Wet, wet, wet

‘We hebben nieuwe theeglazen, hoe vind je ze?’ Het meisje showt de glazen onderzetter waarop een theeglas, honingcupje en stroopwafel prijken. Ik herinner me haar van de laatste keer dat ik er met L. was. ‘Lekker groot en handiger dan de vorige’, zeg ik glimlachend. Ik had haar net gevraagd of ik aan het al dinerklare tafeltje aan het raam mocht gaan zitten, zodat ik foto’s kon maken van een regenachtig Rotterdam.


Soms lijkt het alsof een camera m’n aanwezigheid iets extra’s geeft, maar waarschijnlijk is het toch vooral m’n vriendelijke uitstraling die het ‘m doet. Ik schuif alles aan de kant en regel op de valreep nog een stokbroodje-mét al staat dat niet meer op de nieuwe kaart, is het ver na lunchtijd en moet de kok nog eten. Ze wuift mijn ‘laat hem dat lekker op z’n gemak doen en het broodje maar zitten’ weg en tien minuten later wordt er een stokbroodje rijkelijk belegd met jonge kaas en krulsla voor me neergezet.


Ondertussen denk ik aan I.
die ik zondag in Gouda voor het eerst in anderhalf jaar weer ga ontmoeten. Aan de telefoon laatst pakten we de draad op alsof er niet meer dan 500 dagen tussen lagen. M’n gedachten gaan ook naar T. waarvan ik heel lang niets gehoord heb en deze week een mailtje kreeg met de uitnodiging om met kerst in Hollandsche Rading langs te komen. Ik had juist besloten om dan zo diep mogelijk onder een dubbeldik dekbed weg te kruipen samen met Beer die er een net zo grote hekel aan heeft als ik.

 

Binnenkort hak ik die knoop door, maar nu eerst even alles van me afzetten. De woorden van Etty Hillesum komen in me op ‘soms heb ik het gevoel of ieder woord dat er gesproken wordt en ieder gebaar dat er gemaakt wordt het grote misverstand vergroot. Dan zou ik willen ondergaan in één groot zwijgen’.
Mensen-‘, de opmerking van m’n fysiotherapeut, een man naar m’n hart, flitst weer door me heen. Hij had gewoon gelijk. De muziek van Outlandish die ik vandaag heb ontdekt leidt af, lokt me naar oosterse sferen, ik wil dansen, zand en golven. Er is meer.
There’s gotta be more.
Marjelle

“I see, world’s in misery
I feel, all my enemies
I hear, the battle never dies
And I fear, you’ll fly away and leaving me here”

Outlandish

Pacific to Pacific
 

Any given time
Bond between us
Peelo

35 Reacties op “Wet, wet, wet

 1. Kende ik nog niet.http://www.outlandish.dk/dk-en/video
  Er zijn nog meer mensen hier op het blog die niet van kerst houden. Misschien kun je een baalkerstbijeenkomst arrangeren?

 2. Ik vind ze erg goed, K, mooie ontdekking. Ik had een linkje gezet naar Wiki en bedankt voor jouw link. Ik had ze wel willen zien optreden, maar kan geen data vinden.
  Klopt, op (en buiten) het blog, weet je dat dat idee héél even in me opgekomen is. 😉

 3. Baalkerstbijeenkomst? hm… als die komt, doe ik mee!

 4. @Marjelle: Kerstballenbijeenkomst klinkt eigenlijk stukken positiever, hoewel de praktische uitvoering uiteraard hetzelfde kan zijn. Kwestie van het gebruikte implementatiemodel.
  Ik was erg onder de indruk van de tag die onder alles hangt. Zéér onder de indruk zelfs 😉

 5. *Don’t tempt me, Ate. 😉
  *Precies, Kokopelli, het is maar net welke ballen uiteindelijk de grootste ballen blijken te zijn. 😉
  Ik ook, hoppa, niet van dat benauwde. 😉 En denk weer even aan m’n fysio.

