Spannend!

De afgelopen 4½ jaar zijn doordrenkt van geluidsoverlast, stress, van het kastje naar de muur gestuurd worden door Havensteder en alle gezondheidsproblemen die daarvan het gevolg zijn. Dat dit ook bepaald geen ideale basis is om een herstart te maken spreekt voor zich en dan heb ik het nog niet eens over de hernieuwde en moeizame samenwerking met ex-partner gehad. Niet voor niets heb ik daar een aantal maanden geleden een dikke punt achter gezet. Toch ben ik altijd door blijven vechten, al was het lastig opboksen tegen Havensteder die het uiteindelijk volkomen liet afweten en daarmee schijt had aan de wet. Na wat dreigende taal over een advocaat nemen op kosten van de bovenburen heb ik nooit meer iets van ze gehoord. Al bijna een jaar doe ik verwoede pogingen om hier weg te komen ondanks rugpijn, wortelontstekingen en schildklierproblemen, ver weg van de overlast en de gebroken nachten.

100_4048

Foto gemaakt in Trompenburg Tuinen & Arboretum

Een ander huis vinden is niet zo simpel als herstartende freelancer, door de meeste makelaars word je algauw als een paria behandeld. Ondanks alles heb ik de hoop nooit hélemaal opgegeven, al waren er momenten dat ik letterlijk doodziek werd van de buren en met hartkloppingen op m’n stoel zat te luisteren naar het gebonk en gedrum boven me. Als je het nooit hebt meegemaakt heb je geen idee wat voor een impact aanhoudende burenoverlast op iemands leven kan hebben. Er zijn maar een paar makelaars geweest die verder keken dan de ‘regels’ en wel met mij in zee durfden. Voor me ligt nu het concept-huurcontract van het ruime, lichte driekamerappartement in het Nieuwe Westen. Het duizelt me van alle strikte regeltjes en eisen in de Algemene Bepalingen en het Onderhouds-ABC, getallen met drie nullen zweven voor m’n ogen – met de waarborg- en bemiddelingskosten zit je al bijna op 2000 euro – maar ook de verste reis begint met één stap en dat ik hier zsm weg moet is een feit.
Marjelle

22 Reacties op “Spannend!

 1. Langdurige geluidsoverlast is afschuwelijk en sloopt je uiteindelijk finaal. Het is gewoon een marteling. Ik ken het van zeer nabij, daarom raakte jouw blogje mij ook. Want inderdaad, een buitenstaander beseft vaak de impact er niet van. Van de veroorzakers verlies je het altijd Marjelle, het verstandigste is inderdaad zodra het mogelijk is je biezen te pakken. Ik wil je graag heel veel succes wensen met het maken van die eerste stap en het realiseren van je nieuwe woonruimte. En ik hoop van harte dat je daar weer tot rust kunt komen en je leven weer positief geleefd kan worden. Veel sterkte ermee!

  • Als je het van zeer nabij kent dan weet je idd precies wat ik bedoel. Hopelijk komt daar voor jou verandering in!
   Weggaan is de beste optie, zeker als je alle andere dingen al geprobeerd hebt. Bedankt voor je aardige woorden. 🙂

 2. Ja, het is onderhand een lange en moeizame weg geworden, ik hoop dan ook dat dit misschien de doorbraak wordt waar je zo naar uitziet.
  Dus van harte hopen op geluk, deze keer!

 3. Ik duim voor je Marjelle! Hoog tijd dat er een doorbraak komt voor je.
  Genoeg is genoeg!

 4. zelfstandigjournalistantwerpen

  Hopelijk gaat het nu lukken, maar 2.000 euro is wel een flinke smak geld.

  • Precies en dan willen ze ook nog overname voor de laminaatvloer die op een aantal plekken erg kraakt (zie oproep hieronder). Zit zeer in dubio, wil niet zelf voor overlast zorgen.

 5. Kan het me helemaal voorstellen en het is een ramp. Dat zoiets kan! Mijn moeder heeft 20 jaar geleden aan de Sichemstraat onder haar buurvrouw en de waanzinnig gehorigheid daar in die flatjes. Steeds op zoek naar geluk en harmonie liep de ellende met me mee. Waaróm ik dit steeds mee moet maken is me eigenlijk een raadsel. Ik ben niet de enige en je voelt je eigen leed het best maar toch.

  Het lucht op hierover te schrijven.
  Ik hoop toch zo dat het je lukt met dat nieuwe appartement!
  Liefs, Annet

 6. Ik ben ooit ook gevlucht voor zo’n verschrikking en een nakende ondergang. Heb alles losgelaten en de sprong gewaagd.

  Alles kwam uiteindelijk goed en ondertussen woon ik hier al 15 jaar zonder problemen en mèt fantastische buren.
  Het gaat jou vast ook lukken Marjelle. Ik wens het je alleszins van harte toe.

