Vis moet zwemmen

Sinds de relatie met H. toen rond m’n verjaardag steeds meer onder druk kwam te staan ligt jarig-zijn gevoeliger. Sowieso valt er qua familie niets te vieren met slechts één broer die dit soort dingen onzin vindt. Een mening waar ik voor een deel in mee kan gaan, al denkt het kind in mij daar toch anders over. Op pi-dag ben ik niet de enige die een jaartje ouder wordt, ik bevind me in het gezelschap van onder anderen Herman van Veen, Michael Caine en David Byrne. Eigenlijk had ik al min of meer besloten om dit jaar deze dag aan mij voorbij te laten gaan tot een vriendin me stimuleerde om toch iets leuks te gaan doen zoals samen uit eten in Scheveningen. Golven, dacht ik, de zee zien en lekker eten met een lief iemand. ‘Ja!’ zei ik.

Er stond een gure wind, zoals zo vaak op 14 maart was er van de lente nog niets te merken terwijl we op Den Haag Centraal op tram 9 stonden te wachten. Maar toen we langs het Kürhaus liepen en ik de schuimende golven zag, we kort daarna in Columbus bij de open haard belandden en ik wilde aardbeien cadeau kreeg, wist ik dat ik de juiste beslissing had genomen. Uren later, inmiddels rozig van wijn en vlammen, na m’n eerste Kwekkeboom-kroket in jaren uit m’n eerste kindermenu in tijden en nadat we het uitgebreid over exen en leuke mannen hadden gehad maar niet over voetbal, keek ik tevreden om me heen. Dat er bij thuiskomst een aantal mensen niets hadden laten horen was wél een domper, wat dat betreft heeft de methode van m’n broer ook voordelen, je trekt je gewoon van dat soort dingen helemaal niks meer aan.

MarjelleTrouble Coldplay35 Reacties op “Vis moet zwemmen

 1. Alsnog dan van harte, Marjel……Al is het nu een beetje mosterd na de maaltijd.
  (Kokopelli was ook 14 maart jarig, mijn broer ook, dus het rijtje kan aangevuld:-)
  Sta jij zelf daar op de foto bij het strand, visje….:-)
  Een mooiere plek om te zijn op je verjaardag, is er niet, wat mij betreft.
  I love the see ::–))
  Knuffie voor jou.

 2. mooi dat je zo’n gezellige dag hebt gehad
  en natuurlijk alsnog van harte gefeliciteerd !!
  *knuf* rianne

 3. Hoi Marjelle,
  Wat is dat toch met zee en golven, dat bruisende dat zoveel met je doet, emotioneel ook. Gloven die nooit eens even echt liggen gaan, het blijven rollen op het strand, nooit er eens een lineaaltje langs kunnen leggen.
  Er komt veel boven aan het strand. Vorig jaar verloo ik Djordjo, mijn golden retriever, een groot verlies. Nu moet ik helemaal alleen over het strand, dat strand waar Djordjo zo gek op was. Als het zilte zijn neus in plooide begon hij te stijgeren als een paard, een mooie merrie, hij rook het zilte nog voordat ik er zelf erg in had. Djordjo was daar erg gevoelig voor, ik denk, honden in het algemeen wel. En nu, is hij niet meer.
  Sorry, dat ik even over mezelf begon, het draait hier niet om mij maar om jou. Djodjo was ook gek op kwekkeboompjes, sorry, het is sterker dan ik. Wat hang je daar leuk te bungelen, heb je wel eens gebungiejumpt, ze zeggen dat dat ook heerlijk is.
  Die wilde aardbeien, waren die trouwens echt, ik ken ze eigenlijk alleen maar van plaatjes, kleiner als de gekweekte, geloof ik. Heel bizonder. Nou meis, ik hoop dat het wat beter met ons gaat.

 4. *Bedankt, Geroma, en een weekje erna kan nog wel. πŸ™‚ Je broer ook al een 14-maart-vis dus, van Kokopelli wist ik het. Nee, dat was een onschuldige voorbijgangster.
  Idd als je dan toch jarig bent, dan maar aan zee… πŸ™‚
  *Thanks, Rianne. πŸ™‚
  *Gelukkig geen lineaaltje, meebenotty, laat die golven maar lekker wild hun gang gaan. πŸ˜‰
  Mooi een golden retriever, een van de hondensoorten waar ik me bij op m’n gemak voel. Dat zal wel heel anders nu zijn zonder Djordjo, ook al heb ik geen hond, kan me er wel iets bij voorstellen…
  Dat was ik in een vorig leven toen ik nog geen hoogtevrees had, dus bungeejumpen ga ik echt niet doen. πŸ˜‰
  ‘Het was een wilde-aardbeienplantje waar je zelf de zaadjes nog in de aarde moest planten, dus als het goed is staat binnenkort op m’n vensterbank ‘de wilde aardbei’ in bloei. πŸ˜‰

