‘Run, baby, run!’

Het beloofde mooie weer laat vandaag op zich wachten, maar op het moment dat ik de deur uitga breekt de zon dan toch door. Ondanks het klamme weer fiets ik in een stevig tempo naar het Langepad aan de rand van het Kralingse bos waar de Run for KiKa wordt gehouden. Doel van deze sponsorloop is geld inzamelen om daarmee kinderkanker nóg beter te behandelen en te genezen. Het is kwart over drie, om half vier begint de KidsRun van 1 km. Voordat ik de kleine lopertjes op de foto ga zetten, eet ik eerst nog snel een tosti-zonder-ham op het vlakbij gelegen Taste-terras.

Met een kop thee in m’n hand en de zon op m’n gezicht kijk ik met respect  naar de laatste vermoeide volwassenen die voorbijdraven en er inmiddels bijna 10 km op hebben zitten. Opeens komt er uit het niets een meisje op skates in volle vaart op me af, het gaat zo snel dat ik niet eens iets roep, alleen maar m’n handen bezwerend voor me uitsteek, gelukkig heeft niemand zich pijn gedaan. Op weg naar de start kom ik nog een bekend gezicht tegen, ik twijfel geen seconde en maak een foto van Joanna met haar Engelse bulldog. Daarna zijn de KiKa-kids aan de beurt, klein en groter door elkaar, enthousiast zijn ze allemaal. Ik glimlach terwijl ik het ene plaatje na het andere schiet.
Marjelle

Sun it rises Fleet Foxes

11 Reacties op “‘Run, baby, run!’

 1. Dappere kleintjes met zulke temperaturen.

 2. Mooi, lopen voor de goede zaak!
  En dat moet best zwaar geweest zijn, met de luchtvochtigheid en de pijlsnel gestegen temperaturen…leuke foto’s!

  • Vind ik ook, Bart, vandaar dat ik ernaar toe ben gegaan en KiKa even extra aandacht geef, bovendien & niet in de laatste plaats vind ik het ook leuk om te doen! Al vroeg ik me gisteren wel af of je dat niet beter van tevoren kunt doen… maar dan kun je weer geen ‘actie’foto’s maken natuurlijk. 😉

 3. Drukt op like button….:P

 4. Gelukkig liep dit incident beter af dan met die oldtimers…
  Op ziektes heb ik een holistische (heel de mens) kijk, zoveel dieper en verder…wat voor mij en bij mij zo liefdevol overkomt (je moet net als bij alles de besten treffen) maar goed ieder zoekt naar wat voor hem of haar het beste lijkt….”we” houden ons maar stil….maar ik wilde dit toch even laten weten….(gedachtes in woorden omgezet, gedrukt nog wel of hoe noem je deze vorm van plaatsen) 🙂

  Ik herinner me nog een serie van vroeger: ‘Run buddy run’ – uit de vorige eeuw:)

  Lieve groet van Annet (sommige mensen kunnen borduren met tekentjes van je dashboard, vind ik zo leuk!) ~ * ~

  • Geen idee wat je bedoelt met die oldtimers…?
   Met dit blog wilde ik o.a. aandacht geven aan de mensen die zich inzetten door mee te lopen voor KiKa met als doel geld inzamelen voor meer onderzoek, etc., gericht op het bestrijden van kinderkanker. Respect van mijn kant daarvoor. Wat de ouders waarvan een kind kanker heeft of heeft gehad verder doen of hebben gedaan qua behandeling en of ze al dan niet van een holistische (je hoeft echt niet erbij te zetten wat dat betekent 😉 benadering uitgaan, weet je niet (net zo min als je weet wat mijn kijk op ziekte en genezing en mogelijke alternatieven is) en dat onderwerp is hier dus ook niet relevant omdat het over heel andere dingen gaat. Ik begrijp dan ook niet zo goed waarom je in dit blog waar ik mensen in het zonnetje wil zetten met deze reactie komt (‘zoveel dieper en verder…’), ook je zin ‘”we” houden ons maar stil’, is voor mij een raadsel. 😉

 5. Heerlijk die fleetfoxes, draaiden ze dát maar in Drenthe tijdens die vreselijke buitenfeesten met dreunende Housemuziek! Ik ga daar nog over bloggen maar dat is best link onder je eigen naam…daarom schrijf ik soms wat cryptisch……ook is het moeilijk omgaan met heftige dingen…..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.