 6. Nu iedereen in diepe slaap is in het midden van de nacht en ik weer voor de zoveelste keer het nummer ‘Pacific to pacific’ draai, wil ik iedereen die dit toch nog leest alvast sweet dreams wensen. 😉 Laat mij dan ondertussen dromen van de zee, weggaan, nieuwe ideeën opdoen, enzovoort of mss ook wel weer heel anders.

 7. Ik weet niet wat Hollandsche Rading is, maar doe het gewoon, ga er lekker heen, je ziet wel wat er van komt. Gouda, lang geleden dat ik daar geweesd ben, sjee…dat moet, nou kan me niet eens meer herinneren hoe lang. Erg, erg teut geworden op Four Roses. dat weet ik nog wel!!!

 8. Hai Gus, Hollandsche Rading ligt vlak bij Hilversum, waar ik in de buurt gewoond heb (Weesp).
  Gouda is ook een hele tijd geleden voor mij, laatste keer was ook met I. 😉
  Wat is ‘Four roses’, heb er even op gegoogled en kwam o.a. een Mexicaans restaurant in Groningen tegen of is het bourbon? 😉

 9. Wet, wet, wet was het zeker…de komende dagen wordt dat minder, een schrale troost misschien… 🙂
  Ik mis met die nattigheid – en dat donkere, het wou zondag de hele dag gewoon niet licht worden – wel erg het naar buiten gaan en fotograferen, toch een vorm van verslaving… 😉
  Mooie ‘verlichte stad’- foto’s, Marjelle…

 10. antoinette duijsters

  Dat het nat is daar kan ik nog overheen komen. maar de aanloop naar en dan de kerst zelf:-((((

 11. "..een stokbroodje rijkelijk belegd.."
  Metafoor voor het leven?
  Je laat je toch niet de kaas van het brood eten?

 12. Ja, er is veel meer, maar voorlopig doe ik het even met jouw prachtige fotos

 13. "…alsof er niet meer dan 500 dagen tussen lagen. Dat is naar mijn idee kenmerkend voor ware vriendschappen. Ik was een paar jaar geleden in NL en had afgeproken in het Westerpaviljoen met een van mijn beste vrienden, die ik al 5 jaar niet meer gesproken had. We hebben die avond 5 uur aaneen zitten ouwhoeren alsof we elkaar de vorige dag nog gezien hadden. Er werd niet een bijgepraat, alleen het ‘hier en nu’ telde. Machtig is dat…
  groet,
  cor
  PS. De dingen die je altijd bestelt doen me wel naar NL verlangen (een beetje soms) *neemt nog een hap kleefrijst met kip*

 14. wet wet wethttp://www.youtube.com/watch?v=TQQ6SfPZggw
  my mind is made up by the way that i feel
  enjoy
  Moonfairy

 15. *Dat heb ik ook wel, Bart, dat ik veel minder fotografeer bij nat, koud, enz. Toen ik laatst een poging deed begon het weer te regenen en moest ik z.s.m. m’n camera van de verdrinkingsdood redden. 😉
  Mss ga ik deze week voor het eerst echt in het donker foto’s maken, geen ervaring mee, moet je dan je flitser altijd aan hebben staan? Of andere dingen waar je speciaal op moet letten?
  *Als het moet kan ik zelfs over nat, aanloop, en kerst zelf heenkomen, Antoinette. ;)) Al kost het wel energie, vooral dat laatste dan. Beer en ik zijn dan ook blij als alles weer voorbij is…

 16. *Gewoon even letterlijk in dit geval, Aad. ;))
  Mss soms toch iets meer dan ik denk / mij bevalt.
  *Bedankt, Paco, leuk!

