‘Eén bier, twee wijn’

Het is hier prachtig op het gelijknamige terras. Roze van zon en wijn kijk ik om me heen. Ik zie nog net Oliphant op z’n fiets de bocht omgaan. Op de Erasmusbrug pal voor me lopen mensen af en aan, de een praat druk in z’n mobieltje, een ander slentert op z’n gemak en een derde komt moeizaam joggend vooruit.

Mooie plaatjes nu alleen nog in m’n hoofd, tegen de zon in klikken heeft geen zin. Ik kijk naar alles wat er op het water vaart, dobbert en drijft. Een vrachtschip komt voorbij, twee watertaxi’s racen langs, ik zie zonovergoten gebouwen en een wirwar van hijskranen, typerend beeld voor Rotterdam werkstad.

De Nieuwe Maas glinstert in de middagzon, met rechts de trotse zwaan tegen een blauwe lucht vol schapenwolkjes. Het is zomer in Rotterdam, ik hang loom in m’n stoel en laat me vangen in de warme stralen, even denk ik helemaal nergens aan. Straks zet ik haar zinderend op de foto, later als m’n glas leeg is en ik vol zonne-energie weer naar huis fiets.
MarjelleMuziek: Summertime18 Reacties op “‘Eén bier, twee wijn’

 1. Een mooi passende Summertime van Brainbox… 🙂
  Even heerlijk geluisterd, zo maken ze ze niet meer…
  Dit is misschien wel de fijnste tijd, nog niet echt heet – en zelfs voor mij uit te houden! Straks met 25 graden en meer ben ik weg, ik trek dat echt niet, kan er slecht tegen… ;~)
  Mooie moderne ‘torenspits’, op de een-na-laatste foto!

 2. Hmm, de hele dag binnen gezeten , waar ik niet vrolijk van werd. Opvallend dat gedicht op die muur. Hoe krijgen ze het er op, vraag je je af . Zal wel niet zo moeilijk zijn ,maar een mooi eerbetoon aan het handschrift.

 3. *Die hoorde er helemaal bij, Bart. 🙂
  Gelukkig dat deze temperatuur nog te doen is voor je. Eerlijk gezegd, heb ik dat ook het liefste, het hoeft voor mij ook niet veel warmer. Hm, mss een sproeier in je tuin of af en toe onder de tuinslang springen de komende dagen, helpt i.i.g. even. 🙂
  Bedankt, ja, de ‘punt’, ik denk erover om ook m’n eigen header te fotograferen, maar deze is zo mooi, lukt me wrs toch niet voorlopig. 😉
  *Ik zag je ergens anders ook al brommen, Iris. ;)) Kan me wel voorstellen, met dit weer is het veel lekkerder aan het water. Past idd wel bij je handschriftgroep i.o. 😉 Het gedicht viel me op toen ik vandaag met fiets aan de hand over de markt liep, doe ik normaal nooit, en terwijl stoere en minder stoere jongens de markt afbraken moest ik zo nodig een foto maken. 😉

 4. Patricia Van Lubeck

  Als ik tegenwoordig een stukje kont ZONDER string zie, denk ik gelijk dat ze helemaal geen onderbroek meer aanhebben …

 5. Ja, ik leg me wel makkelijk neer bij dingen die ik toch niet beïnvloeden kan…zoals voor mij te warm weer! :))
  Kwestie van aanpassen, en sinds mijn zelfgemaakte nieuwe slaapkamerraamhorren gemonteerd zijn heb ik in ieder geval ’s avonds en ’s nachts mug-vrije koeling, dat vind ik al heel wat…

 6. *Zou zomaar kunnen, Patricia. ;))
  *Is idd ook het beste, Bart. 🙂 O, mugvrije koeling dat wil ik ook!! Ik heb nu m’n raam op een kier op hoop van zegen dat alle enge beesten uit Rotterdam zich niet gaan verzamelen in m’n huis, maar elders een favo hangplek gaan zoeken 😉

 7. ik vind het echt mooi waarom weet ik niet

 8. Ik vind ‘echt mooi’ mooi om te horen, Roberto, soms interesseert het waarom me niet, dan is iets gewoon zo voor je gevoel en elke uitleg doet er afbreuk aan, andere keren weer wel. 🙂

 9. Petje af, MArjelle.Je foto’s vind ik iets hebben. Prachtig!

 10. Bedankt, Paco, erg leuk om als eerste reactie van de dag te lezen! Voor dat ‘iets’, daar doe ik het voor! 🙂

 11. Heerlijk meegenoten van de zon, het terras en de foto’s.
  Wat een mooie tekst!
  Ga nu nog even een roseetje pakken op mijn eigen terras.
  gr eva

 12. Bedankt voor je compliment, Eva, en leuk dat je even meegenoten hebt! 🙂
  Hopelijk was je roseetje lekker, krijg ook zin. 😉

 13. Je hebt meer gezien vanaf ‘Prachtig’ dan ik, geloof ik. Of was de museumtuin met die vlaggenstokken ook in je verslag? maar de uitzichtfoto’s zijn inderdaad mooi.
  Groet, O op de rammelfiets.
  Bart, dat is ‘Het Potlood’, vlak bij de kubuswoningen en de Bibliotheek. Daar boort zich ook nog een trein verticaal de grond in. Leuke dingen doen ze, daar in de buurt van de Oude Haven.
  ALLES VAN WAARDE IS WEERLOOS, kun je er ook lezen. Van…

 14. Ook dat, Oliphant, en ik ben op de terugweg nog een paar keer gestopt om foto’s te maken. 😉
  Die vlaggenstokken staan op/aan de Boompjes waar ik tegenwoordig vaker fiets op weg naar eindeloze terrasjes enzo. 🙂
  …Lucebert
  En ook in m’n infoblok.

 15. Fraai Marjelle; weer graag meegekeken.

 16. Dankjewel, Joost, leuk om te lezen nu ik doodmoe en half gesmolten thuiskom. 🙂

 17. Sfeervol geheel…..
  En wat een leuke naam voor dat cafe ‘Het is hier prachtig’
  Duizelingwekkend mooie foto’s

 18. Het café heet ‘Prachtig’, Annet, ik maak de eerste paar woorden van een alinea altijd vet. 😉
  Bedankt, ik krijg steeds meer plezier in fotograferen, m’n ogen zien overal ‘beelden’. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.