Weerloos hapje

Het is nu vier maanden geleden dat ik vanuit Rotterdam naar Tilburg verhuisde, een periode waarin griep met een G hoogtij vierde en allerlei complicaties optraden. Gezond ben ik geen dag meer geweest na twee verhuizingen in een half jaar tijd waar vijf jaar van structurele geluidsoverlast aan voorafging. Recent hoorde ik dat ik een ‘dijk van een blaasontsteking’ heb en een immuunsysteem dat volledig plat ligt. Tja, vertel mij wat. Als er alleen al iemand niest in mijn  omgeving word ik onmiddellijk bestookt door agressieve bacillen en bacteriën die wel zin hebben in zo’n lekker weerloos hapje. Ook oorsuizen en hyperacusis, die een paar weken na de verhuizing m’n leven danig op z’n kop zetten, zijn nooit meer weggeweest. Al heb ik wel onlangs een week van relatieve rust meegemaakt. Sinds kort zit ik aan de blaasdruppels en weerstandverhogende middelen. Je zou bijna naar de geestverruimende grijpen, maar er moet ook freelance gewerkt worden. Het is een heel lastige markt, waarvan m’n slinkende banksaldo het ultieme bewijs vormt.


Klik op de foto voor een groter formaat

Ondanks alles probeer ik de afgelopen maanden de hoop op verbetering van met name oorsuizen en hyperacusis niet op te geven. ‘Ik wil gezond worden’, mantra ik af en toe. Vanuit de huisartsenhoek hoef je geen hulp te verwachten en KNO-artsen kijken vooral naar één ding in plaats van naar de hele mens, de goede niet te na gesproken. Alleen in een vreemde stad overvalt me soms een Rémi-gevoel. Mensen ken ik hier nog nauwelijks, omdat ik vooral aan het overleven ben en m’n inburgering op een laag pitje heb moeten zetten. Elke nacht prop ik een kussen tegen m’n oor en lig te woelen tot ik in slaap val. Hoe meer ‘lawaai’ ik zelf maak hoe minder ik het suizen en het geruis buiten hoor. Volgens m’n therapeut is ook de buis van Eustachius verstopt. Je kunt dat eenvoudig controleren met de Valsalva-methode. Soms als ik ’s avonds doodmoe op de bank zit, met pijnlijke spieren, suizende oren, de auto’s voorbij hoor razen en er niemand is die een arm om me heen slaat, vraag ik me af hoelang ik dit nog volhou. Ik ben het vechten beu. Het duurt al veel te lang.
Marjelle

11 Reacties op “Weerloos hapje

 1. Een verstopte buis van Eustachius is toch hét kenmerk van oorsuizen of vergis ik mij? De ellende lijkt in elk geval niet op te houden.

  • Oorsuizen kan veel verschillende oorzaken hebben, een ervan is een verstopte buis van Eustachius en daar zou het dus bij mij mee te maken kunnen hebben. Hopelijk gaat alles beter zogauw m’n immuunsysteem weer uit het dal komt en ook de blaasinfectie genezen is.

 2. Ik hoop met je mee.

 3. You’re welcome en zo blijven we bij elkaar reageren :-).

 4. Rémi, dat doet me denken aan de tekenfilmversie. Ik was daard anig van onder de indruk.
  Sterkte, en weet vooral dat het met Rémi goedkwam, dus keep hanging in there, one day the sun will shine !!!

 5. Bedankt voor je like, M. Funk.

 6. Hoi Marjelle. Ik heb ook last van oorsuizen, om GEK van te worden. Ook de buis is ingetrokken en last van immuun haha
  ik kom per toeval op je Blog!
  Bij mij helpt Vitamine B dan vaak tegen het suizen. Niet die kruidvatachtige meuk maar een goede!
  Bij mij duurde het lang voordat ik een diagnose had voor mijn vake ziek zijn.
  Vrienden ben ik kwijtgeraakt, of wellicht had ik ze nooit echt?
  Ben erachter dat acceptatie van jezelf, je ziek zijn, rust geeft. En dat is weer goed voor je immuun.(best lastig hoor)
  Heel veel beterschap!

  • Bedankt voor je reactie. Heel vervelend dat jij er ook last van hebt. Ik ben inmiddels onder behandeling van een fytoloog die ik al meer dan 20 jaar ken en die itt veel specialisten wel weet waar hij het over heeft. Hij heeft een hevige blaasinfectie geconstateerd, ik ben nu bezig met een kuur en supplementen en ga er nog steeds van uit dat het op termijn beter wordt. Het is door een combinatie van factoren ontstaan. Van essentieel belang is om de infecties die er zijn te bestrijden en het immuunsysteem te versterken. Ik wens jou ook beterschap en sterkte!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.