‘Doe effe sociaal man!’

Via de @volkskrant-tweets werd ik afgelopen week op de hoogte gehouden van oneliners, bijzonderheden en dieptepunten uit het ‘Doe eens normaal man!’-debat. Bij DWDD en P&W deden een aantal gasten het nog eens dunnetjes over. Ik zag Cohen voorbijkomen, te netjes om echt tegenwicht aan Wilders te bieden en moest glimlachen toen Claudia de Breij het gehakketak treffend typeerde met ‘Maaskantje’. Op een van de kamerbeelden was ook Pechtold te zien, hij diende Wilders op een bepaald moment zodanig van repliek dat deze even niets terugzei. Ook al is D66 bepaald niet mijn partij, toch vind ik hem een van de betere debaters, scherp, adrem en humoristisch.Toen ik hem een keer
de tweet ‘die vergelijking gaat mank’ stuurde naar aanleiding van zijn ‘bij iedere levensfase past een vervoersmiddel, dus naast de fiets, de auto is dat aan het einde de rollator‘, een uitspraak waar ik het mee oneens was, kreeg ik vervolgens een tweet terug in de trant van ‘dan heb je juist een rollator nodig’. Daar kon ik dan wel weer om lachen. Bij politici als Bleker heb ik daarentegen altijd het gevoel dat ze de boel zitten te belazeren, maar dat heb ik met meer CDA’ers, Maxime Verhagen voorop. Laatst zag ik een foto waarop hij breedgrijnzend stond geflankeerd door vriendje Wilders en Rutte. Er hing een bepaald soort van old boys network-sfeertje, de twee oude rotten in het vak met hun zelfvoldane glimlachjes en daarnaast de immer Himmelhoch jauchzende Rutte, kinderlijk blij dat-ie met het politieke spelletje mee mag doen.

Wilders, de enige echte Grote Gedoger, die om te voorkomen dat hij zelf terecht met die benaming geconfronteerd werd nog even gauw met een beschuldigende vinger naar Cohen ging wijzen om de aandacht af te leiden van zichzelf en zijn spagaten. Pauw had er zoals vaker niet zoveel van begrepen, vermoeid schudde hij z’n krullen en kefte iets in de trant van ‘wat is er nou zo erg aan om bedrijfspoedel genoemd te worden?’ Om dat ene woordje gaat het natuurlijk helemaal niet, Jeroen, maar als jouw gasten elke keer als jij je mond opendoet beginnen te rellen en daarmee elke normale discussie onmogelijk maken, dan word zelfs jij op een gegeven moment dat infantiele gedoe meer dan zat.
Marjelle

Foto Witold Riedel

‘Mark, behandel Geert als een vmbo-leerling’ Volkskrant (28-09-2011)

Opvallende oneliners
‘Na 20 jaar Wilders op het Binnenhof kennen we hem wel: Hij blaft wel, maar hij bijt niet’ (Alexander Pechtold)

‘Dit kabinet veroordeelt werknemers in de sociale werkplaats tot de geraniums’ (Emile Roemer)

‘Wilders gooit af en toe een stuk rood vlees de Kamer in’ (Mark Rutte)

‘Straks is het: een gewei aan de muur is ook natuur’ (Alexander Pechtold)

21 Reacties op “‘Doe effe sociaal man!’

 1. Ja, om Pechtold kan ik ook vaak lachen, hij is erg ad rem, en vaak nog leuk ook… ๐Ÿ™‚

  Precies dat, wat je zegt (altijd maar dat rellen) heb ik รณรณk tegen Wilders. Dat altijd en eeuwig verongelijkte zure gezicht, en dat gesnauw en dat herhaaldelijk beledigen….pffff laat ik maar ophouden, haha! ๐Ÿ™‚

  • Hij is erg adrem idd en ook wel een beetje het slimste jongetje van de klas. ๐Ÿ˜‰

   Ik hou niet van mensen die zich kinderachtig gedragen, het kennelijk erg leuk vinden om zoveel mogelijk mensen op de kast te jagen en ondertussen blijven roepen dat het om ‘Henk en Ingrid’ gaat. ๐Ÿ˜‰
   Het maakt mij daarbij verder niet uit of infantiel gedrag van links of rechts komt, ik vond dat stekkergedoe van Jolande Sap ook tenenkrommend. Nu ben ik van haar al helemaal geen fan o.a. door haar niet-aflatende ijver (fanatisme?) om aan wat duidelijk een militaire missie is per se een hypocriete civiele draai te willen geven. Wat dat betreft heb ik een veel hogere pet op van Christ Klep, militair historicus, die zijn standpunt over de aard van de missie naar Kunduz laatst heel duidelijk uiteenzette.

