De zon schijnt en ik zie vanachter de tafel de schapen. Mooi en gezellig, maar wel allenig. Geen beer of niks, alleen duiven.

 25. *Gaan we Katten? 😉 Voorzover ik begrijp wat je hier bedoelt(?), is dat een van de dingen waar ik nog nooit last van gehad heb en ook niet zal krijgen.
  *Geen haar op m’n hoofd, Cor. 😉
  *Het was ook vooral een verhaal met een smile, Paco, iedereen moet dat volstrekt zelf weten, maar ik vond die titel van Beer te leuk om te laten schieten. 😉 Sterker nog, hij zat zo in m’n hoofd dat ik geen andere meer kon bedenken, het moest eruit.
  *Mooi dat je goed aangekomen bent in La douce France, Oliphant. 🙂 Dat weet ik idd, en groet terug van Beer, die net ijverig in m’n Van Dale miniwoordenboekje Frans aan het bladeren is. Hij vindt zon en schapen ook al wel iets hebben. 😉

 26. Vreselijk zo’n zin van O… De zon schijnt en ik zie vanachter de tafel de schapen.
  Wie roept ik wil geen krom Nederlands lezen. Ik wel want anders had ik nooit zo gereageerd. Heb je hem door.
  Marjelle mijn moeder had 3 beren. Ik was een jaar of zes. Dus ik ken ze. Beer is leuk gekozen in je blog maar ik lees geen dialoge. Het si heel gek maar die stijl staat mij niet aan en dat ligt totaal niet aan jouw. Dialoge schrijven is net doen of er twee mensen praten in je eigen ziel. Twee stemmen in 1 ziel.
  Groete en deo

 27. was het niet Juliet die ooit zei: ‘What ’s in a name’…?
  Als het beestje maar een naam heeft; Beer, Marjelle, Kornelis; whatever…….
  met heel veel plezier gelezen!

 28. Ik heb diverse keren geexperimenteerd met ‘favorietenknop aan’ en ‘favorietenknop uit’.
  Ik gebruik zelf de favorietenlijst bij andere bloggers om naar bekende bloggers toe te hoppen, dus ik heb zoveel mogelijk mensen die ik geregeld lees in dat vakje staan. Heeft niets te maken met ‘vriendjes zijn’ (gelukkig bestaat die term niet meer) maar gewoon, handig.
  Ik hoef ook niet te weten wat ze allemaal uitspoken, kijk dus ook niet op de pagina favorieten. De avatars zijn gewoon pure sneltoetsen.
  Houdt het leven wel simpel.
  En leg dat nou maar eens uit aan Beer ;-)))

 29. *Hai Robert, beren blijven leuk. 🙂 Als je niet van dialogen houdt, dan kan ik me inderdaad voorstellen dat dit je minder aanspreekt, ik hou er juist wel van (hoewel ik zelf weinig in die vorm schrijf). Twee stemmen in je ziel… die gesprekken met Beer gaan vanzelf, er is ook een periode geweest dat hij nog niet praatte, toen opeens wel en het voelt volkomen natuurlijk, onze stemmen zijn één op een bepaalde manier, denk ik.
  Wat betreft je negatieve opmerkingen over Oliphant, ik wil graag dat je iemand waarmee je een probleem hebt rechtstreeks aanspreekt en niet via mij(n blog), ik ga me daarin niet mengen.
  *Fijn om te horen dat je het met heel veel plezier gelezen hebt, Kornelis. 🙂
  *Het lukt me nog niet helemaal om het aan Beer uitgelegd te krijgen, Heyta, hij begrijpt heel veel, maar is soms ook een beetje eigenw…zinnig, zo klein als-ie is. 😉
  Dit stukje ging niet zozeer over wat andere mensen doen met hun wel of niet favorieten, hoewel ik daar ook natuurlijk wel een mening over heb. Wat mij betreft doet iedereen daarmee wat hij wil en dat geldt voor veel dingen, zolang mensen mij er maar niet mee lastig vallen. 😉 Ja, ik begrijp de handigheid van navigeren via avatars idd wel. Beer kan het niet laten om soms bij ‘Favorieten’ te kijken, op die knop zou een kinderslotje moeten komen. ;))

 30. Hi Marjelle; herkenbaar, dat zul je begrijpen!
  Groet je.

 31. Dat begrijp ik idd wel, Joost. 😉
  En groet terug.

 32. -“Ik ben het allebei, Beer, bovendien ben ik soms ook nog eens onhandig eerlijk, hoewel ik ontwapenend eerlijk mooier vind klinken.-
  Daarover kun je sterk van mening verschillen.,Mar!

 33. Je kunt over alles van mening verschillen, Fleur, en zolang iedereen elkaar in z’n waarde laat vind ik het best. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.