Dóm schaap!

Met zon vertrek ik uit Rotterdam, naarmate de trein steeds dichter bij Ermelo komt pakken donkere wolken zich samen. Weeronline zat er deze keer helemaal naast. Ik heb niet alleen geen paraplu bij me, ook m’n kleren zijn nog in lentestemming. Mistroostig kijk ik naar m’n blote voeten in sandalen en ril in m’n dunne shirt. Bij aankomst op het station barst de bui echt los, ik vlieg op de eerste de beste auto af en zie gelukkig daarachter het enthousiaste gezicht van Arda opduiken. ‘Wat een weer!’ roepen we bijna in koor. ‘De schaapjes zijn inmiddels bijna verdronken’, voeg ik er grinnikend aan toe.

Het plan was om naar de Schaapskooi te gaan, bij mijn vorige bezoek in het kader van ‘Beeld van een blogger’ was dat er niet meer van gekomen. We hadden toen afgesproken in de lente een nieuwe poging te wagen, allebei dol op pluizig en fotograferen. Ook deze keer verloopt de communicatie moeiteloos, we herkennen een aantal dingen in elkaar en dat is fijn. Na een lunch in haar idyllisch gelegen huis piepen de eerste stralen voorzichtig door de wolken heen, we besluiten toch naar de hei te gaan. Wel met de auto in plaats van met de fiets, dat komt wellicht een andere zomerse keer. Helaas zijn we te laat voor kuddeplaatjes en worden weggeblaft door de schaapshonden die hun taak er voor vandaag op hebben zitten.

Na een kort intermezzo bij Boshuis Drie, waar we beide bepaald niet gecharmeerd zijn van de gastvrouw die de regels wel heel star toepast en het ene deel van het terras met volop zon voor gesloten verklaart, komen we terecht bij de Dorpskamer, een leuk, druk etablissement. Bij een paar glazen wijn en iets teveel wesp  praten we verder over ons leven, over hoogte- en dieptepunten. Als even later de zalmmoot en slibtongetjes arriveren gegarneerd met sla, friet en heerlijke gebakken aardappeltjes die naar Griekenland smaken, proosten we op elkaar. Het is een gezellige middag op een doordeweekse dag. Alleen jammer dat het zo’n tweeëneenhalf uur reistijd is van mijn deur tot haar deur.
Marjelle

All the King’s Men Wild Beasts (live-uitvoering)

11 Reacties op “Dóm schaap!

 1. Arda lijkt mij een heel plezierig mens in de omgang. Ermelo is inderdaad ver weg vanuit Rotterdam.

 2. Ja, een hele reis, maar zeker de moeite waard.
  Jammer van die regenbui, soms treft het niet.
  Vandaag zijn Jan de Stripman (ik las het) en ikzelf trouwens ook al kleddernat geregend, onverwacht… 😉

  Het ‘domme’ schaap incasseerde het grapje vast met waardigheid, zo zijn de dieren… 🙂

  • Klopt, heb ik er zeker wel voor over, al zou het ook leuk zijn als iemand eens een keertje zo dichtbij woont (meeste mensen wonen niet in Rotterdam), dat je gewoon even langs kunt gaan zonder lang van te voren agenda’s te hoeven checken, afspraken te maken, enz.
   Now you’ve lost me, maar Jan z’n site ken ik niet, dus dat kan ik niet weten dan. 😉

   Schapen houden wel van mijn gevoel voor humor. 🙂

 3. Leuk dat ik weer bij ‘growing blogs’ sta op WordPress, maar ik heb wel een ‘shrinking amount’ aan reageerders sinds een week…? 😉

 4. Nee, dat fenomeen ‘growing blogs’ kende ik nog niet, Marjelle…het viel mij ook al op, sinds het begin van de zomer valt bij mij het reageren ook al stil.
  Weliswaar een bekend fenomeen, deze ‘time of the season’, maar toch…
  Benieuwd of we al dat inkrimpen nog kunnen keren….. .;-

  • Bij WordPress heb je een aantal categorieen, zoals Top Posts, Top Blogs & growing ones. 😉 Laatst met m’n Loesje-blog stond ik zelfs op nr 3 bij de Top Posts o.a. dankzij alle Loesje-fans, hoewel natuurlijk zeer relatief zoals bijna alles, toch ook even leuk.
   Ik heb van dat fenomeen nog niet eerder last gehad, wat ik wel meer ga doen en daar was ik al een beetje mee begonnen (staat los hiervan) is meer andere (voor mij nieuwe) blogs lezen en hier en daar reageren bij mensen die ik nog niet ken. Sowieso wel leuk om dat uit te breiden.

 5. Hey Marjelle!
  Eindelijk, daar ben ik weer.
  Je hebt er een leuk blog/verslagje van gemaakt!
  Het was leuk om elkaar weer te hebben gezien en gesproken IRL.
  Zeker voor herhaling vatbaar.
  Knuffel van hier.
  Liefs.
  Arda.

 6. Thanks, Arda.
  Idd, en wat mij betreft ook voor HH vatbaar, mss ergens in een verborgen tuin of park… of wie weet op een boot of wad. 😉 & Liefs terug.

 7. We verzinnen wel iets…….komt goed!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.