 2. Ik heb ook een zwak voor Alexander Pechtold, al krijgt hij mijn stem niet….

 3. Pechtold is toch ook inhoudelijk wel de beste Tweede Kamerpoliticus op dit moment. Ik mis Femke Halsema. Ook zij ging inhoudelijk het duel met Wilders aan. Jolande Sap heeft die gave niet.

 4. Te braaf? Hm, met Wilders uitschelden, bereik je ook niets. Hij heeft niets liever.

 5. Prima ‘anders dan anders’ blog van je. Mag ik wel ๐Ÿ˜‰
  Mag je wel eens wat vaker doen wat mij betreft!

 6. Mooi! ๐Ÿ˜‰ Ik heb het weleens eerder gedaan, maar mss was je toen met de sleurhut weg. Bv. een blog als ‘Een zee van witte paraplu’s’ – http://marjelleblogt.wordpress.com/2011/06/21/een-zee-van-witte-paraplus/

 7. Ben een beetje moe
  van al het gedoe
  over niets
  terwijl er zoveel aan de hand is
  en dat
  wat er nog aan staat te komen
  ik heb te doen met diegenen
  die het kind van de rekening worden
  maar kan er helaas niets aan doen
  och als ik toch eens een god was…

  Beukmans staat in de pauze stand
  en droomt op zijn onbewoond eiland
  over hoe mooi het leven zou kunnen zijn
  zonder….

  • Ik begrijp wat je bedoelt… het lijkt vaak meer op een poppenkast waar een ieder probeert de show te stelen (lees te ‘scoren’) en het om Henk, Ingrid, Ali en Fatima allang niet meer gaat voor zover ze ooit werkelijk een rol hebben gespeeld.
   Ik ben er dan ook voor dat elke politicus / arts / specialist / ambtenaar (etc.) verplicht (en dat uit mijn mond) ๐Ÿ˜‰ een tijdje het werkelijke leven induikt.
   Zie bv. ook de film ‘The doctor’ (met de sympathieke William Hurt) die treffend weergeeft wat ik bedoel. http://www.imdb.com/title/tt0101746/

   Een eilandje in de Indische Oceaan lijkt me wel wat. ๐Ÿ˜‰

   • Gelukkig dat overkomt me niet vaak ๐Ÿ˜‰

    Denk je heus dat dat zou helpen, ik betwijfel het, in het begin misschien wel even maar na een poosje komt daar de klad in. Zoiets als(mede)menselijkheid en inlevingsvermogen moet je van nature hebben denk ik, dat is niet aan te leren.
    William Hurt is top, overigens mis ik bedenk ik nu, de muzikale bijdrage dus ajb. plus ff lachen A normal day

    Niet voor onbewoond dus dan ga je voor oosterse rug masseurs haha ๐Ÿ˜›

 8. Bahhhhhhh …. Politiek ….. eigenlijk een vies woord ๐Ÿ™
  Voor wie kan liegen dat ’t gedrukt staat bied ik een baan in de politiek aan.

  • Then I’ll pass. ๐Ÿ˜‰
   Al hoop ik wel dat ik m’n freelance puzzelwerkzaamheden weer nieuw leven kan inblazen nog dit jaar. Toen ik vijf weken geleden door m’n rug ging was het niet alleen erg pijnlijk en vermoeiend, maar kwam het ook zeer slecht uit wat dat betreft. Ik was net met een programmeur bezig over een nieuwe site in Joomla!.

 9. Ook bedankt voor reacties via o.a. mail.

 10. “Je moet toch ook, naast je bewondering voor Pechtold, die ik deel, vernoemen dat het shirt met bovenstaand opschrift door de SP-jongeren op de markt is gebracht. Een geinige vondst!!

  • Natuurlijk staat er een link in naar het SP-t-shirt, dat was ook de dubbele bodem juist, dus voordat je begint te roepen wel eerst goed lezen, Joost. ๐Ÿ˜‰ Als je op โ€˜Doe eens normaal man!’ klikt kom je op het betreffende Volkskrant-artikel terecht.
   Ik heb overigens geen bewondering voor Pechtold, ik ben niet zo van het bewonderen, maar ik mag en waardeer hem wel. ๐Ÿ™‚

 11. Sorry, ik lees niet altijd alle linken. Erg, hรฉ?

  • Niks ergs aan, hoor, van mij hoef je helemaal geen enkele link te lezen, maar als je de opmerking maakt dat iemand wel de bron moet noemen terwijl diegene dat nu juist doet, dan is het wellicht handiger om eerst alles te lezen.

 12. Ik denk (hoop) wel dat het zou kunnen helpen, Beukmans, maar dan m.n. bij mensen die dat idd al enigszins in zich hebben zoals je zegt, anders heeft het wrs weinig nut.
  Had geen zin deze keer, er zit geen muziek in politiek. ๐Ÿ˜‰
  Bedankt voor het filmpje, het betere gooi- en smijtwerk. ๐Ÿ˜› Leuk gedaan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.