Take the money and run!

Dit zinnetje schiet door m’n hoofd als ik de foto groot op m’n scherm zie. Benieuwd naar de oorsprong ervan vraag ik raad aan Google. Waar zou ik zijn zónder, ik kan me niet eens meer herinneren hoe het er in het pre-Googletijdperk aan toeging. Tot mijn verbazing is het de titel van een film van Woody Allen en een nummer van de Steve Miller Band. Al ben ik een fan van zijn films, onder andere ‘Annie Hall’ en ‘Manhattan’ zijn me meer dan bijgebleven, deze ken ik niet. Ook de liedtekst klinkt mij onbekend in de oren, toch moet ik die ene zin ooit ergens opgevangen en opgeslagen hebben. Grappig hoe het geheugen soms werkt.

Plaats delict is de Witte de Withstraat afgelopen zondag tijdens 24 uur cultuur. De Wereld van Witte de With, straatKunst waar ik van hou. Alleen jammer dat ik door rugproblemen niet te veel mocht lopen van m’n therapeut en slechts een fractie van het totaalaanbod heb gezien. Anders was ik zeker langer gebleven, had ik behalve de ‘worsten aan de Westersingel’ meer feestvierende beelden op de foto gezet, was ik ook even bij Sir Ian gaan luisteren en wie weet erna wel in The Far West Hotel beland.
Volgende keer van alles méér.
Marjelle

Lipstick Wintersleep

21 Reacties op “Take the money and run!

 1. ken ik niet
  wel the money train en give me the money!
  🙂

  vroeger had je encyclopedia, maar wie keek daar nou in?

 2. P.S. Als je een reactie hebt getypt, klik dan eerst op ‘send’ voordat je op een van de foto’s in de galerij klikt (opent nl. in hetzelfde venster), omdat je reactie anders verloren gaat zoals bij Annet daarstraks gebeurde.

 3. mijn reacties gaan de helft van de tijd verloren:)
  toch bedankt voor de nuttige tip!

 4. Fulpsvalstar, sommige mensen houden er juist weer wel van idd, ieder z’n meug. 🙂

 5. Niet alle passanten schijnen er de lol van in te zien.

 6. Foto doet me denken aan de geldtransportwagen die onlangs een koffer met geld verloor en mensen midden op de snelweg geld stonden te graaien…………..mag de gewone man dat ook eens een keertje doen ?? 🙂

  • Dat las ik idd van die geldwagen. Graaien voor de lol zoals hier prima! 😉 Maar dat mensen bij hun volle bewustzijn(?) er met geld wat op straat gevallen is vandoor gaan daar kon ik me niets bij voorstellen.

 7. Ja, graag raadpleeg ik Google, en dan vaak Wikipedia, als ik mijn geheugen op wil frissen.
  En vaak wist-ik-wel-zo-ongeveer-hoe-het-zat, maar wil ik mijn veronderstelde kennis van zaken nog even bevestigd zien.
  In dit geval kende ik wel de titel van de film, en associeerde deze met Woody Allen. Maar itt de meeste Allen-films heb ik deze nooit gezien.

  De hit van Steve Miller kende ik natúúrlijk, het is hier in huize Bart standaard-repertoire! 😉

 8. Steve Miller is oké
  Woody Allen nou nee
  encyclopedieën sla ik over
  omdat ik met Google redelijk tover
  straatfeesten vind ik fun
  en geld is wat ik anderen gun
  dat je weer aardig kunt lopen
  geeft de lezer moed want dan kun je
  binnenkort weer alle feesten afstropen 😉

  Mooie reportage en fijn dat je weer een beetje hebt kunnen genieten.

  • Bedankt voor je leuke reactie, rijmen begin ik zelf maar niet aan. 😉
   Het was kort, maar toch leuk om er even te zijn en fijn ook dat ik weer normaal kan lopen al moet de fiets – die mijn voorkeur heeft – nog even wachten. Morgen naar Bussum voor therapeut 2.

 9. Gewoon even geduld hebben dan komt het wel weer goed.
  Succes morgen!

 10. Leuke activiteiten!
  Mag ik ook graag naar kijken. 😉
  Beterschap met je rug!!

 11. Altijd leuk cultuur snuiven…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.