 5. Kitty Schoenmakers

  En wij bloggers weten van niks! Alsnog GEFELICITEERD!
  Golven zijn heerlijk; een goede keuze :))

 6. Ha ha, maar nu vergeet je het nooit meer, Kitty! :)) En bedankt!
  En dan straks onder een onstuimige lentezon met m’n blote voeten in het warme zand…

 7. Heeft FransM hier ook wat laten liggen…. πŸ˜‰
  Slagroom?

 8. Ik weet wel wie FransM is, Grutte. πŸ˜‰ Maar heb geen flauw idee wat jij hier nu bedoelt.
  Mmm, aardbeien met slagroom klinkt lekker, alleen jammer dat ik er niet van hou. πŸ˜‰

 9. @Jarig geweest Marjelle? Je verteld me ook nooit wat. Gefeliciflapstaart en dergelijcke πŸ˜‰
  Mooie foto’s. Vooral de tweede; Waar zal ik inspringen?
  groet,
  cor

 10. Mag ik je alsnog feliciteren? Ja, dat mag ik. Bij deze!
  Op pi-dag nog wel..
  Inmiddels heb ik je in de agenda gezet. Alvast voor volgend jaar. πŸ˜‰

 11. *Had ik het stiekem toch verteld, Cor. πŸ˜‰
  Bedankt! En je mag overal inspringen, zolang je maar blijft hangen…
  *Ja, dat mag zeker, Aad! πŸ™‚
  …Maar nu weet ik nog niet wanneer jij jarig bent, dat vroeg mijn agenda net nl. πŸ˜‰

 12. Dat was goed van mij, mooi op tijd. Nu heb ik ook nog een Kurhaus blogje in de maak. Allemaal toeval hoor, maar wel van harte. Volgend jaar zal ik er aan denken.

 13. Toeval bestaat niet, Martin. πŸ˜‰ En bedankt, ’t wordt nog druk volgend jaar. :p
  (?) Iets anders, ik kreeg daarstraks in m’n Mailwasher melding dat er drie blogreacties waren en zag er toen maar twee (dat was nog voor jouw reactie, Martin).

 14. Ah, hartelijk gefeliciteerd Marjelle, alsnog!
  Grappig als iemand het over de zee heeft
  om dan te denken: golven…….
  Die dunne rode woorden wat apart, er zit
  wat onder……..als een cadeautje……
  Eén broer ook die het niet belangrijk vindt,
  heb ik ook, zouden ze niet net doen alsof……
  Om jezelf zo te behoeden voor teleurstellingen?
  ‘Vis moet zwemmen’ zei mijn vader (11 maart) ook altijd
  als hij een glas wijn hief…..
  Wat je schrijft komt zo mooi binnen…….
  Liefs van Annet ♥

 15. Een hele mooie van Coldplay
  en dat filmpje……dat neerdalende
  huisje op het eind……prachtig……

 16. Kwekkeboomkroket!
  :))

 17. Alsnog gefeliciteerd. 21 Geworden neem ik aan ;-). Zelf word ik nu al weer jarenlang 36 omdat ik mij toen pas realiseerde dat het natuurlijk heel raar is om elk jaar een ander antwoord te geven op dezelfde vraag.

 18. Gefeliciteerd!
  Enne soms moet je op je verjaardag je eigen feestje bouwen (al of niet in gezelschap) met dingen die jij leuk vindt. Juist het afwijken van het geijkte, een keuze voor je eigen genieten heeft (voor mij iig) zeker wat!

 19. *Bedankt voor je leuke reactie, Annet (waarmee ik overigens niet wil zeggen dat de andere niet leuk zijn ;)).
  In het geval van mijn muzikantenbroer is het echt zo, hij vindt veel van dat soort ‘dingen’ flauwekul, en ik kan er een eind in meegaan, maar at the end of the day zou ik stiekem toch wel een beetje vertroeteld willen worden, vooruit, ik geef het toe. πŸ˜‰
  Je vader ook al een vis, en mijn titel sloeg op de vis (ik) die naar zee wilde. πŸ™‚
  *Ik moest weer om je lachen, M.O. πŸ™‚ En je hebt volkomen gelijk (onthou deze, want dat zeg ik niet zo snel :p), waarom steeds iets nieuws bedenken als je ’t ook gewoon bij het begin van de lente kunt houden. πŸ˜‰
  *Bedankt, Ylene! Ben ik met je eens, doe het vooral zoveel mogelijk op je eigen manier, en lekker eten in goed gezelschap met uitzicht op een schuimende zee is dan ook zeker voor herhaling vatbaar. πŸ˜‰