 17. *Het Westerpaviljoen daar wil ik ook weer eens naar toe, Cor. Ben ik toch benieuwd waarom jullie elkaar al die vijf jaar niet meer gesproken hebben. 😉
  Mooi als hier en nu kan idd.
  Hm, die hap kleefrijst klinkt niet echt aanlokkelijk (maar ik ben niet zo op rijst). 😉
  *Bedankt voor je link, Moonfairy, ik had er zelf ook een nummer van Wet Wet Wet ingezet, als je met de muis over de bovenste foto glijdt dan… en over de onderste, dan zie je weer iets anders. 🙂
  Ben nog benieuwd (alweer ;)) wie er ook van de muziek van Outlandish houdt en wie de C&H-strip heeft gezien. 😉

 18. Dat kwam omdat hij in NL zat (en zit) en ik al sinds 2001 in BKK. Verder is ie geen mailer of beller. Het idee van internet, dat er in principe allerlei gegevens van je opgeslagen zijn betreffende je interesses, waar je winkelt, wat je doet, wat je eet, naar welke muziek je luistert, hoe je oever je baan denkt, over politiek, etc., etc is iets dat wanneer er een griezelige partij aan de macht komt, tegen je gebruikt kan worden, volgens hem, dus geen gemail voor hem.
  Hij heeft natuurlijk gelijk. Er zijn zelfs op dit blog, bloggers die lijsten hebben van mensen die eraan moeten geloven wanneer hun roeptoeter aan de macht komt.
  Zelf zie ik het allemaal niet zo heel somber in, maar ik respecteer, nee begrijp zijn ongemakkelijkheid m.b.t. het Internet wel…
  groet,
  cor

 19. Dat kan ik me wel voorstellen idd, Cor, best lastig, zeker als je zo van elkaar vandaan woont. Dat heb ik ook met een vriendin, we hebben allebei een beetje een hekel aan mailen (gekregen) en bellen (dat doen we dan wel) af en toe via Skype, maar het blijft behelpe— en toen gooide ik een beker thee om. 🙁
  Heb een beetje hetzelfde met internet als jij. Verder denk ik dat als mensen werkelijk niets beters te doen hebben dan lijsten maken van al dan niet medebloggers, het niet echt best met ze gaat. 😉

 20. Ik ben niet zo’n donkerweerfotograaf, Marjelle, en beheerste het alleen met ‘oude techniek’, de analoge spiegelreflexcamera.
  Deze generatie digitale automaten doet toch niet wat ik wil, en voor die paar keer dat ik in het donker zou willen werken, ben ik weer te lui om die handinstellingen uit te zoeken (als dat al kan…).
  Maar je zou kunnen beginnen met flitsen, al werkt dat alleen dichtbij… 🙂

 21. Bedankt voor je reactie, Bart, ik zal me eens even snel op de handleiding storten en vrijdag afwisselend met en zonder flitser fotograferen. Eens kijken wat dat oplevert. 😉

 22. Heerlijk muziekje.
  Was toevallig vandaag in Rdam met mijn nieuwe karretje: Leonard Cohen met zijn superbas. Ik genoot van die muziek en mijn dochter had in een half uur een blouse voor haar Kerstbal gevonden en moest lang op haar pa wachten. Such is life:-)
  Soms denk ik aan mezelf, vandaag de dag, zoekend en soms vindend.
  Het weer was niet wet wet wet, gelukkig.

 23. Mooi dat jij er ook van houdt, O.
  Dat had ze snel gedaan. 😉
  Life’s a bitch sometimes, m’n rug vindt van wel i.i.g. want dat is weer helemaal mis. Hopelijk helpt slapen vannacht een beetje.
  Klopt, het weer hield zich bewolkt droog met af en toe een streepje zon.

 24. ik moest nog aan je blog denken afgelopen zaterdag
  ik zat aan een familymeeting in rotterdam,eerst in hotel new york waar mijn 9-jarige zoon erg leuke foto’s schoot buiten,terwijl ik ze bekeek dacht ik,echt wat voor marjelle dr blog *glimlach*
  later vanaf de pannekoekenboot (paar blogs terug op de foto) ook hele mooie foto’s geschoten in de haven
  het was leuk weer in rotterdam te zijn…….

 25. Altijd leuk als mensen aan me denken, Rianne, tenminste als het leukedingen zijn. 😉
  Mooi dat je in m’n nieuwe-oude stad was en New York en boot hebt ‘gedaan’!

 26. De rug is het knelpunt van gevoelens en verkeerde gevoelens.
  Ongemerkte en -bedoelde, maar langdurige spierspanningen geven de pijn in de rug die vaak doorstraalt naar de bovenbenen. Vaak pas na vele jaren openbaart zich dit ongemak. Sterkte ermee, en, relax,woman, relax…
  Genoten van je beschrijving van dit ongerief. Het is me niet onbekend…
  Groet, O.