  • Mooi dat je de sprong toen gewaagd hebt en dat dat je op de juiste plek heeft gebracht!
   Dank je, ik moet nu als niet-klusser met 2 linkerhanden beslissen of ik de gok waag met krakend laminaat op een houten vloer… Ik wil na al die burenoverlast uiteraard zelf geen (onbedoelde) overlast gaan bezorgen.
   Ik doe even een oproepje, mss leest er een handige doe-het-zelver of bedrijf mee.

   Vraag
   De huidige huurder vraagt 300 euro overname voor een bijna 3 jaar oude laminaatvloer die is gelegd op een relatief oude houten vloer met daartussen een isolatielaag van ca. 6 mm.
   Op een aantal plekken kraakt het laminaat erg, in de zomer veel meer dan in de winter werd mij verteld.
   Wat kun je doen om het kraken te verhelpen?
   Tips zijn welkom!

   • Ik verkies een houten vloer boven laminaat eigenlijk. En ook al zal die waarschijnlijk wel opgeschuurd dienen te worden, toch zou Ik die laminaat gewoon niet overnemen… Als de eigenaar er tenminste geen bezwaar tegen maakt dat die vloer er weer uit gaat … Ik ken natuurlijk de hele situatie niet. Maar met de gegevens die hier te lezen zijn, zou dàt mijn voorkeur genieten. En die uitgespaarde driehonderd euro zou alvast een deel van de huur van een schuurmachine bekostigen…

    • Een mooie houten vloer is zeker de moeite waard. Ik hoorde van de huurder dat de houten vloer verrot was en weinig mee te beginnen was, er zou eigenlijk een nieuwe in moeten komen maar dat gebeurt zeker niet.
     Inmiddels heeft de situatie vandaag opeens een heel andere wending genomen. Morgen weet ik wrs daar meer over.

 7. zelfstandigjournalistantwerpen

  Ben benieuwd naar je definitieve besluit.

  • Ik ook. Morgen een afspraak met de huidige bewoners over vloer en overname. Die vloer wordt het breekpunt, ik wil niet zelf overlast gaan veroorzaken en heb geen technische kennis hoe dat probleem op te lossen behalve door het uit te besteden voor veel geld (isolatiematten en laag erbovenop, etc.).

 8. Als de plek en de woning goed zijn, moet de vloer geen roet in het eten gooien. Aan de andere kant is er voor de vertrekkende huurders geen reden om er -te- veel voor te vragen. Ze hebben er immers op gewoond en hoeven deze nu niet te verwijderen.

  Sterkte!

  • De vloer is juist essentieel in dit verhaal (en dan gaat het niet om overnamekosten), dat weet ik als geen ander na 4 1/2 jaar geluidsoverlast met buren die weigeren hun laminaat te isoleren.
   Zo werkt dat niet, mss in een ideale wereld. 😉
   En bedankt!

 9. Wat is burenoverlast toch afschuwelijk zijn hè? Ik heb het ook meegemaakt, een tijd geleden. Veel sterkte, hoop dat ’t gauw lukt met het vinden van een nieuwe woning.

  • Ja, het sloopt je, het heeft heel veel negatieve effecten, niet alleen op je gezondheid. Mensen die het nooit hebben meegemaakt hebben geen flauw idee, dat neem ik ze nog niet eens kwalijk, al zou enige empathie wel fijn zijn. 😉 Maar het bagatelliseren terwijl ze niet weten waar ze het over hebben dat vind ik wel erg.
   Zo te lezen ben je er nu gelukkig van af!
   Dank je! Ik overweeg nu zelfs om te verhuizen naar een onveiligere wijk (Nieuwe Westen 5.4 op de veiligheidsindex tegen Rotterdam 7.5) omdat ik er volkomen doorheen zit.

   • Marjelle, ja het is een paradijsje maar er zijn altijd slangen….ik had een schuilblog gemaakt om die explosie te verwerken….toen in 2008 kwam ‘de man van m’n leven’ en die bleek ook een slang…..reactie: een gebroken hart….ik hield zoooveel van hem….hij werkt in het Erasmus MC, van verpleger tot financieel adviseur….en hij gaf mij als stalker aan…hij zelf een stalker…..omdat ik reageerde als een liefhebbende vrouw: met draakmails….hij wist en weet niet wat liefde is….ik stop maar…haal dit anders maar weg….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.