Liever verliefd?

Met mijn gedachten ergens anders ben ik altijd overal, deze spreuk van Loesje is mij op het lijf geschreven. Als ik de fiets in het gras zet en het nest met mamaooievaar bekijk dat zich aftekent tegen de strakblauwe lucht komt opeens de herinnering aan Angistri in me op, een toen nog ongerept Grieks eilandje waar ik ooit was met ex-liefste vriend Hans. Ik proef haast de fasolakia, drink bijna een slokje retsina en geniet net niet van het uitzicht op de baai. Vervolgens dwalen mijn gedachten naar Glil Yam, een van de kibboetsen waar ik geweest ben. Weer zie ik het knappe gezicht van Uri voor me, vakantieliefje met mooie donkere krullen, een echte macho toen al, hij net 16 ik 19.


Het gedachtesprongetje naar Martin, mijn eerste liefde
, is gauw gemaakt. Ik ging juist naar Israel om hem te vergeten nadat er een eind was gekomen aan onze relatie op mijn verjaardag. Ik herinner me een foto waarop ik bruinverbrand in rode bikini op het harde kibboetsbed zit, stokbrood en chocola in een hand, de toekomst aan m’n blote voeten. Cuby en Martin zijn ook onlosmakelijk verbonden, ik heb dat bluesnummer grijs gedraaid toen ik erachter kwam dat hij was vreemdgegaan. Ik toen nog zo jong en onervaren, vol vertrouwen, hij een aantal jaar ouder, energiek en lief, maar ook onbetrouwbaar. Geen toeval dat ik daarna een lange periode alleen maar korte relaties heb gehad. Allerlei namen schieten door m’n hoofd, hoe zou het nu met Louis gaan of met Delano? Ik zou ze allemaal best nog één keer willen zien.
Marjelle

The Fun Powder Plot Wild Beasts

* ‘Liever verliefd’ naar het boek van Simone Lensink en de gelijknamige film van Pim van Hoeve

6 Reacties op “Liever verliefd?

 1. Somebody will know someday – ik wist het al, voordat ik je link opende.
  Zelden heeft een Nederlandse band de blues zo mooi en schrijnend gespeeld, vind ik…
  En in ieder geval toepasselijk voor de melancholieke sfeer van vandaag… ik draai het graag nog een keer… 🙂

  • Een erg mooi bluesnummer, zeker als je je zo verdrietig voelt als ik toen, dat was heel heftig. Je eerste liefde blijft bijzonder, het was een heel intense periode, alles was nieuw voor me en we haden dezelfde soort energie, een bijzondere man was het, maar helaas slap. Ik wil alleen nog maar mannen die eerlijk en puur zijn, kortom alles behalve slap, maar dit terzijde. 😉

 2. Romantisch blog. Ik liep in vakanties nooit tegen verliefdheden op. Maar verliefd in Griekenland: het land lijkt me er erg geschikt voor.
  Angistri ( net even de link bekeken) komt me niet bekender voor dan andere eilanden waar ik de foto’s van zie: ben ik er nou geweest of niet, ze ademen vaak eenzelfde sfeer hoewel ze allemaal veel van elkaar verschillen.

  • Ik ook niet, naar Griekenland ging ik met Hans, de verliefdheid sloeg toe in Israel. 🙂
   Ja, hoewel ze op een bepaalde manier op elkaar lijken (alleen al de verzengende zon, de witgepleisterde huizen met felblauwe luiken & het lekkere eten) vond ik het bv. een wereld van verschil qua sfeer tussen Hydra en Angistri. Van Hydra wilden we zogauw we een voet aan wal hadden gezet het liefst bijna meteen weer weg. Hans en ik waren het gelukkig meestal erg eens over dat soort dingen. 😉

 3. Vakantieliefdes: ik had in 1994 een oogje op een Parijse serveerster. Voor de rest zoek ik mijn verliefdheden toch dichter bij huis :-).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.