Voor het zingen de kerk uit!

Kleumend sta ik te wachten op lijn 7, m’n Gazellemaatje is onlangs gestolen in hartje Rotterdam en ik moet weer wennen aan het openbaar vervoer. Expres heb ik een trein eerder gepland, om 19.25 uur gaat de deur onverbiddelijk dicht las ik op de site en ik wil beslist niet te laat komen. Op het station blijkt er uitgerekend tussen Rotterdam en Den Haag een wisselstoring te zijn, op het bord voor me komen er telkens extra vertragingsminuten bij. Wanneer uiteindelijk de trein op z’n gemak het station binnenrolt vraag ik me af of het me nog wel zal lukken om op tijd te zijn voor het Lied van de Ziel. De 17,50 € is al overgemaakt, m’n diner bestaande uit een boterham met ei zit in m’n tas, ook nachtegaalwater heb ik bij me, kortom met alles is rekening gehouden behalve met de wisselvalligheden van het treinverkeer. Tergend traag glijdt de Sprinter die ze beter de Slak hadden kunnen noemen langs stationnetjes als Delft-Zuid en staat af en toe zelfs domweg stil.


Tegenover mij zitten twee vrouwen
druk te babbelen over New York. ‘Heerlijk al die Gucci daar’, zegt de blonde. ‘Met wie ga je?’, vraagt de donkere. ‘Met Ná-thalie’, antwoordt nummer  één. ‘O, díe!’, zegt de ander met nauwelijks verholen afkeer. ‘Ja, we zijn heel anders’, ginnegapt de eerste, ‘zij houdt van geschiedenis, musea en ander intellectueel geblaat.’ Ze trekt een vies gezicht. ‘Nou, dat zal wat worden!’, zegt dame twee vol leedvermaak. Ik probeer niet te staren en besef weer terdege waarom ik meestal beter met mannen kan opschieten. Om 19.05 uur kom ik ten slotte aan op Den Haag HS, ik bel naar het nummer wat op de site staat om te vragen of het nog zin heeft om nu lijn 1 te nemen naar de Vredeskapel maar ze nemen niet op. Even later krijg ik een gratis beker thee en een ‘sorry voor het ongemak’ van een besnorde conducteur. Daar sta ik dan, koud, moe, geen noot gezongen en anderhalf uur gereisd. Ik verman me en kijk op de dienstregeling wanneer de volgende trein weer teruggaat naar Rotterdam.
Marjelle

Zing jezelf

We’ve got a thing going on CT Heida & Jan Kortie-koor

Foto Witold Riedel

14 Reacties op “Voor het zingen de kerk uit!

 1. Wat een drama. Je bent niet eens de kerk in geweest! Slechts kunnen genieten van het voorspel/voorpret?

  • Idd niet eens erin, toen niemand opnam dacht ik ‘dat haal ik nooit om dan (met tram en lopen) 20 min. later binnen te zijn’. Inmiddels weet ik dat diegene haar telefoon op de tafel had laten liggen (tsja) en dat voor iemand anders die een ander nummer bij zich had de deur langer werd opengehouden. Zo zie je maar weer, het kan soms van de kleinste dingen afhangen of iets al dan niet doorgaat… over de NS heb ik het dan nog niet eens. 😉 Maar drie uur in de kou op en neer reizen en daar dan al 17,50 voor betaald hebben terwijl je er zelf niets aan kunt doen is zeker lullig. Dus helaas ook geen voorpret. 😉

 2. Als treinen eenmaal vertraagd zijn, moeten ze op andere treinen wachten. Dat komt NS beter uit, omdat die andere treinen dan wel op tid rijden. Je zingt, dat wist ik niet. Wat leuk!

  • Volgens mij wachtten die avond alle treinen op elkaar, ‘jij mag eerst’, ‘nee jij!’, zodat het treinverkeer zowat stil lag. 😉
   Vroeger wel vaker gezongen begeleid door ex(en), ook een tijdje zangles gehad. Maar al heel lang zing ik vrijwel nooit meer op een enkele workshop Stembevrijding en een keertje proefzingen bij een popkoor na. Dit leek me ook wel een aparte ervaring, mantrazingen.

 3. Met de metro was je er sneller geraakt!

 4. Beer geeft de hele sfeer
  weer:)

  Nachtegaalwater, prachtig!

  Even luisteren…..

 5. Beginnetje beluisterd: lekker!

 6. nou ja, het kopje thee was tenminste gratis 🙂 Wat een drama

 7. Pokke zeg.
  *zap onthoudt : treinen in Nederland even onbetrouwbaar als hier, maar je krijgt wel thee*

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.