 27. @Bart, je uiteenzetting van het fotograferen in het donker klopt. Het is digitaal heel moeilijk de juiste instelling te vinden. Had dat ook bij mijn dochter, die zong in een te grote zaal. Veel wordt wazig of verdwijnt in het niets, trilhanden wegens te lange sluitertijd.
  Groet, O.

 28. Het soort pijn waar jij last van hebt, heb ik niet, O., in dit geval heeft m’n onderrug weer teveel te verduren gehad de laatste tijd door o.a. verkeerde bank, te hoog zadel en te weinig sporten denk ik. Verkeerde gevoelens bestaan niet trouwens. 😉 Ontspannen is juist nu erg lastig, dus mss neem ik toch maar een Ibuprofen, wat ik vrijwel nooit doe. En bedankt.

 29. Hi Marjelle, moet er eigenlijk in, morgen vroeg op. Four Roses is een bourbon. En ik heb ooit in een band gezeten die zo heette, puur omdat we de booze niet (meer) konden betalen.

 30. Je succes wensen met vroeg opstaan daar is het nu een beetje te laat voor, Gus, maar hopelijk is het allemaal gelukt. 😉 Toch bourbon dus, dat zou ik nu ook wel willen, bij wijze van dan, gewoon alles wat de pijn in m’n rug verzacht is even van harte welkom (doodmoe word je ervan).

 31. Ehm, is dit een aanvraag voor een consult bij Dr. Bolden, bekend om zijn zachte, doch ferme handen? 😉
  Hè, shit joh, alweer. Balen. Sterkte!

 32. Ha ha, nou nee, hoor, maar een massage met ultrazachte engelenhandjes zou nu wel welkom zijn. ;)) M’n rug kan niets hebben nl.
  Ja, alweer, dat dacht ik zelf ook idd, is geen goed teken, morgen praten met de fysiotherapeut, dit is niks zo and thanks!

 33. Hoi Marjelle,
  Ik lees je altijd graag. Je woorden zijn warm, simpel en toch omvattend. Ik had het gevoel dat ik bij je aan tafel zat en mee mijmerde over van alles en nog wat.

 34. Oké joh, als ie maar niet gaat kraken. Warmte op de rug. Er zijn van die kralenkettingen, (weet niet wat voor spul precies, houtachtig) die leg je op de verwarming tot het goed heet is en dan dat ‘bedje’ op de rug.
  Schijnt heel goed te helpen. Veel beweging, lopen! Lijkt me ook goed.

 35. *Mooi compliment, Pat, dat is ook mijn bedoeling, een bepaalde sfeer creëren zonder me te buiten te gaan aan over elkaar heen buitelende bijvoeglijke naamwoorden, ietwat gemaakte zinsconstructies, enz., kortom een bepaalde eenvoud, ik hou dan ook niet van ‘mooischrijvers’. 😉
  *Hij heeft wel wat gekraakt, maar dan op andere plekken, Gus, en ik probeer idd de afgelopen dagen ook zoveel mogelijk in beweging te blijven, anders gaat m’n onderrug alleen maar nog vaster zitten. De kralenketting die jij noemt ken ik niet, wel heb ik een kussen met van die pitten erin wat in de magnetron moet (‘hittepit’ heet het, ja, ik verzin het niet ;)).
  Ik ga ook maar eens voorzichtig wat oefeningen doen, want ik ben het nu echt helemaal zat, zeker boven op de rest. En zoals m’n fysio zei, de situatie is nu zodanig bij mij dat het er heel snel inschiet, het voordeel is volgens hem dan wel dat het ook relatief snel weer beter moet gaan. Ik hoop het! M’n rug moet i.i.g. sterker worden, dat is prioriteit 1 nu. Maar nu eerst even liggen want hij is oververmoeid. Klote alleen dat de buurman aan het verbouwen is sinds dinsdag. En leuk dat je meeleeft. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.