 20. Ah, je was dus op Pi-dag jarig!
  Hartelijk gefeliciteerd, al is het natuurlijk wel een beetje laat … πŸ™‚
  Toch leuk geworden, lees ik, gelukkig!
  En golven, een aardig iemand en lekker eten is toch al een mooie combinatie, vind ik, je verjaardag waardig! πŸ™‚
  Zo, en nu na al een hele dag afspraken en vaste verplichtingen…nog even brood mee naar buiten, voor de eendjes. En de camera, je weet immers maar nooit…
  Groetjes, Bart

 21. Nog gefeliciteerd Marjelle!
  Hartelijke groet, Coby

 22. *Jazeker, Bart, en bedankt, kon jij ook niet weten dat het de 14de was. πŸ™‚
  Precies, en verder heb ik de dag zelf maar weer een paar dingen proberen te relativeren, een aantal mensen zie je dan toch weer van een andere kant, afijn, je relativeert wat af soms en ik zet nu ook eerder strepen, ongeinteresseerde kennissen kan ik op elke hoek van de straat krijgen. πŸ˜‰
  Leuk, een bezoekje aan de eendjes. Ik heb zelf een duf hangdagje vandaag (verkleinwoordjes maken het schattiger dan het is), maar morgen als het 18 graden dreigt te worden in Rotterdam, dan ga ik gewapend met camera op pad en wie weet, beland ik onderweg op m’n eerste lenteterrasje in de zon. πŸ˜‰
  *Thanks, Coby!

 23. Als ik dt geweten had!!!
  Alsnog gefeliteerd!
  En ik hoop dat je elke dag viert.
  Zoals wij doen
  sinds 14 maart vorig jaar
  toen mijn man een hartstilstand kreeg!
  gr eva

 24. Marjelle
  Geen foto’s (geeft niks, natuurlijk), wel twee eendenpaartjes gelukkig gemaakt met een royale broodmaaltijd…die liggen nu, in het gras van de slootkant, tevreden uit te buiken in het zalige avondzonnetje … πŸ™‚
  Wat een heerlijk weer, na die ontberingen (sorry Beer, no pun intended) van de afgelopen barre winter.
  Morgen meer, en nóg zachter, geniet er maar van.
  Hartelijke groet, Bart

 25. *Dankjewel, Jeetjemina! Ik herinner me dat idd nog goed, maar had me niet gerealiseerd dat dat op m’n verjaardag gebeurd was. Groot gelijk jullie!
  *Eendjes gelukkig maken is ook al heel wat, Bart, ik denk dat ze liever een royale broodkruimelmaaltijd krijgen dan voor de foto poseren. πŸ˜‰
  Beer vind de winter ook vol ontbering, hoor. ‘Daar kunnen kleine schattige beertjes zoals ik niet tegen’, zegt hij dan altijd (met pruillipje). πŸ˜‰
  Jij ook! πŸ™‚

 26. Nog van harte Marjelle, je hebt toch nog een hele fijne zondag gehad lees ik; gelukkig zijn er nog vriendinnen!

 27. Bedankt, Annelies! Idd, gelukkig zijn er ook nog echte mensen af en toe. πŸ™‚

 28. Omdat ik van de 16e ben herken ik nog al veel en zitten we misschien wel
  op dezelfde golflengte.
  Maar ik weet niet of de zee de golven voortbrengt
  of dat ze zich laat overspoelen.
  vn hrt gfl
  grfrp

 29. ’t Is zo dubbel he, aan de ene kant wil je aandacht en aan de andere kant niet en als je het krijgt ben je blij en als je het niet krijgt ben je teleurgesteld… Maar je hebt het goed opgelost, vind ik.

 30. *Een medevis, Fravapa (met ascendant? ;)), die golflengte is wel grappig in dit verband.
  Ik weet het ook niet, maar laat me graag door haar overspoelen…
  n bdnkt πŸ˜‰
  *We zijn het vanavond helemaal eens, Blew. πŸ™‚

 31. Ik kijk niet bepaald uit naar mijn as verjaardag.
  De omstandigheden zijn onmogelijk…
  Groet, O.
  Ennuh, natuurlijk toch nog gefeliciteerd!

 32. Alsnog feliciteerd! Als ik het had geweten..

 33. *Thanks, Paco! Als je het had geweten, had ik dan een grote roze olifant gekregen ofzo? πŸ˜‰
  *Ennuh, bedankt, O.

 34. Leuk verhaal, mooie foto. Je broer is bang om ouder te worden. Wens je alvast een mooie verjaardag, als het weer 14 maart wordt.
  Groet

 35. En leuke reactie, Thrammy (ik HH mezelf, I know).
  Nee, niet in dit verband, dat had-ie al op z’n 16de, maar ik zal het hem nog eens vragen als ik de volgende keer in Tilburg ben. πŸ˜‰
  Je bent alvast de eerste voor 14 maart 2011, niet meer te verslaan. :p

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.