Sleepless in Rotterdam

Niet kunnen slapen omdat je piekert over die behandeling waar je tegen opziet of degene mist met wie je graag lepeltje-lepeltje wilt liggen terwijl je je ondertussen afvraagt hoelang je het nog volhoudt in dit huis vol stampende, schreeuwende, timmerende buren is erg. Maar wakker liggen omdat je na uren pijn niet meer weet in welke houding je je protesterende lijf moet leggen is erger. Het begon met rugklachten, wat na een maand resulteerde in een spitaanval waardoor normaal slapen niet meer mogelijk was. ‘Ik probeer m’n lichaam gewoon andere standjes bij te brengen’, dacht ik optimistisch.

Maar dat lijf van mij is eigenwijs en rolde steeds terug in de oude vertrouwde positie. Een van de gevolgen daarvan was dat de pijn in m’n rug verschoof naar m’n heup, over variatie had ik dus niet te klagen. Toen ik laatst onder vaardige handen genomen werd door de triggerpoint-therapeut verzuchtte ik ‘misschien moet ik in een hangmat gaan slapen!’ Waarna zich een geanimeerd gesprek ontspon over palmbomen en waterbedden. ‘Hoe het nu is?’ Door slaaptekort ben ik inmiddels zo hondsmoe dat het niet alleen m’n spieren negatief beïnvloedt maar ook m’n concentratie. M’n glimlach is dan ook een ietsjepietsje minder stralend dan voorheen.
Marjelle

Sleepless in Seattle

Foto Witold Riedel

Slaap lekker Diggy Dex ft. Eva de Roovere

12 Reacties op “Sleepless in Rotterdam

 1. Ja, slopend moet dat zijn, dat slaaptekort (en pijnlijk liggen)…
  Hopelijk toch schot er in, met de triggerpoint therapie.

  Sleepless in Seattle is zo’n bekende film….die ik op een of andere manier dus altijd net gemist heb, gek hoe dat kan gaan…

  • Idd vandaar dat die smiley meer een sippy is. 😉 Gelukkig ben ik m’n gevoel voor humor nog niet kwijtgeraakt, al wordt dat wel zeer op de proef gesteld de afgelopen jaren.
   Heb tot nu toe nog steeds vertrouwen in m’n TP-therapeut, morgen voor de vijfde keer naar Scheveningen-haven toe.

   Ik heb ‘m wel gezien alweer een hele tijd geleden, zo’n film die uitstekend samengaat met chips en wijn. 🙂

 2. Kwou dat ik je kon helpen maar als het beer niet lukt hoef ik het geeneens te proberen…

  Als cpp ivm mijn rug kreeg ik indertijd te horen dat ik er mee moest leren leven, op mijn vraag ‘hoe dan’ had men geen antwoord.
  Het heeft ca. 5 jaar geduurd daarna ging het beter en nu doe ik bijna alles weer, wel met mate maar toch.
  Zolang ik er in mijn hoofd niet mee bezig ben gaat het over het algemeen wel, zodra ik er aan denk voel ik het.
  Het meest vervelende is dat je energie ongemerkt je lichaam uitvloeit als je niet oppast. Een goed matras heeft me ook geholpen (op advies ergo therapie). In slaap komen doe ik met rustige muziek waar ik me op concentreer (wanneer de pijn heviger is dan normaal).

  Sterkte maar weer en succes bij de therapeut!

  • Beer is wel heel lief, hoor en doet dapper z’n best, af en toe legt-ie een donzig pootje op de mijne. 😉

   Ja, jij hebt ook rugperikelen zat gehad, gelukkig kun je nu bijna alles weer doen!
   Ik heb vorig jaar nog een goed matras gekocht, had het er ook nog met de fysio over gehad toen, al sliep de Pullman-binnenvering die ik ervoor had veel lekkerder maar die maken ze niet meer helaas. Probleem nu is dus ook dat ik niet kan liggen hoe ik normaal lag, niet genoeg uitrust door slaaptekort en onrustig slapen ook door buren, terwijl mijn lichaam dat juist nu heel hard nodig heeft. Maar goed, ik ga er nog steeds van uit dat het met m’n rug weer veel beter wordt en ik ook heel voorzichtig weer een beetje kan gaan sporten los van lopen en binnenkort weer fietsen wrs. Verder probeer ik heel erg om me zo min mogelijk druk te maken over de geluidsoverlast, want stress is ook fnuikend en heb ik door een aantal andere dingen al meer dan genoeg, maar dat lukt de ene keer beter dan de andere.
   Zo, is het nog een heel verhaal geworden. 😉
   Bedankt! Moet snel een nieuwe cd-wekker kopen want toen het op z’n ergst was met rug heb ik die per ongeluk van het tafeltje gestoten en sindsdien komt er geen geluid meer uit.

 3. Wordt er niet leuker op als pijn je uit de slaap houdt Marjelle, timmerende buren kunnen dan ook een kwelling zijn. Hopen maar op betere tijden en dat de therapeut de pijn uit je lijf kan krijgen.

  Je woont trouwens fantastisch 🙂

 4. Het beste is altijd rust, reinheid en regelmaat. Maar als de rust er niet kan zijn door herrie en pijn, ja dan wordt het lastig. Sterkte!

 5. Lawaai en fysieke ongemakken zijn geen fijne combinatie.

 6. Sterkte.
  Zo te lezen heb je geen wekker nodig maar een inslaper. Gek dat de industrie daar nog niet is ingesprongen. Enorme markt voor lijkt me.
  Zo’n ding naast je bed met een rubber hamer of zo die op een vooraf ingesteld tijdstip even een flinke dreun op je kop geeft, zodat je meteen minimaal 8 uur (ook in te stellen) comateus bent. Heeft wel wat lijkt me.

  • Inslapen is juist hetgeen wat wel goed gaat, Aad. 😉 Alleen word ik vaak wakker tussendoor en dan is het heel moeilijk om weer in slaap te komen met het gestamp boven me en de afgelopen maand dus ook pijn.
   Jouw ‘oplossing’ vind ik wel erg rigoreus en zo hardhandig. 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.