Beer wil meer!

‘Schaam je je soms voor mij?’ vraagt Beer enigszins gepikeerd. Ik kijk hem verbaasd aan, ‘hoe kom je daar nu toch bij!’ Hij trekt opeens een verdrietig snuitje en bromt iets in de trant van ‘ik was altijd welkom op het VK-blog, maar mag-niet meebloggen op WordPress.’ Opgelucht haal ik adem. ‘Dat is een misverstand, Beer, natuurlijk ben je hier hartstikke welkom, ik heb alleen zoveel aan m’n hoofd dat ik er niet meer aan gedacht heb om dat tegen je te zeggen. Gelukkig begin je er zelf over, ik heb er een hekel aan als mensen dingen voor me invullen zonder iets te vragen.’ Hij knikt instemmend, ‘daar hou ik ook niet van, het leven is al moeilijk genoeg zonder dat je je tegen de breinspinsels van anderen moet gaan verdedigen.’

Die opmerking doet me denken aan een recente ervaring met een blogger, zelden heb ik meegemaakt dat iemand vrijwel alles wat ik schreef zo volledig uit z’n verband rukte, humoristische opmerkingen steeds letterlijk nam en telkens om de kern heen draaide. Het heeft me iets voorzichtiger gemaakt in het initiële contact met mensen, dit soort personen zuigt alle energie uit je– Beer knijpt in m’n arm, ‘waar zit je met je hoofd?’ vraagt-ie. ‘Nou, niet bepaald in de wolken’, grinnik ik, ‘een aantal nare herinneringen kwam weer boven, maar laten we aan leuke dingen denken, waar heb jij zin in?’ Hij denkt geen seconde na en roept ‘in honing natuurlijk!’
Marjelle

As Jy Weer Skryf Chris Chameleon (tekst Ingrid Jonker)

Foto Witold Riedel

Meer Beer o.a. in:
‘Wát ga je doen?’
Ik heb zo’n zin in je!
Turkse buurtflarden

20 Reacties op “Beer wil meer!

 1. In de toekomst dus meer Beer!

 2. Het is soms jammer dat we ons inhouden omdat het verkeerd geïnterpreteerd wordt. Maar die mensen zijn er overal, helaas.
  Ik hoop dat je je niet (teveel) laat weerhouden van wat je schrijft, meeste mensen zullen het toch wel begrijpen? En de meerderheid wint.

  Makkelijke beer.

  • Ja, dat ben ik met je eens, nu heb ik ook een groot rechtvaardigheidsgevoel en in die zin kan ik er dus helemaal niet tegen als mensen hun frustraties, invulling en projectie op een ander af blijven vuren terwijl het m.n. iets over hen zelf zegt. Sowieso hanteer ik het uitgangspunt ‘als je iets niet begrijpt, vraag het dan’, maar veel mensen hebben daar helemaal geen zin in wordt me steeds meer duidelijk, die willen (vooral virtueel) gewoon zeiken.
   Het beïnvloedt m’n schrijven toch wel enigszins, hangt ook een beetje van het onderwerp af.

   Beer glimt en knikt bevestigend. 😉

 3. Kunnen we dus nog het nodige verwachten :-).

 4. Dit soort lieden bestaat, er bestaat een naam voor hun gezemel, namelijk: “spam”.
  Simpelweg markeren als spam en nu en dan de spammap legen, klinkt onbeleefd maar ze zijn alleen maar lastig.

  • Welkom fulpsvalstar. Dat soort mensen bestaat idd ook, maar die bedoel ik hier niet, of bedoel je het niet zo letterlijk? Ze komen zowel voor irl als virtueel en hebben o.a. gemeen dat ze niet op een open manier de ander tegemoet (willen) treden en dan druk ik mij nog heel netjes uit. 😉

 5. Ha, h♥rtelijk welkom, Beer! 🙂
  Dat energie-slurpen door een ander – en uiteindelijk ingrijpen en afkappen door mij, al had dat wel eerder gemogen, achteraf – heb ik dus persoonlijk weer meegemaakt, en wel heel recent (tot en met gisteren duurde het)…

  Het zijn vervelende ervaringen, maar misschien leren we er telkens weer een beetje van.
  Maarre…leuk om Beer hier weer te zien, van mij mag je hem vaker meenemen, Marjelle! 😉

  • Leuk zo’n h♥rtelijk welkom, Beer bloost ervan. 😉
   Heel vervelend idd, en ik hoop dat ’t in dit geval bij jou nu echt afgelopen is.
   Zelf heb ik besloten zeker na deze keer om steeds eerder een streep eronder te zetten als iemand een bepaald soort zuigend gedrag vertoont en dingen niet gewoon even wil uitpraten.
   Je weet het, Bart, Beer heeft een eigen willetje. 😉

 6. Negativiteit put je uit……
  Je energie wordt je ontnomen..
  Beer geeft vast positieve energie, hij verrijkt je leven….

  (één van mijn stokpaardjes, stokbeertjes)

  😉

 7. Laten we eerlijk zijn: wat zouden we zonder Beer moeten?
  Goed hem ook hier weer terug te zien. Het had niet veel gescheeld of er was een actiegroep opgestart: meer eer voor Beer.

 8. En zo komt een beer uit z’n winterslaap ;-))

 9. Beer is alive and kicking!
  Nou, dat is toch een mooi bericht 😉

 10. He, fijn dat Beer weer terug is!
  En ik lees en zie ook graag je eigen bijdragen, Marjelle!

  Literatuurtip over dat soort mensen: Energievreters (I.Roos)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.